10 εύλογες απορίες λίγο πριν το τέλος της covid19 σχολικής χρονιάς

Τι θα κάνεις τα παιδιά τώρα που τελειώνουν τα σχολεία;

10 εύλογες απορίες λίγο πριν το τέλος της covid19 σχολικής χρονιάς

Σε έναν μήνα ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά. Με προσέχεις πως σου μιλάω. Δεν βλέπεις πουθενά γραμμένο το εντελώς ουτοπικό «Σε έναν μήνα κλείνουν τα σχολεία»!

Θα έπρεπε τα σχολεία να είναι ανοιχτά για να μιλάμε για το κλείσιμό τους.

Παρόλα αυτά, εδώ είμαι για σένα για να λύσουμε (λέμε τώρα) με το χιούμορ που πρέπει τις εύλογες απορίες κάθε μάνας στο τέλος της χρονιάς.

Απορίες μάνας εν' όψει καλοκαιριού:

1. Αν απορείς στο γιατί έχουμε απορίες από τώρα, ένα μήνα νωρίτερα, σταμάτα να απορείς. Γιατί δεν μπορείς την τελευταία στιγμή να αποφασίσεις πού θα πάνε τα παιδιά.

2. Αν σε κάθε άλλη περίπτωση και σε κάθε άλλη χρονιά, θα είχες την όρεξη το καλοκαιράκι να περάσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορούσες με τα παιδιά, που τόσο σου έλειψαν τον χειμώνα, το φετινό καλοκαίρι τρέμεις να έρθει αυτή η τελευταία ημέρα στις αίθουσες. Το ότι βγάλαμε τη χρονιά μαζί, παράλληλη τηλε- εργασία και τηλε – εκπαίδευση, για πάνω από πέντε μήνες, σε κάνει να απορείς για το τι θα συμβεί το γλυκό καλοκαιράκι.

3. Αν έχεις κουράγιο ψάχνεις ήδη camp με την ελπίδα πως θα υπάρξουν κατασκηνώσεις και camp του δήμου για να πάνε τα παιδιά.

4. Αν πάλι έχεις πεντάχρονο στο σπίτι, καλώς ήλθες στο καράβι μας. Τα πεντάχρονα σε αυτή τη χώρα, μέχρι πριν δύο χρόνια, που το προνήπιο δεν ήταν υποχρεωτικό, ήταν κομμάτι των παιδικών σταθμών. Πλέον είναι κομμάτι των νηπίων αλλά στις κατασκηνώσεις δεν υπάρχει πρόνοια για να μπουν και αυτά, ούτε κονδύλι του ΕΣΠΑ για να τα συμπεριλάβει.

kids school 1

5. Αν πάλι πρέπει να ορίσεις την καλοκαιρινή σου άδεια και είσαι μάνα, πας για τον πολυπόθητο Αύγουστο με όλα τα συνεπακόλουθα: Μαλλιοτράβηγμα στο γραφείο και νεύρα στο σπίτι.

6. Αν η γιαγιά και ο παππούς στο χωριό αντέχουν, ετοιμάζεσαι απλά να φτιάξεις βαλίτσα στα παιδιά.

7. Αν πάλι οι παππούδες δεν την παλεύουν, ψάχνεις νταντά, σκέφτεσαι την παραίτηση από τη δουλειά τη δόλια τύχη σου.

kids school 2

8. Αν πάλι δεν καταλαβαίνεις τι εννοούν όλες εκείνες οι μανούλες που θεωρούν λάθος απόφαση την παράταση του σχολικού έτους, κάνε διαλογισμό.

9. Για εσένα που θα συμπληρώσεις αίτηση για ΕΣΠΑ και μαζεύεις χαρτιά, καλό σου κουράγιο (σαν άλλος Ολι Ρεν) και καλή σου τύχη.

10. Και για να μην πνίγεσαι, μένουν μόνο λίγα καλοκαίρια, 18 όλα μαζί αν είμαστε τυχερές, μαζί με τα παιδιά μας. Μετά, δεν θα θέλουν να τα περνούν μαζί μας.



Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved