Τι είναι η αγάπη, μαμά;

Η Anne Costisella, με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, προσπαθεί να εξηγήσει με απλό τρόπο στην κόρη της τι είναι ο έρωτας, τι είναι η αγάπη.

Τι είναι η αγάπη, μαμά;

Στα παραμύθια

Η Σταχτοπούτα φορούσε το γυάλινο γοβάκι της και χόρευε με τον γοητευτικό πρίγκηπα. Όλα τα κορίτσια ήθελαν να παντρευτούν τον πρίγκηπα αλλά εκείνος δεν είχε μάτια για άλλη. Αλλά ακόμη και τότε, και στα χρόνια που ακολούθησαν, όλοι ήξεραν ότι ο έρωτας, η αληθινή αγάπη είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Και σήμερα; Τι είναι η αγάπη σήμερα;

Τα νέα παραμύθια

Οι πριγκίπισσες έχουν αλλάξει ακριβώς όπως οι γυναίκες έχουν αλλάξει και είναι ενθαρρυντικό να δούμε ότι η πιο πρόσφατη πριγκίπισσα στην ταινία «Brave» δεν χρειαζόταν έναν πρίγκιπα για να βρει την ευτυχία. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να βρει τον εαυτό της και να συμφιλιωθεί με την οικογένειά της. Θα συναντούσε τον πρίγκιπα της όταν ήταν η κατάλληλη ώρα.
Αλλά και οι πρίγκιπες έχουν αλλάξει και είναι και αυτά καλά νέα. Όχι, κυρίες, δεν χρειάζεται να βρείτε τον κληρονόμο του θρόνου ή να φλερτάρετε με τον πρίγκιπα Χάρι για να βρείτε την αληθινή αγάπη. Σήμερα, ο Patrick Dempsey είναι αρκετός (ακόμα κι αν δεν χορεύει και πραγματικά δεν τραγουδάει!). Είναι, όμως, καλός άνθρωπος και ξέρει ότι είναι πιο συνετό να γνωριστούμε καλά πριν ζήσουμε μαζί και να πριν γνωρίσουμε στα παιδιά μας κάποιον νέο σύντροφο.

Και στην πραγματική ζωή;

Είναι ο έρωτας, η αγάπη εντελώς ξεπερασμένη; Οι ρομαντικοί που αναζητούν τον πραγματικό έρωτα, αναζητούν το αδύνατο; Πιθανώς όχι, αλλά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να βρεθεί, δεν βοηθά. Στο τέλος της ημέρας, η αγάπη υποτίθεται ότι μας κάνει ευτυχισμένους.
Μπορείτε να ρωτήσετε τους φίλους σας που έχουν βρει την αγάπη τι σκέφτονται. Για τους περισσότερους από αυτούς ο έρωτας και η αγάπη δεν είναι θέμα πληρωμής λογαριασμών. Ο έρωτας μας κάνει να αισθανόμαστε ευχάριστα και να χαμογελάμε, να αναστενάζουμε όλη μέρα, να αισθανόμαστε δυνατοί. Δεν μας συμβαίνει κάθε βδομάδα να συναντήσουμε τον κατάλληλο άνθρωπο. Το να τον συναντήσουμε έχει να κάνει και με την τύχη, αλλά κάτι τέτοιο θα είναι δυνατό να συμβεί μόνο αν είστε ο εαυτός σας και γνωρίζετε τι θέλετε πραγματικά από τη ζωή.

Ένα πράγμα που ακούμε συχνά για τον έρωτα είναι ότι «περνάει». Φυσικά, στην αρχή μιας σχέσης, θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για το άλλο άτομο. Θέλουμε να μάθουμε ποια είναι η αγαπημένη του μουσική, το αγαπημένο του φαγητό, να γνωρίσουμε τα ενδιαφέροντά του, να μάθουμε τα σχέδια και τα όνειρά του. Μετά από λίγο καιρό ξέρουμε τα πάντα για εκείνον /η και έτσι το ενδιαφέρον μας μειώνεται. Οι άνθρωποι αλλάζουμε στο πέρασμα του χρόνου και πολλά ζευγάρια καταλήγουν στον χωρισμό με το επιχείρημα ότι πλέον ζουν με έναν ξένο ή γιατί απλά κάποια στιγμή σταμάτησαν να δίνουν προσοχή ο ένας στον άλλο.

Η αγάπη απαιτεί να μην παίρνουμε ποτέ τον άλλον άνθρωπο ως δεδομένο.

Με αγαπάς μαμά;

Ναι, σε αγαπώ παιδί μου περισσότερο και από την ίδια τη ζωή. Αυτή είναι η πιο αγνή αγάπη που υπάρχει. Η αγάπη της οικογένειας και των φίλων μας ένα μεγάλο μέρος της αγάπης που θα δώσουμε και θα λάβουμε και στη ζωή μας. Είναι σημαντικό να μην το ξεχνάμε.
Υπάρχουν αρκετές απαντήσεις στο ερώτημα «Τι είναι αγάπη;» αλλά για να βρεις τον δικό σας μεγάλο έρωτα, την πραγματική αγάπη, θα πρέπει να είσαι ειλικρινής και αληθινή και να εκτιμήσεις τα μικρά πράγματα που έχεις ήδη.

Πηγή: Μotherforlife.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved