Μια μαμά εξηγεί γιατί είναι «ευκολότερο» να έχεις πέντε παιδιά απ' ότι ένα (pics)

Η Steph Montgomery, δεν μπορούσε καν να φανταστεί πώς θα ήταν η ζωή της με πολλά παιδιά.

Μια μαμά εξηγεί γιατί είναι «ευκολότερο» να έχεις πέντε παιδιά απ' ότι ένα (pics)

Μετά από πέντε παιδιά, δηλώνει με σιγουριά ότι η καθημερινότητά της είναι σαφώς πιο εύκολη απ΄ότι όταν είχε ένα παιδί. Έχει μάλιστα και επιχειρήματα γι’αυτό.

«Κάθε φορά που λέω σε κάποιον πως έχω πέντε παιδιά, τα μάτια τους γουρλώνουν και μένουν με ανοιχτό το στόμα, σαν να είναι το συγκλονιστικότερο πράγμα που έχουν ακούσει ποτέ. Και φυσικά ακολουθεί πάντα η εξής ερώτηση:

«Πώς τα καταφέρνεις με όλα;» Μα, όπως κάθε άλλος γονιός φυσικά.

Στην πραγματικότητα, έχοντας πέντε παιδιά είναι ευκολότερο από το να έχεις ένα παιδί. Και, ναι, σοβαρολογώ.

Δεν λέω ότι το σπίτι μας δεν είναι χαοτικό, κάθε άλλο. Και σίγουρα δεν ισχυρίζομαι ότι γνώριζα πώς είναι να είσαι γονιός με πέντε παιδιά. Μου πήρε πολύ χρόνο για να το καταλάβω και να καθιερώσω μια ρουτίνα στο φαγητό και τον ύπνο τους.

Βρήκα όμως, μαζί με τον σύντροφό μου, τους ρυθμούς μας, και πλέον η ζωή μας είναι είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι ήταν όταν είχα την ευθύνη για ένα μόνο παιδί.

Νομίζω ότι είναι ευκολότερο να έχουμε ένα σπίτι γεμάτο από παιδιά επειδή αναπόφευκτα διασκεδάζουν μεταξύ τους χωρίς να έχουν ανάγκη την παρουσία μου.

Όταν είχα μόνο ένα παιδί, έπρεπε να είμαι «εκεί» 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, σε όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Όσο προσπαθούσα να ενθαρρύνω την κόρη μου να είναι ανεξάρτητη, άλλο τόσο αναζητούσε τη δική μου προσοχή.

Αλλά τώρα που έχω πέντε παιδιά, τις περισσότερες μέρες μπορώ να τους πω να παίζουν μεταξύ τους. Και δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η καθημερινότητά μου είναι πιο εύκολη. Για παράδειγμα:

  • Με αφήνουν στην ησυχία μου.
  • Προσαρμόζονται σε αυτά που έχουν.
  • Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνω το ίδιο πράγμα πολλές φορές, το κάνουν τα παιδιά μου για μένα.
  • Παρηγορεί ο ένας τον άλλον.
  • Είναι μια ομάδα.

Δείτε τους υπόλοιπους λόγους στη gallery που ακολουθεί:

Φωτογραφίες gallery: Courtesy of Steph Montgomery

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved