Τέσσερα πράγματα που θα καταλάβεις όταν χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης

Κι αν τα χάσεις θα με θυμηθείς

Τέσσερα πράγματα που θα καταλάβεις όταν χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης

Δεν ξέρω αν ως λεχώνα ήσουν της κατηγορίας Kate Middleton, απλά έχανες σε χρόνο dt τα 10 γραμμάρια που πήρες στην εγκυμοσύνη και δεν φαινόταν κοιλίτσα μετά από 5 πέντε μέρες αλλά εγώ με σιγουριά ήμουν της κατηγορίας Meghan Markle μετά τη γέννα. Και η κοιλίτσα έμεινε και τα παραπανίσια κιλά και κάποιες θεωρούσαν πως ήμουν έγκυος πάλι, κάτι που συνέβη βέβαια και μετά από δύο χρόνια είχα να παλέψω με τα κιλά της πρώτης εγκυμοσύνης και της δεύτερης.

Μην φανταστείς πως με άγχωσε ιδιαίτερα το θέμα κιλά εγκυμοσύνης, μιας και θεωρούσα πάντα πως πήρα λίγα περίπου δέκα σε κάθε εγκυμοσύνη- που ναι μεν δεν είναι και τριάντα αλλά για το 1,61 μπόι μου τα λες αρκετά.

Για να μην στα πολυλογώ, κάτι τα δύο χρόνια θηλασμού, ένα για κάθε θυγατέρα, κάτι η απόλυτη προσήλωση στα παιδιά, κάτι η μπάλα που χάθηκε στο φαγητό με ένα δίχρονο και ένα μωρό αγκαλιά, κάτι που μου έλεγαν πως καις παραπάνω 500 θερμίδες στον θηλασμό καθημερινά, μου έμειναν παρέα και συντροφιά στις άυπνες νύχτες 15 κιλά!

Παράπονο δεν έχω, περάσαμε ωραία και φάγαμε και ήπιαμε, μαζί τα φάγαμε όπως λέει και το γνωστό γνωμικό.

Και ήρθε η στιγμή εκείνη που η μεγάλη κόρη φτάνει μέχρι τον ώμο σου (στο περίπου), η μικρή κολυμπάει χωρίς σωσίβιο κι εσύ παραμένεις με εκείνα τα άτιμα τα κιλά.

Κι αν φτάνει κοτζάμ δούκισσα του Sussex να μην την παλεύει άλλο με τα σχόλια για τα κιλά της, φαντάσου τι τραβάμε εμείς οι κοινές θνητές. Χρειάστηκαν έξι μήνες, μία καραντίνα και ένα υπόγειο για να χάσω τα κιλά των εγκυμοσυνών και κατάλαβα τέσσερα σημαντικά πράγματα. Αν είσαι στην ίδια φάση, ίσως σου δώσω λίγο κουράγιο.

Υπάρχει χρόνος για γυμναστική:

Αλλά θέλει θυσίες! Μην κοροϊδευόμαστε, αν δεν έχεις έναν σύντροφο και ένα ολόκληρο σύστημα από πίσω, να στηρίξει την απόφασή σου να πας μία ώρα στο γυμναστήριο, προφανώς και δεν θα προλάβεις. Αλλά θέλει και θέληση. Φυσικά όταν είσαι εξοντωμένη από τα παιδιά και τις δουλειές στο σπίτι και το γραφείο είναι πολύ πιο απλό να προσγειωθείς στον καναπέ με ένα ποτηράκι κρασί και βουτυράτα ποπ κορν, αλλά μην γελιέσαι. Μπορείς απλά να κοιμήσεις τα παιδιά και να βγεις να τρέξεις στο τετράγωνο ή να κάνεις ελλειπτικό και κοιλιακούς στο υπόγειο όπως εγώ.

Για όλα υπάρχει το σωστό timing:

Δεν παν να ρωτάνε εκατό άνθρωποι γύρω σου, πόσα κιλά σου απομένουν να χάσεις μετά τη γέννα, αν δεν πάρεις εσύ η ίδια την απόφαση ή αν στην τελική εσύ νιώθεις καλά με τα κιλά αυτά που πήρες για ιερό σκοπό, δεν θα τα χάσεις. Προφανώς και η αποτυχία είναι μέσα στο πλάνο αν προσπαθήσεις να χάσεις τα άγια αυτά κιλά της εγκυμοσύνης την λάθος στιγμή, όταν θηλάζεις αποκλειστικά, όταν η ψυχολογία σου είναι κακή, όταν δεν κοιμάσαι επαρκώς. Προφανώς και θα αποτύχεις αν πάρεις την δίαιτα της κολλητής που έχασε τα κιλά ένα μήνα μετά τη δική της γέννα. Θες δικό σου επαγγελματία διατροφής, δικό σου πρόγραμμα και το σωστό timing!

Δεν θα μετανιώσεις ποτέ για την κοιλίτσα αυτή:

Που φιλοξένησε με τόση αγάπη και ένα και δύο και τρία πλάσματα. Και σίγουρα δεν θα εμφανιστούν εύκολα γραμμωμένοι κοιλιακοί μετά από μια καισαρική, ούτε και θα φύγουν οι ραγάδες που επί 9 μήνες έχτισες. Αλλά who cares. Το να γυμνάζεσαι, θα σε βοηθήσει να τρέχεις πιο γρήγορα και να προλαβαίνεις τα παιδιά πάνω στα ποδήλατα, να προφταίνεις να μην πέσουν, να είσαι εσύ το δικό τους πρότυπο για να γυμναστούν και να μην σαπίζουν στον καναπέ με ένα τάμπλετ. Και θα έχεις πάντα εκείνες τις πόζες με φουσκωμένη κοιλιά, στις οποίες δεν θα σε απασχολούν ποτέ, τα επίσης φουσκωμένα μάγουλα, τα μπρατσάκια και τα παχουλεμένα ποδαράκια σου.

Η νίκη σου θα είναι διπλή!

Γιατί έχασες τα κιλά αυτά (και ελπίζω να μην τα ξαναβρείς) έχοντας γίνει ζογκλέρ ανάμεσα σε κοιμίσματα, ταίσματα και μωρουδιακές δραστηριότητες, έχοντας παλέψει με ορμόνες και ακόμα περισσότερες ορμόνες, και έχοντας αφήσει και κανένα ρούχο παραπάνω ασιδέρωτο για να προλάβεις να κάνεις έναν κοιλιακό παραπάνω. Και με την νίκη σου αυτή, θα εμπνεύσεις και την φίλη, την γνωστή που τώρα γέννησε και βλέπει το σώμα της και δεν το αναγνωρίζει και είναι κρίμα να μην ξέρει πως υπάρχει φως στο τούνελ της ζυγαριάς.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved