Εννέα πράγματα που συνειδητοποίησα μεγαλώνοντας δύο αγόρια

Η καθημερινότητα μίας μαμάς που έχει αγόρια, δεν είναι πότε βαρετή. Για την ακρίβεια, σχεδόν πάντα επικρατεί το απόλυτο χάος και φασαρία.

Μία Μαμά
Εννέα πράγματα που συνειδητοποίησα μεγαλώνοντας δύο αγόρια

Σπάνια υπάρχει μία στιγμή ησυχίας. Σχεδόν πάντα υπάρχει ένα ζιζάνιο που τριγυρίζει γύρω σου, όμως και εσύ τρέχεις συνέχεια ξοπίσω τους για να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

Ποτέ δεν κάνεις μαζί τους πιο κοριτσίστικα πράγματα, όπως beauté ή shopping therapy, ενώ τις περισσότερες φορές θα είσαι ο ειρηνοποιός για να μην ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος.

Δε γίνεται όμως να μην παραδεχτούμε ότι τα αγόρια μπορούν να γίνουν πολύ ευαίσθητα, να δώσουν πολλή αγάπη και επιπλέον, δίνουν τις καλύτερες αγκαλιές στον κόσμο!

Τι έμαθα εγώ μεγαλώνοντας δύο αγόρια που σήμερα είναι τεσσάρων και έξι ετών;

Λένε «δεν είναι δίκαιο» πολύ συχνά (πάρα πολύ συχνά)

Από το να έχουν ακριβώς την ίδια ποσότητα δημητριακών στο πιάτο τους, μέχρι να τους βάλω ακριβώς την ίδια ποσότητα χυμού στο ποτήρι. Εάν ο ένας έχει περισσότερο από τον άλλο, το σπίτι γίνεται κόλαση.

Θέλουν να νικούν διαρκώς

Ο κάθε ένας θέλει να μπει πρώτος στο αυτοκίνητο για το σχολείο ή θέλει να φάει πρώτος το σοκολατένιο του αυγό. Ό,τι και να κάνουν θέλουν να είναι νικητές. Η δεύτερη θέση πάντα συνοδεύεται από κλάματα, φωνές και γκρίνια.

Τσακώνονται συνεχώς

Όχι δεν εννοώ μόνο λεκτικά. Το σπίτι πολύ συχνά μετατρέπεται σε αρένα. Μετά τα πρώτα σπρωξίματα, έρχεται η στιγμή να επέμβουμε.

Θέλουν να παίζουν μπάλα όλη την ώρα

Εάν είσαι αγορομάνα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για αμέτρητες ώρες ποδοσφαίρου, είτε αυτό σημαίνει ότι θα παίζεις και εσύ, είτε ότι θα στέκεσαι στην άκρη του γήπεδο στο κρύο ή στη ζέστη σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα σε ρόλο εμψυχωτή.

Είναι μόνιμα λερωμένα

Με την πρώτη ευκαιρία θα καταφέρουν να λερωθούν από την κορυφή μέχρι τα νύχια με οτιδήποτε.

Πεινάνε όλη την ώρα

Αγαπημένος προορισμός της αγορομάνας, το σούπερ μάρκετ. Ο συχνός ανεφοδιασμός είναι απαραίτητος.

Σκαρφαλώνουν παντού

Όταν πρόκειται για σκαρφάλωμα, δεν υπάρχει κανένα όριο και περιορισμός. Τη μία στιγμή απολαμβάνω έναν ήρεμο περίπατο στο πάρκο και την άλλη βλέπω ένα από τα αγόρια μου να είναι σκαρφαλωμένο σε κάποιο δέντρο.

Τρέχουν όλη την ώρα

Και το ίδιο φυσικά κάνω και εγώ ξοπίσω του.

Βαριούνται πολύ εύκολα

Κάτι που πάντα πιάνει τα Σαββατοκύριακα είναι να βγούμε έξω από τις 10 το πρωί. Ακόμη και εάν ο καιρός δεν είναι καλός, ο καθαρός αέρας και η άσκηση πραγματικά φαίνεται ότι κάνουν δουλειά.

Πηγή: selfishmother-blog.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved