Όσα θα ήθελα να πω στον εαυτό μου προτού αποκτήσω παιδιά

Ένα είναι το μότο: Κοιμήσου

Όσα θα ήθελα να πω στον εαυτό μου προτού αποκτήσω παιδιά

Υπάρχουν κάποια πράγματα που είμαι σίγουρη πως αν μπορούσες να πεις στον εαυτό σου, τον ανέμελο, εκείνον προτού αποκτήσει παιδιά, θα τα έλεγες!

Όχι τόσο για να τον προετοιμάσεις αλλά για να τον χαλαρώσεις και να τον κάνεις να σκεφτεί λίγο καλύτερα, να τον φροντίσεις βρε αδερφέ. Ξεκινάμε:

Εαυτέ μου:

Κοιμήσου: Κοιμήσου, κοιμήσου και πάλι κοιμήσου. Αν είσαι τύπος ανθρώπου που λατρεύει να κοιμάται, να ξυπνά αργά, να κοιμάται, να χουζουρεύει τα weekends, να αποκοιμιέται γλυκά στον καναπέ, να βλέπει όνειρα ταξιδιάρικα, με καταλαβαίνεις διαβάζοντας τούτες τις αράδες. Δεν υπάρχει κάτι που να μου λείπει πιο πολύ από τον ύπνο και δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορώ να συνηθίσω ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΥΠΝΙΑΣ.

Μην αγχώνεσαι: Θα έρθει η στιγμή που στο λέω με μεγάλη ειλικρίνεια το μόνο που θα σε νοιάζει πάνω στον πλανήτη γη είναι να είναι καλά η οικογένειά σου και κυρίως τα παιδιά σου. Οπότε μην δίνεις υπερβολική αξία σε καταστάσεις που κάποια στιγμή θα μπουν δεύτερες και τρίτες στις προτεραιότητές σου.

Μην τσαντίζεσαι τόσο με τα παιδάκια γύρω σου: Και μην κρίνεις τις μαμάδες με παιδιά που τσιρίζουν στο μάρκετ ή τη βόλτα. Και μην θεωρείς πως κάνουν κάτι κακό οι μαμάδες αυτές γιατί ό,τι κοροϊδεύεις στη ζωή αυτή, θα το λουστείς.

Μην ξαναπείς ότι είσαι πολύ πολύ κουρασμένη: Όχι δεν είσαι και ακόμα κι αν είσαι έχεις όλο το χώρο και το χρόνο για να ξεκουραστείς.

Βγες από το σπίτι! Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πλάνο. Βγες. Δεν ξέρεις πόση ελευθερία έχεις στα χέρια σου.

Μην τσακώνεσαι με τους γονείς σου! Μην τους στενοχωρείς, μην τους ξεχνάς, πάρε τηλέφωνο, επισκέψου τους, μίλησέ τους όμορφα γιατί θα έρθει η ώρα που θα καταλάβεις πόσο πολύ νοιάζονται για εσένα και πόσο δίκιο είχαν όταν έλεγαν πως θα κάνεις παιδιά και θα δεις!

Κάνε εξάσκηση στη yoga & στις ασκήσεις ηρεμίας: Θα σου χρειαστεί. Γιατί ένα παιδί (δεν μιλάμε για δύο) μπορεί να σε βγάλει εύκολα εκτός εαυτού. Και δεν είναι ωραίο να φωνάζεις στο έρμο το βλαστάρι σου. Οπότε προπονήσου! Βαθιές ανάσες και ωωωωωμμμμμ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved