4 πράγματα που πρέπει να κάνεις με τα παιδιά στο σπίτι τις γιορτές

O στόχος είναι να περάσετε όλοι καλά!

4 πράγματα που πρέπει να κάνεις με τα παιδιά στο σπίτι τις γιορτές

Αν το να βρεθείς με τα παιδιά στις γιορτές μέσα στο σπίτι σου φαίνεται δύσκολο στοίχημα, σου έχουμε λύσεις. Υπάρχουν τρόποι για να περάσετε όλοι καλά με το λιγότερο δυνατό κόπο.

Προπονήσου και προετοιμάσου στις δραστηριότητες:

Τα παιδιά είναι παιδιά και θέλουν να παίξουν και κάποια στιγμή θα βαρεθούν να βλέπουν ταινίες cartoon και θα θελήσουν να βάλουν κι εσένα στο παιχνίδι. Οπότε έχε από πριν έτοιμες εύκολες δραστηριότητες. Για παράδειγμα:

Πραγματοποιήστε μια παράδοση γιορτινή από κάθε γωνιά του κόσμου. Στην Ισπανία τρώνε 12 ρώγες σταφυλιού την πρώτη μέρα του χρόνου, στην Αρμενία ψήνουν ψωμί και ζυμώνουν ευχές για καλή τύχη μέσα στη ζύμη. Κάνε την έρευνά σου.

Γράψτε σημειώματα για τον μελλοντικό σας εαυτό! Μια ευχή, μια σκέψη, κάτι που εσύ και τα παιδιά θα θέλετε να δείτε αν έχει πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά. Φυλάξτε τις ευχές σε ένα βάζο και υποσχεθείτε να ανοίξετε τις ευχές σε 1,2 ή 10 χρόνια.

Μην βγάλεις τα παιδιά εντελώς από το πρόγραμμά τους:

Για παράδειγμα στο εξωτερικό επικρατεί η σκέψη της αλλαγής του χρόνου το απόγευμα με τα παιδιά. Κάντε την αντίστροφη μέτρηση, ανταλλάξτε φιλιά και αγκαλιές, κόψτε μια mini βασιλόπιτα και βάλτε τα παιδιά για ύπνο στην ώρα τους! Στην αλλαγή του χρόνου θα έχετε όλο το χρόνο να διασκεδάσετε κανονικά.

Μην θέτεις υψηλούς στόχους

Και μην έχεις μεγάλες προσδοκίες ειδικά αν τα παιδιά είναι μικρά. Αν είναι η πρώτη σου Πρωτοχρονιά με το μωρό στο σπίτι, ετοιμάσου για ένα σούπερ διαφορετικό ξενύχτι. Αν έχεις νήπια, ετοιμάσου για μια σούπερ ιωσούλα και αλλαγή του χρόνου με αντιπυρετικό και θερμόμετρο ανά χείρας. Γενικά, προετοιμάσου για το χειρότερο σενάριο και απόλαυσε τις στιγμές που μπορεί να είναι καλύτερες.

Αποδέξου πως δεν θα είναι όλα τέλεια!

Αν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα, βάλε τα να σε βοηθήσουν στην κουζίνα, στην δημιουργία γιορτινών γλυκών και αποδέξου πως θα μοιραστείτε την εμπειρία και όχι την τελειότητα του αποτελέσματος. Αν είσαι μια ξενυχτισμένη νέα μαμά, μην αναλάβεις ευθύνες όπως το να μαγειρέψεις για 20 άτομα στο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς. Αυτές τις γιορτές δεν θα τις ξεχάσεις έτσι κι αλλιώς ποτέ και ας μην είναι για τους λάθος λόγους ή επειδή έπαθες υπερκόπωση.

Καλή χρονιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved