«Πόσα πράγματα θεωρούμε δεδομένα Θεέ μου;»-Όταν τα παιδιά δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τους παππούδες

Μία μητέρα, η Αριάνα Οικονομίδου κατάφερε με μια ανάρτησή της να πει όλα εκείνα που σκεφτόμαστε όλες και όλοι μας αυτές τις μέρες.

Μαργαρίτα Νικολάου
«Πόσα πράγματα θεωρούμε δεδομένα Θεέ μου;»-Όταν τα παιδιά δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τους παππούδες

Η αγκαλιά των δικών μας ανθρώπων ήταν δεδομένη μέχρι τη στιγμή που ο κορονοϊός, ήρθε και χτύπησε τη δική μας πόρτα... Την πόρτα της χώρας μας.

Τα μέτρα δυσβάσταχτα. Εγκλεισμός στο σπίτι για να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κρούσματα και καμία επαφή με τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες.

Αυτό, αμέσως απέκλεισε τις επαφές με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που έβλεπαν, αγκάλιαζαν και πρόσεχαν τα εγγόνια τους.

Η Αριάνα, δημοσίευσε το κείμενό της στην ομάδα «Μένουμε Σπίτι» στο Facebook και αμέσως έγινε viral και κοινοποιήθηκε από πολλούς γονείς. Τι έγραφε;

«Σήμερα ήρθε ο μπαμπάς μου μετά από μια εβδομάδα για να δει τις κόρες μου κ εγγονες του από την πόρτα. Ο μπαμπάς μου υπήρξε στρατιωτικός στην πολεμική αεροπορία κ τον θεωρώ έναν από τους δυνατότερους ανθρώπους που ξέρω. Τα μάτια του σήμερα έλαμπαν. Όχι μόνο από χαρά.. Από συγκίνηση. Είχα να δω έτσι τα μάτια του από τοτε που χορέψαμε στον γάμο μου αγκαλιά το "φύλακας άγγελος" του Κότσιρα. Κ σήμερα δεν μπορούσα να τον πάρω μια αγκαλιά. Ούτε τα κορίτσια μου. Και να σημειώσω ότι είναι ένας παππούς που βοηθάει πρακτικά στην καθημερινότητα μας. Η μανούλα μου ούτε αυτό δεν άντεξε.. Προτίμησε την βιντεοκληση γιατί σίγουρα αν τις έβλεπε θα έτρεχε στην αγκαλιά τους. Πόσα πράγματα θεωρούμε δεδομένα θεέ μου..#Μένουμε_Σπίτι».

anartisi ellinidas mama koronoios

Έτσι όπως νιώθει η Αριάνα, νιώθουμε όλοι τώρα... Να βλέπεις το παιδί σου, τα εγγόνια σου, τους δικούς σου ανθρώπους (από το κινητό, από το μπαλκόνι, από μακριά) χωρίς να μπορείς να τους αγκαλιάσεις.

Όμως πρέπει να το αντέξουμε να #μείνουμε_σπίτι για να είμαστε πάλι ΟΛΟΙ μαζί μετά από αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε!

Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved