Πέντε πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζει ο γιος μου πριν ενηλικιωθεί

Η Kristen Mae γράφει για όσα θα ήθελε ο γιος της να μάθει πριν βγει στον έξω κόσμο, μακριά από την φροντίδα και την προστασία του οικογενειακού περιβάλλοντός του.

 

Μία Μαμά
Πέντε πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζει ο γιος μου πριν ενηλικιωθεί

«Έχω ένα γιο και μια κόρη. Θέλω να μάθουν να δουλεύουν σκληρά, να είναι ανεξάρτητα παιδιά, ευγενικά, να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Αλλά επειδή πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να επέλθει η πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, υπάρχουν κάποια μαθήματα που είναι πιο σημαντικό να μάθει ο γιος μου σε σχέση με την κόρη μου.

Και πρέπει να του γίνουν αντιληπτά, πολύ πριν ενηλικιωθεί και φύγει από το σπίτι του. Ποια είναι αυτά;

Όταν τα κάνεις χάλια, φροντίζεις να καθαρίζεις

Δεν αναφέρομαι μόνο στις δουλειές του σπιτιού. Προφανώς ο γιος μου πρέπει να μάθει να βοηθάει στις δουλειές είτε αυτές αφορούν στο μάζεμα των πιάτων από το τραπέζι είτε στο να τακτοποιεί το δωμάτιό του. Θέλω όμως να μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του όταν τα θαλασσώνει και να ζητάει συγγνώμη όταν φταίει. Πρέπει να μαθαίνει από τα λάθη του και να μην τα επαναλαμβάνει. Επομένως, ναι, είναι σημαντικό να ξέρει ότι όταν τα κάνει…χάλια πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες.

Να υπολογίζει τη γνώμη των άλλων (όμως δεν είναι παν)

Θέλω ο γιος μου να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να μην ενδιαφέρεται τι λένε ή σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι. Θέλω να σταθεί στα πόδια του με βάση τις αρχές του.Όμως θέλω επίσης να συνειδητοποιήσει ότι, δεν ζει μόνος του σε έναν δικό του κόσμο. Καλείται να συμπεριφέρεται με ευγένεια, να είναι καλός και γενναιόδωρος. Να βοηθά τους ανθρώπους χωρίς να περιμένει ανταπόδοση. Θέλω να καταλάβει ότι όταν κανείς δεν έχει να πει κάτι κακό για σένα, όταν στο άκουσμα και μόνο του ονόματός σου ο άλλος χαμογελά, τότε έχεις καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό, να είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

Η φροντίδα του δεν είναι δουλειά καμιάς γυναίκας

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με αστεία για το πώς οι άνδρες δεν μπορούν να βρουν τίποτα μόνοι τους και χρειάζονται σχεδόν πάντα τη βοήθεια μιας γυναίκας: της συντρόφου, της αδελφής, της μητέρας τους. Θέλω ο γιος μου να είναι σε θέση να φροντίζει μόνος του τον εαυτό του. Θέλω να είναι ισότιμος με το ταίρι του.

Να μάθει να υπερασπίζεται τους αδύναμους

Ο γιος μου είναι προνομιούχος με πολλούς τρόπους. Μεγαλώνει σε μια οικογένεια που του παρέχει οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια, πηγαίνει σε ένα καλό σχολείο, έχει φίλους που τον στηρίζουν και τον αγαπούν. Είναι Λατίνος, αλλά απ’ όσο γνωρίζω, δεν αντιμετώπισε ποτέ καμία διάκριση για την καταγωγή του. Δεν είναι στο περιθώριο. Θέλω λοιπόν να είναι σε θέση να υπερασπίζεται και να μιλά για εκείνους που βρίσκονται στο περιθώριο, που δεν έχουν τα ίδια προνόμια με αυτόν. Θέλω να γνωρίζει ότι ως άτομο με προνόμια, είναι καθήκον του να τα χρησιμοποιεί για να βοηθήσει να ακουστούν και άλλες περιθωριοποιημένες φωνές.

Η ευγένεια και η γενναιοδωρία είναι μεγάλα εφόδια στη ζωή

Δεν θέλω ο γιος μου στο βωμό της επαγγελματικής επιτυχίας να ξεχάσει να είναι άνθρωπος με τρόπους. Σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο όπου η επιθετικότητα και η απληστία κυριαρχούν, γεμίζοντας τοξικότητα τη ζωή των ανθρώπων, είναι σημαντικό να κρατήσουμε την ακεραιότητα του χαρακτήρα μας. Υπάρχει τρόπος να είμαστε καλοί όσο και επιτυχημένοι, και περιμένω από το γιο μου να τον βρει.»

Πηγή: www.scarymommy.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved