Το παραδέχομαι: Κατάλαβα πόσο δίκιο είχε η μητέρα μου όταν έγινα και η ίδια μαμά

Γιορτή της Μητέρας σήμερα και είναι μια καλή αφορμή να πούμε στη μαμά μας όσα όσα κρατάμε μέσα μας.

 

Το παραδέχομαι: Κατάλαβα πόσο δίκιο είχε η μητέρα μου όταν έγινα και η ίδια μαμά

Η Jenny Studenroth , μητέρα και η ίδια, αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα στη μαμά της για να της πει ότι από τη στιγμή που απέκτησε παιδί αναγνωρίζει πλέον καθετί που έκανε όλα αυτά τα χρόνια για την ίδια και ότι της είναι ευγνώμων γι΄αυτό.

Διαβάστε το γράμμα της :

«Αγαπημένη μου μαμά,

Όταν ήμουν στην εφηβεία το πρώτο πράγμα που έλεγα στον εαυτό μου ήταν: «Δεν θα γίνω σαν τη μαμά μου».

Σήμερα έχω ένα παιδί και σου μοιάζω σε πολλά. Και πρέπει να το ομολογήσω, είμαι πολύ ευγνώμων γι΄αυτό.

Ακόμα και τα πράγματα που με τρέλαιναν σαν παιδί - όπως η επιμονή σου να τρώω λαχανικά και να περνάω λιγότερο χρόνο στην τηλεόραση, - είναι σήμερα τόσο σημαντικά για μένα ως μητέρα.

Το κορίτσι που προσπαθούσες να πείσεις να τακτοποιεί το δωμάτιό του, τώρα περπατά από δωμάτιο σε δωμάτιο κάθε βράδυ μαζεύοντας τα άπλυτα, βάζοντας πλυντήριο και τακτοποιώντας το σπίτι όπως ακριβώς έκανες.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που έμαθα από εσένα.

Πάντα σου έλεγα ότι σ’ αγαπούσα περισσότερο και μου απαντούσες ότι έκανα λάθος και ότι θα το καταλάβαινα όταν θα αποκτούσα δικό μου παιδί.

Λοιπόν, τώρα που έχω παιδί, το καταλαβαίνω. Είμαι σίγουρη ότι πάντα θα αγαπώ την κόρη μου περισσότερο από ότι είναι ικανή να με αγαπήσει. Το ήξερα από την πρώτη στιγμή που την είδα.

Οι μέρες μου είναι γεμάτες και παρότι μιλάμε συχνά δεν έχω την ευκαιρία να εκφράσω με λέξεις πόσο πραγματικά την καταλαβαίνω τώρα.

Γιορτάζοντας λοιπόν την Ημέρα της Μητέρας ως μητέρα, γράφω πόσο περισσότερο εκτιμώ τα καθημερινά, απλά πράγματα.

Ακόμα και όταν γέννησα και επέστρεψα με το μωρό στο σπίτι σκεφτόμουν τι θα έκανες εσύ. Ήμουν μαμά...Πώς θα ήξερα τι να κάνω και τι να της πω όταν μεγαλώσει; Σε περιόδους που ήταν δύσκολες ή τρομακτικές, έκλεινα τα μάτια μου και σκεφτόμουν τι θα έκανες εσύ. Και αυτό με βοηθούσε. Αντλούσα τη δύναμη που χρειαζόμουν για να αντιμετωπίσω τις δύσκολες καταστάσεις.

Σ΄ευχαριστώ για τα άπειρα βράδια που παρέμεινες ξάγρυπνη, για την βοήθειά σου στα μαθήματα, για τις ώρες που περνούσες χρόνο μαζί μου στην κουζίνα.

Σ΄ευχαριστώ που φρόντισες να μεγαλώσω σε ένα σπίτι που ένιωθα ασφαλής, και που μου έμαθες ότι μια λειτουργική οικογένεια είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας και όχι μόνο γυναικεία δουλειά.

Δεν έχω ιδέα πώς τα έκανες όλα να φαίνονται τόσο εύκολα, όμως προσπαθώ κι εγώ σκληρά για να τα καταφέρω.

Ξέρω σίγουρα ότι έκλαιγες όταν δεν ήμουν μπροστά. Αλλά δεν με άφησες ποτέ να σε δω έτσι.

Σ΄ευχαριστώ που ποτέ δεν έδειξες πόσο δύσκολο είναι και εστίασες μόνο στην ευτυχία μου.

Που μου έδειξες ότι το να είσαι μαμά είναι μεγάλο πράγμα, αλλά δεν είναι μόνο πράγμα.

Ευχαριστώ που με δίδαξες πώς να μεγαλώσω μια κόρη σε αυτόν τον σκληρό κόσμο. Δεν θα εκπλαγώ αν μου πεις ότι ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής σου.

Όμως, ξέρω ότι δεν θα μου το πεις ακόμα και αν σε ρωτήσω. Για μένα, είσαι πάντα η μαμά μου και αυτό είναι το πιο φυσικό πράγμα που υπάρχει.

Και όπως είπα, τώρα το καταλαβαίνω.

Με Αγάπη,

εγώ»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για τη Γιορτή της Μητέρας εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved