Αλήθεια τώρα, γιατί τέτοιο κράξιμο σε μια έγκυο;

Το να κράζεις ανελέητα μια κοπέλα που ξέρεις ότι οι ορμόνες της χορεύουν και αναπνέει για δύο, είναι τουλάχιστον άδικο.

Πατούλια Kατερίνα
Αλήθεια τώρα, γιατί τέτοιο κράξιμο σε μια έγκυο;

Στο τελευταίο μου σκρολάρισμα στο Instagram, έπεσα πάνω σε ένα story- παράπονο της Φιλιώς Τσινόγλου. Η Filio_lou όπως είναι το username της στο IG είναι ένα αγαπημένο κορίτσι των social, που το διάστημα αυτό ετοιμάζεται να γίνει μαμά για δεύτερη φορά.

Αν υπάρχει ένας λόγος που η Φιλιώ με κέρδισε από το πρώτο της στόρι, είναι η αλήθεια της ως μαμά.

Δεν θα προσποιηθεί πως ζει σε ένα ροζ συννεφάκι αλλά αντίθετα και την κούρασή της καταθέτει ως νέα μαμά και δεν προσποιείται πως έχει ένα τέλειο σπίτι, ένα τέλειο παιδί και μια αψεγάδιαστη ζωή.

Αυτό μάλλον λατρεύουν σε αυτή και οι εκατοντάδες followers της γιατί ως το παραδεχτούμε, πήξαμε από νέες μανούλες στα social που έχουν ροδαλά μωρά, κανέναν μαύρο κύκλο κάτω από τα μάτια και δεν κάνουν βόλτες ανενόχλητες μέσα στον καύσωνα.

Για να μην στα πολυλογώ, το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που η Φιλιώ εξομολογήθηκε στους followers της πως τα μωρουδιακά πράγματα μετά τη γέννηση της κόρης της, τα έδωσε σε οικογένειες που τα είχαν ανάγκη, οπότε τώρα που περιμένει το δεύτερο μωράκι της αγοράζει νέα πράγματα.



Κι ύστερα ήρθε το κράξιμο από μανούλες που δεν μπορούν να κατανοήσουν πως μια μαμά δεν φύλαξε στο υπόγειο καλαθούνες και αποστειρωτές και τόλμησε να τα δώσει σε οικογένειες που τα χρειάζονταν μέχρι η ίδια να κάνει ένα δεύτερο παιδί. Η ίδια η Φιλιώ δεν έκρυψε τη στεναχώρια της για το αυτονόητο, το να κάνει κάθε μαμά αυτό που θέλει.

Ως πότε ο διχασμός ρε μάνες;

Γιατί θηλάζεις; Γιατί δίνεις ξένο; Γιατί θηλάζεις ακόμα; Γιατί δεν θήλασες αρκετά; Γιατί έκανες καισαρική; Γιατί γέννησες φυσιολογικά; Γιατί δίνεις πιπίλα; Γιατί δεν δίνεις πιπίλα; Γιατί παίρνεις το μωρό αγκαλιά; Γιατί το έχεις στο ριλάξ; Γιατί δίνεις τα πράγματα και δεν τα κρατάς για το δεύτερο; Γιατί δεν δίνεις σε όσους έχουν ανάγκη; Γιατί πας διακοπές με το μωρό; Γιατί αφήνεις το μωρό να πας διακοπές;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα σχόλια διχασμού ανάμεσα στις μαμάδες και θα μπορούσα να γράψω τρεις σελίδες ακόμα.

Οκ, θες να διχαστούμε σεβαστό. Γιατί πρέπει να μπεις στη διαδικασία να κράξεις, να τσακωθείς με μία έγκυο;

Ξέρεις από πρώτο χέρι πως θα την συγχίσεις, θα την στεναχωρήσεις, είτε έχει δίκιο, είτε άδικο. Έχω φρενάρει δίκαιους καυγάδες με εγκυμονούσες, απλά και μόνο από σεβασμό στο παιδί που κουβαλούν. Έχω υπάρξει έγκυος που μου ανέβασαν την πίεση με σχόλια και δεν θέλω να συμβεί σε άλλη. Στην τελική, αν θες να κράξεις οπωσδήποτε, φρόντισε να τα βάλεις με κάποιον που είναι και σε θέση να σου απαντήσει χωρίς να θέσει σε κίνδυνο ένα αγέννητο μωρό και επιτέλους άσε ήσυχη την εγκυμονούσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved