Μια μαμά εξομολογείται: «Ο κορονοϊός με βοήθησε να δεθώ με τα δίδυμα παιδιά μου»

Μπορεί η πανδημία να έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας, όμως, πολλοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους.

Μία Μαμά
Μια μαμά εξομολογείται: «Ο κορονοϊός με βοήθησε να δεθώ με τα δίδυμα παιδιά μου»

Το ίδιο συνέβη και με την Rachel Garlinghouse, μητέρα τεσσάρων παιδιών. Δείτε τι έγραψε για το ανέλπιστο δώρο του χρόνου που είχε και πώς τη βοήθησε να δεθεί με τα παιδιά της τις μέρες της καραντίνας.

«Δεν είχα ποτέ χρόνο . Τουλάχιστον, αυτό είπα στον εαυτό μου πριν από την καραντίνα. Όπως πολλές μαμάδες, τρέχω διαρκώς να προλάβω πράγματα, δουλεύοντας παράλληλα.

Όταν μείναμε στο σπίτι λόγω κορονοϊού, βοηθούσα τα τέσσερα παιδιά μου στην εξ αποστάσεως διδασκαλία κάνοντας ταυτόχρονα διάφορα πράγματα.

Σκεφτόμουν όλα όσα έπρεπε να γίνουν: να μαζέψω τα πιάτα , να βάλω τα παιδιά για ύπνο, να κάνω ντουζ. Όμως συνειδητοποίησα ότι δεν χρειαζόταν να τα κάνω όλα αυτά. Δεν υπήρχε λόγος. Τα παιδιά μπορούσαν να κοιμηθούν πιο αργά και εγώ μπορούσα να παίξω μαζί τους.

Και τότε αναρωτήθηκα: Τι να παίξω με τα δίδυμα; Βρίσκονται σε αυτή τη φάση που δεν είναι μωρά αλλά ούτε έφηβοι και από τη μία παίζουν με παιχνίδια και από την άλλη δεν αποχωρίζονται τα tablets. Προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα, ότι είναι πρόθυμα να σε ακούσουν αρκεί να ασχοληθείς μαζί τους.

Διαπίστωσα επίσης ότι τα δίδυμα είναι πολύ πιο αυτάρκη και διασκεδαστικά από ό, τι αρχικά πίστευα. Σε αντίθεση με τις ημέρες που έπλενα μπουκάλια, άλλαζα πάνες και ξενυχτούσα, τώρα τα δίδυμά μου είχαν όλη τη διάθεση να μιλήσουμε και να παίξουμε.

Πολύ γρήγορα λοιπόν βρήκαμε τρόπους να περνάμε τη μέρα μας και όχι απλά να συμμετέχουν αλλά να είναι και ευτυχισμένα.

Ξεκινήσαμε διαγωνισμούς Lego

Μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες είναι να παίζουμε όλοι μαζί με τα Lego.Τόσο τα μεγαλύτερα παιδιά μου όσο και τα μικρότερα κάνουμε διαγωνισμούς μεταξύ μας και απολαμβάνουμε την ώρα του παιχνιδιού.

Διαβάζουμε

Έχω καθιερώσει καθημερινά μισή ώρα ανάγνωσης διάφορων βιβλίων. Ευτυχώς, τα παιδιά μου συνήθως απολαμβάνουν την ανάγνωση, οπότε συμμορφώθηκαν χωρίς αντιρρήσεις.

Κοιμόμαστε αργά και μιλάμε

Συνήθως είμαι πολύ αυστηρή με τον ύπνο των παιδιών. Όμως τώρα που δεν χρειάζεται να ξυπνάμε πρωί, καθόμαστε μέχρι αργά και συζητάμε για ό,τι θέλουν.

Κάνουμε βόλτες

Τις προάλλες, πήγα με τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια μου έναν σύντομο περίπατο κοντά στο σπίτι μας. Περπατήσαμε μόνο δεκαπέντε λεπτά, αλλά ήταν αξέχαστη εμπειρία και ένα ωραίο διάλειμμα.

Όσο μισώ την παγκόσμια πανδημία και την τραγωδία που την περιβάλλει, ομολογώ ότι μου έδωσε το δώρο του χρόνου με τα δίδυμά μου που δεν είχα ποτέ πριν».

Πηγή: www.scarymommy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved