«Μαμά, το να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν είναι εγωιστικό»

Η μητρότητα είναι σκληρή δουλειά.

Μία Μαμά
«Μαμά, το να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν είναι εγωιστικό»

Είναι τόσο εύκολο να σταματήσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Αλλά όταν σταματήσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας επηρεάζεται η ικανότητά σας να φροντίζετε το παιδί σας και επηρεάζεται η ικανότητά σας να απολαμβάνετε τη μητρότητα.

Μια μαμά που είναι ξεκούραστη, τρώει υγιεινά, γυμνάζεται, διατηρεί στενές σχέσεις με φίλους και παίρνει βοήθεια όταν συνειδητοποιεί ότι δεν αντέχει άλλο είναι πολύ πιο εξοπλισμένη για να είναι η καλύτερη μητέρα που μπορεί να είναι από εκείνη που δεν κάνει αυτά τα πράγματα. Και όλο αυτό δεν είναι καθόλου εγωιστικό…

Η M i n d y φροντίζει τα τέσσερα αγόρια και τον σύζυγό της. Φροντίζει όμως και τον εαυτό της.

«Το να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν είναι εγωισμός. Πείτε το ξανά. Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνομαι ένοχη επειδή ξοδεύω χρήματα για τον εαυτό μου αντί για τα παιδιά ή για κάποιον άλλον.

Η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο σημαντικό το γεγονός ότι σαν μητέρες θα πρέπει να παίρνουμε χρόνο να κάνουμε πράγματα και για τους εαυτούς μας! Δεν είναι έγκλημα να ξοδεύετε χρόνο ή χρήματα για εσάς! Είναι εκπληκτικό αυτό που μπορεί να κάνει λίγη περιποίηση: Μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας και με τη σειρά μας γινόμαστε μια καλύτερη μαμά και σύζυγος.

Εσείς πώς φροντίζετε τον εαυτό σας;».

Δείτε πώς φροντίζει η Mindy τον εαυτό της στην gallery.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved