Μαμάδες της δεκαετίας του 90 vs μαμάδες του σήμερα: Μήπως έχουμε τρελαθεί;

Διαφορές, λάθη και πάθη!

Μαμάδες της δεκαετίας του 90 vs μαμάδες του σήμερα: Μήπως έχουμε τρελαθεί;

Tι μας ενώνει και τι μας χωρίζει από τις μαμάδες των θρυλικών 90s; Που θριαμβεύουν οι μαμάδες σήμερα και που οι μαμάδες της προηγούμενης γενιάς τα κατάφερναν καλύτερα. Οι μαμάδες μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Φάκελος Θηλασμός:

Ενώ ο θηλασμός θα έπρεπε σε όλες τις γενιές να αποτελεί μία αυτονόητη ανάγκη του μωρού και μία αδιαμφισβήτητης αξίας προσφορά από τη μητέρα προς το παιδί, για αρκετές δεκαετίες έγινε ένα ταμπού και θεωρήθηκε ίσως, κάτι ταπεινό και μη αναγκαίο. Οι μητέρες προτιμούσαν να ταΐζουν το μωρό τους με «ξένο» γάλα και με τη βοήθεια του μπιμπερό, αντί να το θηλάζουν ενώ όσες ένιωθαν τύψεις για την επιλογή τους αυτή, έβρισκαν την δικαιολογία πως δεν έχουν γάλα, δεν έχουν αρκετό γάλα ή δεν «κατέβασαν» ποτέ γάλα. Σήμερα βέ βαια καταφέραμε να περάσουμε στην αντίπερα όχθη και να κράζουμε κάθε μαμά που δεν τα καταφέρνει να θηλάσει ή να θηλάσει αποκλειστικά.

Φάκελος Δραστηριότητες

Ούτε τάμπλετ, ούτε παιδότοποι, ούτε μουσικοκινητική αγωγή και baby swimming. Οι μαμάδες άφηναν τα παιδιά να παίζουν όλα μαζί στις αυλές κι εμείς οι μαμάδες του σήμερα έχουμε γόνατα σημαδεμένα από το κυνηγητό αλλά μεγάλη ανασφάλεια στο να αφήσουμε τα παιδιά μας να παίξουν μόνα τους.

Φάκελος Babysitting

Η αλήθεια είναι, ότι ο ρόλος της γιαγιάς και του παππού δεν αλλάζει στο πέρασμα των χρόνων. Όταν η μητέρα εργάζεται, εμφανίζεται αυτόματα η ανάγκη για φύλαξη των παιδιών. Και τότε και τώρα, οι μαμαδίστικες τύψεις δεν λείπουν για την μαμά εκείνη που αποφασίζει να μην αφήσει τη δουλειά της.

Οι ερωτήσεις στον παιδίατρο

Εμείς έχουμε το ίντερνετ και έχουμε τρελαθεί, το παίζουμε λίγο πολύ παιδίατροι. Προσπαθώ δε να σκεφτώ τι θα έλεγε ο παιδίατρος που με παρακολουθούσε αν η μαμά μου τολμούσε να του στείλει φωτογραφία από την πάνα μου για να κάνει ιατρική δια του τηλεφώνου. Καλό το google κορίτσια αλλά γιατροί δεν είμαστε. Βρες λοιπόν έναν παιδίατρο που να τον εμπιστεύεσαι, ακόμα κι αν χρειαστεί να αλλάξεις γιατρό μία και δύο φορές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved