Ο άνδρας μου κι εγώ δεν κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι εξαιτίας του παιδιού μας

Αλήθεια, μπορεί κάποιος να μου απαντήσει με ειλικρίνεια; Κοιμούνται ποτέ οι μαμάδες;

Μία Μαμά
Ο άνδρας μου κι εγώ δεν κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι εξαιτίας του παιδιού μας

Ο άνδρας μου άρχισε να κοιμάται στο άλλο δωμάτιο όταν ο γιος μας διαγνώστηκε με επιληψία πριν μερικά χρόνια. Τότε ήταν που και εγώ σταμάτησα να κοιμάμαι στο δωμάτιό μας. Εννοώ, ξαπλώνω στο κρεβάτι με τον γιο μου κάθε βράδυ, αλλά δεν κοιμάμαι. Οι φοβίες που έχω για τον γιο μου που έχει επιληψία, με στοιχειώνουν κάθε βράδυ και με κρατούν άυπνη. Αλλά ο άνδρας μου; Ω, αυτός κοιμάται σαν πουλάκι!

Τον ακούω να αναπνέει και να ροχαλίζει ελαφρώς από το παιδικό δωμάτιο, όταν εγώ βρίσκομαι στο διπλανό δωμάτιο παρέα με το αγόρι μου. Το παιδικό δωμάτιο το έφτιαξα με αγάπη, έχει πλάκα, είναι χαρούμενο αλλά ξέρω ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιηθεί από τον 4χρονο γιο μας. Οι μαμαδίστικες ενοχές μου δεν με αφήνουν να επιτρέψω στο γιο μου να κοιμηθεί στο δωμάτιό του που είναι διακοσμημένο με τους αγαπημένους του σούπερ ήρωες!

Ωστόσο, το δωμάτιό του θα τον περιμένει! Θα τον περιμένει μέχρις ότου, είναι έτοιμος να κοιμηθεί μόνος του στο δικό του κρεβάτι.

Αν μου έλεγε κάποιος πριν μερικά χρόνια ότι εγώ και ο άνδρας μου θα καταλήγαμε να κοιμόμαστε σε διαφορετικά δωμάτια, θα του απαντούσα ότι αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί ποτέ!

Συχαίνομαι να ακούω ιστορίες από ζευγάρια που δεν κοιμούνται πια μαζί τη νύχτα. Αλλά η διαφορά στη δική μας ιστορία είναι ότι δεν είναι επιλογή μας. Δεν το θέλουμε. Προτιμούμε να αντιμετωπίζουμε ο ένας τις συνήθειες του άλλου (ροχαλητό, βρώμικη αναπνοή, παγωμένα πόδια) παρά να κοιμάται ο ένας μακριά από τον άλλο.

Κοιμόμαστε χώρια για το καλό του γιου μας και αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Ως μαμά ενός παιδιού με επιληψία, δεν κοιμάμαι επειδή φοβάμαι μην πεθάνει από επιληψία μέσα στη νύχτα. Φοβάμαι μην πάθει κάποια κρίση εκείνα τα λεπτά που εγώ θα έχω κλείσει τα μάτια μου.

Δεν θα διακινδύνευα με τίποτε να χάσω το παιδί μου, για αυτό και προτιμώ να μην ξεκουράζομαι καθόλου το βράδυ.

Ευτυχώς το γεγονός ότι κοιμόμαστε χωριστά, δεν καταστρέφει τον γάμο μας. Για την ακρίβεια με κάποιο περίεργο τρόπο κάνει το γάμο μας καλύτερο. Φιλάω τον άνδρα μου για καληνύχτα κάθε βράδυ πριν πάει στο δωμάτιο για κοιμηθεί, ώστε την επόμενη μέρα να πάει ξεκούραστος για δουλειά. Εκείνος, πάντα μου λέει «Σε αγαπώ» καθώς έρχεται στο δωμάτιο του γιου μας για να ρίξει μια τελευταία ματιά.

Ο ύπνος σε χωριστά δωμάτια είναι μέρος των υποχρεώσεών μας ως γονείς ενός παιδιού με επιληψία. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψω μια κρίση να κάνει κακό στις ζωές μας.

Ο άνδρας μου πρέπει να ξεκουράζεται και να δουλεύει, όσο εγώ φροντίζω τον γιο μας.

Τι σχεδιάζουμε να κάνουμε για το γεγονός ότι ο γιος μας, πλέον έχει τη δική του θέση στο δικό μας διπλό κρεβάτι και έχει διώξει τον πατέρα του στο παιδικό δωμάτιο; Απολύτως τίποτα! Τα βράδια που ο άνδρας μου δεν χρειάζεται να κοιμηθεί νωρίς για να πάει στη δουλειά το επόμενο πρωινό, ξαπλώνει στο ίδιο κρεβάτι μαζί μας. Αυτά είναι τα καλύτερα βράδια! Τα δικά μας βράδια!

Τόσο εγώ όσο και ο άνδρας μου ξέρουμε ότι αυτό το μικρό αγόρι κάποια στιγμή θα μεγαλώσει και δεν θα χρειάζεται τη μαμά του να κοιμάται μαζί του.

Είναι μια πικρόγλυκη ιστορία όλη αυτή έτσι; Από τη μια μεριά περιμένω πώς και πώς τις μέρες που θα μπορέσω να κοιμηθώ και να ξεκουραστώ, ο άνδρας μου ονειρεύεται τη μέρα που θα κοιμηθεί με τη γυναίκα του ξανά και από την άλλη, συμβιβαζόμαστε και ξέρουμε πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε για το καλό του γιου μας.

πηγή: popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved