«Η πρώτη σου μέρα στον παιδικό σταθμό» - Το γράμμα μιας μαμάς προς τον γιο της που θα σας συγκινήσει

Η πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό είναι ιδιαίτερη όχι μόνο για ένα παιδί, αλλά και για μία μητέρα.

«Η πρώτη σου μέρα στον παιδικό σταθμό» - Το γράμμα μιας μαμάς προς τον γιο της που θα σας συγκινήσει

Η Elizabeth Tenety είναι μαμά ενός αγοριού που πήγε φέτος για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό. Με αφορμή τη πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία τόσο για την ίδια όσο και για τον γιο της, η Elizabeth μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα σε ένα γράμμα με παραλήπτη τον ίδιο τον γιο της.

«Αγάπη μου,

Ναι, ναι το ξέρω. Δεν είσαι μωρό. Μου το υπενθυμίζεις εσύ ο ίδιος κάθε φορά που αυθόρμητα σε αποκαλώ “μωρό”. Είσαι ένα μεγάλο αγόρι πια. Το ξέρω.

Αλλά ήσουν το μωρό μου και τώρα νιώθω ότι πρέπει να σταματήσω να αναπολώ όλα αυτά τα πρώτα χρόνια που περάσαμε μαζί.

Αυτή η στιγμή, αυτή η νέα σου αρχή στο σχολείο, νιώθω ότι είναι το τέλος των πρώτων χρόνων μαζί σου. Τώρα ξεκινάει το σχολείο και μαζί του ξεκινούν οι φιλίες, τα διαβάσματα και οι μέρες που θα βγαίνεις μόνος σου με τους φίλους σου.

Ένας υπέροχος κόσμος σε περιμένει εκεί έξω γλυκό μου αγόρι, αλλά αυτό το νέο ξεκίνημα κλείνει και το κεφάλαιο της βρεφικής σου ηλικίας. Αυτό με κάνει να νιώθω την καρδιά μου έτοιμη να εκραγεί.

Τέσσερα χρόνια δεν μου φαίνεται τόσο πίσω. Έχουμε όμως καταφέρει τόσα πολλά μαζί.

Έχουμε περάσει τόσες πολλές πρωινές ναυτίες μαζί.

Μαζί περάσαμε και μία δύσκολη γέννα και κάποιες δύσκολες στιγμές θηλασμού. Εσύ δεν τον θυμάσαι, αλλά για εβδομάδες ολόκληρες ανησυχούσα εάν έπινες αρκετό γάλα και έκλαιγα από απόγνωση όταν στο πρώτο ραντεβού με τον παιδίατρο ήσουν λιγότερα κιλά από το φυσιολογικό.

Μαζί μέναμε ξύπνιοι τα βράδια.

Επιβιώσαμε.

Μαζί μεγαλώσαμε επίσης. Έβλεπα εσένα να μεγαλώνεις και ταυτόχρονα μεγάλωνα και εγώ μαζί σου σαν μαμά. Όσο περνούσε ο καιρός η μόνιμη ανησυχία άρχισε να υποχωρεί και ένιωθα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δεν ήξερα τι ακριβώς έπρεπε να κάνω, ήξερα όμως ότι είμαστε μαζί σε αυτό.

Μαζί μεγαλώσαμε και τη οικογένειά μας. Απέκτησες δύο αδέρφια και μαζί δουλέψαμε όλα τα διαφορετικά στάδια που πέρασε η σχέση μας.

Μαζί ανακαλύψαμε τον κόσμο. Με βοήθησε να βρω ξανά τον παιχνιδιάρικο εαυτό μου ενώ κάναμε ποδήλατο και τις ατελείωτες βόλτες μας. Παίζαμε στην παιδική χαρά, ζωγραφίζαμε, χορεύαμε.

Μαζί βιώσαμε και τις στιγμές παιδικής αθωότητας. Έβλεπα πώς έλαμπαν τα μάτια σου όταν πετούσαμε τον χαρταετό, όταν βάζαμε το τελευταίο κομμάτι σε κάποιο παζλ, όταν κατάφερες να διαβάσεις την πρώτη σου λέξη.

Αυτά τα πρώτα χρόνια ήταν υπέροχα.

Και τώρα ήρθε η στιγμή για τον παιδικό σταθμό.

Ο παιδικός σταθμός είναι το πρώτο σου σχολείο. Είναι η πρώτη φορά που θα αποκτήσεις εμπειρίες και θα ανακαλύψεις νέα πράγματα μακριά από την οικογένειά μας. Και αυτό είναι πραγματικά πολύ καλό.

Ξεκινάει λοιπόν αυτό το ταξίδι και έχω πολλές ελπίδες και όνειρα για εσένα.

Ελπίζω να γνωρίσεις όμορφους ανθρώπους στον πολλές φορές κακό και άδικο κόσμο που ζούμε και να βρεις τη θέση σου μέσα σε αυτόν.

Ελπίζω να κάνεις φίλους που θα γελάνε με τα αστεία σου, θα μοιράζονται μαζί σου τα μυστικά τους και θα σε καλούν στα πάρτι των γενεθλίων τους.

Ελπίζω να μάθεις ότι δεν πειράζει εάν αποτύχεις. Σημαίνει ότι ωθείς τον εαυτό σου στα όριά του και ότι ανακαλύπτεις νέες πτυχές του.

Ελπίζω να μάθεις ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την σκληρή δουλειά.

Ελπίζω να μάθεις να σκέφτεσαι και να παίρνεις τον χρόνο σου όποτε το χρειάζεσαι.

Ελπίζω να ξεκλειδώσεις τη δημιουργικότητα που κρύβεται μέσα σου και να μάθεις να εκφράζεσαι με κάθε μέσο.

Ελπίζω να μάθεις να αγωνίζεσαι για τους αδύναμους και να παραμείνεις ο εαυτός σου.

Ελπίζω να απολαύσεις την πρώτη φορά που θα σου αρέσει κάποιος πραγματικά πολύ. Αυτό το συναίσθημα σε κάνει να βλέπεις τα πάντα πιο ωραία.

Ελπίζω να εκτιμήσεις όλη την προσπάθεια που κάνουμε εμείς οι μεγάλοι στη ζωή σου να σε διδάξουμε, να σε συμβουλεύσουμε και να σε στηρίξουμε.

Ελπίζω όταν θα δεις τα μικρότερα αδέρφια σου να θέλουν να σου μοιάσουν, να μην τα αποπάρεις, ούτε να εκνευριστείς μαζί τους.

Ελπίζω το σπίτι μας και η οικογένειά μας να είναι πάντα το μέρος που θα αισθάνεσαι ασφάλεια και θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει έτσι.

Είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις υπέροχα πράγματα. Ήδη είμαστε τόσο υπερήφανοι για εσένα.

Σε αγαπήσαμε πριν καν γεννηθείς.

Πάντα δική σου,
Η μαμά»

Πηγή: mother.ly

h3>Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved