Καλέ μου σύζυγε, μην με ρωτάς πώς μπορείς να βοηθήσεις... Απλά κάνε κάτι, ο,τιδήποτε!

Στείλτε το στους συζύγους σας!

Μία Μαμά
Καλέ μου σύζυγε, μην με ρωτάς πώς μπορείς να βοηθήσεις... Απλά κάνε κάτι, ο,τιδήποτε!

Αγαπημένε μου σύζυγε,

Είσαι ένας υπέροχος μπαμπάς και ένας τέλειος άνδρας. Δουλεύεις σκληρά. Όσοι σε ξέρουν λένε «Τι υπέροχος άνδρας που είναι», «Πόσο ευγενικός», «Είναι τόσο καλό παιδί». Έχουν δίκιο. Είσαι. Αλλά εγώ έχω αρχίσει να καταρρέω.

Με ακούς συνέχεια να αναστενάζω. Με βλέπεις να κρύβω πολλές φορές το πρόσωπο με τα χέρια μου. Με βλέπεις να κοιτάζω αφηρημένα το τραπέζι, ενώ όλοι έχετε σηκωθεί.

Με ρωτάς αν έχω κάτι όταν με βλέπεις κουρασμένη, αγανακτισμένη και τις περισσότερες φορές σου απαντώ με ένα «τίποτα, απλά είμαι κουρασμένη». Κάποιες φορές εκείνη την ώρα ίσως και να τσιρίζω από μέσα μου.

Και τότε συμβαίνει αυτό. Κάνεις ένα βήμα πίσω και με αφήνεις μόνη, επειδή ποιος κάθεται τώρα να πιάσει κουβέντα με μια κουρασμένη γυναίκα που αφορμή ψάχνει για να τσακωθεί. Και τότε απλά έρχεται το βράδυ και όταν έρχομαι στο κρεβάτι αρχίζω τη μουρμούρα. Τότε τα λέω όλα και τα βγάζω από μέσα μου για ακόμη μια φορά.

Στην πραγματικότητα έχω κουραστεί να σου λέω κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν πεθάνω αν θα το καταλάβει κανείς στο σπίτι.

Εντάξει, πολλές φορές μου λες ένα «Πώς μπορώ εγώ να σε βοηθήσω», αντ' αυτού όμως αντί με ρωτάς αυτό γιατί δεν κάνεις κάτι; Ο,τιδήποτε.

Κάνε κάτι για να με βοηθήσεις είτε μικρό, είτε μεγάλο. Κάνε κάτι χωρίς να με ρωτήσεις. Μάζεψε τον καναπέ, άναψε το θερμοσίφωνο να κάνω μπάνιο το βράδυ ώστε να μην χρειαστώ να τον ανάψω εγώ και χάνω περισσότερο χρόνο περιμένοντας την τελευταία στιγμή το βράδυ να πλυθώ, βγάλε ή βάλε τα πιάτα στο πλυντήριο, μάζεψε τα ρούχα από την απλώστρα, πλύνε το ταψί που έμεινε από το μεσημέρι, στρώσε το κρεβάτι, οποιοδήποτε κρεβάτι, πήγαινε τα παιδιά στο φροντιστήριο ή πάρτα από το φροντιστήριο, απλά κάνε κάτι.

Και τέλος και ποιο σημαντικό; Αυτό που πρέπει να κάνει χωρίς να με ρωτήσεις αν θέλω κάτι είναι να πεις ευχαριστώ.

«Σε ευχαριστώ που φροντίζεις για εμένα και τα παιδιά. Ξέρω ότι φρικάρεις ώρες-ώρες και ότι θες να τα βροντήξεις όλα κάτω και να φύγεις, αλλά θέλω να ξέρεις ότι εκτιμάω όλα όσα κάνεις για εμάς και σε ευχαριστώ!».

Με εκτίμηση αγαπημένε μου σύζυγε,

Η γυναίκα σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved