«Για να αγαπάς πραγματικά τα παιδιά σου, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου»

Σε αυτό το σύντομο άρθρο, σας προτείνω να αφιερώσετε μια στιγμή για να προβληματιστείτε και να διαλογιστείτε ποιος είστε ως γονέας και ως άνθρωπος ... αγαπημένος, αξιαγάπητος και αγαπητός.

Μία Μαμά
«Για να αγαπάς πραγματικά τα παιδιά σου, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου»

Κάθε μέρα συναντώ γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να γίνουν καλύτεροι γονείς, καλύτερα άτομα. Θέλουν να αγαπούν τα παιδιά τους όσο μπορούν και να το κάνουν «με τον σωστό τρόπο». Αν και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, είναι ήδη υπέροχοι άνθρωποι γεμάτοι με αγάπη και ικανότητες. Όλοι έχουν ήδη μέσα τους τις λύσεις και τις απαντήσεις στα προβλήματά τους.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αγαπάς;

Για μένα είναι ένα δώρο της ζωής για να δουλέψω με αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθήσω να βρουν λύσεις μόνοι τους και να ενδυναμώσουν τη ζωή τους για να επιτύχουν τους προσωπικούς και οικογενειακούς τους στόχους. Θεωρώ ότι η δουλειά μου έγκειται μόνο στην καθοδήγησή τους προς αυτή την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξή τους στο ταξίδι τους προς την επίτευξη.
Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου της συνειδητοποίησης εμφανίζονται πολλές σημαντικές και προφανείς αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

Συνειδητοποιούν ότι η ενεργοποίηση και η ενσωμάτωση μερικών βασικών αρχών στη ζωή τους, όπως η αγάπη για τους εαυτούς τους και για τους άλλους, η αυθεντικότητα, ο σεβασμός, η μη κρίση και η ταπεινοφροσύνη εναντίον του εγώ, τους καθιστούν ικανούς να θεραπεύουν βαθιές πληγές, περιορίζοντάς τους επανειλημμένα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις να φτάσουν σε μια κατάσταση εσωτερικής ειρήνης και ευημερίας. Αυτή η διαδικασία επούλωσης αντιπροσωπεύει μια σημαντική δύναμη στην ικανότητα τους να αγαπήσουν τα παιδιά τους «αληθινά» επειδή με το να αγαπήσουμε πρώτα τους εαυτούς μας γινόμαστε ικανοί να αγαπήσουμε τους άλλους και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά μας και τον σύντροφό μας.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Θα πρέπει να μάθουμε να δαμάζουμε υπερηφάνεια μας, να εμπιστευόμαστε και να εκτιμούμε τον εαυτό μας, να συγχωρούμε τα λάθη μας και να δεχόμαστε ότι είμαστε ατελείς. Τι μετασχηματισμό και τι διαφορά κάνει αυτό στη ζωή μας και αυτή των παιδιών μας!

Αυτή η διαδικασία αληθινής αγάπης προς τον εαυτό μου είναι, κατά τη γνώμη μου, το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μιας σχέσης αγάπης και υγείας και ισορροπημένης δέσμευσης με τα παιδιά μας. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη κληρονομιά που μπορούμε να κληροδοτήσουμε τα παιδιά μας: τα αγαπάμε «αληθινά», όπως είναι, όπως είμαστε. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα χτίσετε μια όμορφη σχέση γονέα-παιδιού που βασίζεται στην αγάπη και την εμπιστοσύνη. Η συνεργασία, η διασκέδαση και, φυσικά, η αυτοεκτίμηση, η ταπεινοφροσύνη, η ανθεκτικότητα και το θάρρος θα σας δώσουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις και την ασάφεια της καθημερινής σας ζωής

Μοιράζομαι μαζί σας αυτό το του Τσάρλι Τσάπλιν που θα αγγίξει την καρδιά σας ... και τη συνείδηση σας. Ήδη, στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ο καλός γέρος Τσάρλι Τσάπλιν είχε καταλάβει πολύ σπουδαία πράγματα στη ζωή ... η αληθινή αγάπη δεν είναι τίποτε καινούργιο!

Manon Fabi

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved