Μαμά εξομολογείται πώς κατάφερε να αγαπήσει το σώμα της μετά τη γέννηση των τρίδυμων παιδιών της

Υπάρχει έστω και μία μαμά που να μη έχει νιώσει έστω και μια φορά άσχημα για το σώμα της;

Μαμά εξομολογείται πώς κατάφερε να αγαπήσει το σώμα της μετά τη γέννηση των τρίδυμων παιδιών της
Φωτογραφία Instagram theperfectmom

Η Desiree Fortin είναι μητέρα τρίδυμων και είναι γνωστή στα social media ως theperfectmom.

Πολλές φορές έχει αναφερθεί στη μητρότητα αλλά και τις αλλαγές που φέρνει στη ζωή μιας γυναίκας. Κυρίως έχει εστιάσει στον τρόπο που νιώθει μια μητέρα με το σώμα της και τις ανασφάλειες που την κυνηγούν.

« Όταν ήμουν μικρό κορίτσι, τα πόδια μου ήταν πραγματικά «τριχωτά» και αυτό με άγχωνε πολύ. Φορούσα πολύ συχνά παντελόνια. Ακόμα θυμάμαι πόσο ζήλευσα την αδελφή μου που μπορούσε να ξυρίζει τα πόδια της ενώ εγώ έπρεπε να περιμένω μέχρι να πάω στην έκτη δημοτικού.

Καθώς μεγάλωσα, είχα όλο και περισσότερες ανασφάλειες. Ποτέ δεν ήμουν αρκετά αδύνατη. Είχα ακμή για χρόνια. Ένιωθα ότι δεν ήμουν αρκετά όμορφη έτσι ώστε να με ζητήσει ένα αγόρι να χορέψουμε. Προσδιόριζα την αυτοεκτίμησή μου και την αξία μου, από τι πίστευαν οι άλλοι για μένα.

Στο κολέγιο έχασα αρκετά κιλά, όχι γιατί το ήθελα αλλά γιατί ήταν ένας τρόπος να διαχειριστεί το σώμα μου το άγχος.

Στον γάμο μου, οι καλεσμένοι ρωτούσαν την μητέρα μου αν είχα κάποια διατροφική διαταραχή. Ποτέ δεν υπέφερα από κάποια διατροφική διαταραχή, αλλά πάλευα συνεχώς με την παραμορφωμένη εικόνα του σώματός μου. Πριν αποκτήσω παιδιά, έκανα γυμναστική και έτρωγα υγιεινά. Έδειχνα πραγματικά υπέροχη αλλά το μυαλό μου είχε «κολλήσει» και εγώ συνέχιζα να πιστεύω ότι το σώμα μου ήταν χάλια.

Τότε έμεινα έγκυος σε τρίδυμα και το σώμα μου «τεντώθηκε» σε τέτοιο βαθμό που ούτε εγώ πίστευα ότι ήταν δυνατό. Μεγάλωσα, παντού. Το δέρμα μου ήταν ζαρωμένο. Είχα ραγάδες. Το σώμα μου άλλαξε. Αγωνίστηκα.

Ωστόσο, το μυαλό μου άρχισε να αλλάζει. Δεν θα έλεγα ποτέ στην κόρη μου πράγματα που θα έλεγα για το σώμα μου, όμως συνέχιζα να βρίσκω τον εαυτό μου αηδιαστικό.

Ήξερα ότι έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου. Δεν ήθελα πια να ζω με την νοοτροπία ότι το σώμα μου ήταν χάλια. Άρχισα να νιώθω ευγνωμοσύνη για το σώμα μου και αυτό με βοήθησε να το αγαπήσω, έτσι ακριβώς όπως είναι.

Είναι εκπληκτικό να βλέπω πώς το μυαλό μου έχει μεταμορφωθεί. Μου πήρε χρόνο αλλά πλέον μπορώ να αγκαλιάσω όλα τα μέρη του σώματός μου…».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved