Μια μαμά γράφει για το πώς θα πρέπει να μεγαλώνει ένα αγόρι (pics)

Η Maginlee είναι μητέρα της Olivia και του Beckham.

Μία Μαμά
Μια μαμά γράφει για το πώς θα πρέπει να μεγαλώνει ένα αγόρι (pics)

Η Maginlee μεγαλώνει ένα κορίτσι και ένα αγόρι και εκφράζει τον προβληματισμό της σχετικά με κάποια στερεότυπα που ακολουθούν την ανατροφή των αγοριών.

«Είμαι σίγουρη ότι όλοι το έχετε ακούσει: «Τα αγόρια, είναι αγόρια». Το θυμάμαι να λέγεται από τότε που ήμουν παιδί. Ένα αγόρι τραβάει τα μαλλιά ενός κοριτσιού στην παιδική χαρά και ακούγεται ένα «Τα αγόρια, είναι αγόρια» (το πιο πιθανό είναι να ειπωθεί με ένα χαμόγελο). Τα αγόρια παίζουν αγώνες στο γυμνάσιο - και πάλι, «τα αγόρια, είναι αγόρια». Γιατί όμως; Γιατί παίρνουν την άδεια; Γιατί αυτή η νοοτροπία πρέπει να χαραχτεί στα μυαλά των παιδιών μας σε μια τόσο νεαρή ηλικία.

Από τότε που γέννησα αγόρι πιάνω συχνά τον εαυτό μου να σκέφτεται αυτή τη φράση και τι σημαίνει... Γιατί αυτή η δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα επαναστατικό και θορυβώδες παιδί και όχι ένα παιδί που τη συμπεριφορά του χαρακτηρίζουν η αγάπη και η φροντίδα; Θα νομίζουν ότι είναι «εντάξει» να κάνουν κάποια πράγματα μόνο και μόνο επειδή είναι αγόρια… Πώς θα επηρεάσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους άλλους στο μέλλον;

Είναι στο χέρι μας ως μητέρες να σταματήσουμε να δίνουμε στα αγόρια μας αυτή την δικαιολογία και αντ' αυτού να τους μεγαλώσουμε ως άτομα που τα χαρακτηρίζει η αγάπη και η ευγένεια – ως μικρούς Gentlemen!»

Δείτε την Maginlee με τον γιο και την κόρη της στην gallery.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved