Αφήνω τον 4χρονο γιο μου να βλέπει τρομακτικές ταινίες και δεν νιώθω καθόλου άσχημα για αυτό

Λοιπόν, πριν τα τέταρτα γενέθλιά του, συνειδητοποίησα ότι με τον γιο μου (που λίγο πολύ μου μοιάζει αρκετά στη συμπεριφορά), διαφέρουμε σε ένα πράγμα: στα τρομακτικά πράγματα.

Μία Μαμά
Αφήνω τον 4χρονο γιο μου να βλέπει τρομακτικές ταινίες και δεν νιώθω καθόλου άσχημα για αυτό

Ποτέ δεν μου άρεσε ο,τιδήποτε τρομακτικό. Αυτό το παιδί... Είναι τρελό και παλαβό για καθετί τρομακτικό. Την πρώτη φορά που το ανακάλυψα αυτό, παρακολουθούσε τις «Ανατριχίλες» στην τηλεόραση και του έκλεισα αμέσως την τηλεόραση. Το πώς κατάφερε να βρει την ταινία αυτή, πραγματικά με ξεπερνά, αλλά δεν γινόταν να τον αφήσω να συνεχίσει να τη βλέπει, γιατί δεν ήταν ξεκάθαρα για την ηλικία του και επειδή αν τον άφηνα, πολύ πιθανό να έβλεπε εφιάλτες όλη τη νύχτα.

Αυτός όμως δεν συμφώνησε μαζί μου. Όταν έκλεισα την τηλεόραση, άρχισε να τσιρίζει, να φωνάζει και να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά στην ηλικία του, όταν τους χαλάς κάτι.

«Αγάπη μου, αυτή είναι μια τρομακτική ταινία», του εξήγησα όσο πιο ήρεμα μπορούσα, «Είναι για μεγάλα παιδιά». Αν και η αδερφή του που είναι τρία χρόνια μεγαλύτερή του, είχε καλυμμένα τα μάτια της καθώς είχε τρομάξει, αποδείκνυε το αντίθετο από αυτό που του έλεγα. «Αγάπη μου, η μεγαλύτερη αδερφή σου πιστεύει ότι είναι πολύ τρομακτική η ταινία αυτή, άρα δεν είναι για την ηλικία σου», του είπα για ακόμη μια φορά και μου απάντησε, «Ας φύγει τότε. Εμένα μου αρέσει μαμά. Δεν φοβάμαι!».

Αν και κέρδισα εγώ εκείνη την ημέρα (βάλαμε ένα τρομακτικό επεισόδιο με τον Scooby Doo), αλλά έκτοτε παρέδωσα τα όπλα. Έχει δει το Ghostbusters (και τις δύο ταινίες), έχει δει το Jurassic Park και τις ταινίες Jurassic World και ναι είδε και τις Ανατριχίλες. Και να σας πω την αλήθεια, ένας Θεός ξέρει τι μπορεί να έχει δει στο Youtube. Αλλά δεν έχει δει, ούτε έναν εφιάλτη.

Έχω δεχθεί μήπως το γεγονός ότι ο γιος μου απολαμβάνει τις ταινίες που έχουν αίμα, όπλα, τέρατα, φαντάσματα και πού και πού έναν σκύλο που λύνει μυστήρια; Όχι! Αλλά είναι ένα παράδειγμα που τα παιδιά μου, μου δείχνουν ότι δεν είναι τελικά σαν και εμένα. Ότι δεν μου μοιάζουν σε όλα και έχουν τη δική τους προσωπικότητα.

πηγή: popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved