7 λόγοι που θα σε πείσουν ότι τα δίχρονα δεν είναι τρομερά αλλά μαγικά!

Κι όμως τα δίχρονα είναι υπέροχα! 

7 λόγοι που θα σε πείσουν ότι τα δίχρονα δεν είναι τρομερά αλλά μαγικά!

Η μικρή μου κόρη θα σβήσει τα δύο της κεράκια σε δύο μήνες και είναι ακριβώς στη φάση που οι ειδικοί αποκαλούν «Τα τρομερά δίχρονα»!
Και ναι, είναι αλήθεια πως υπάρχουν στιγμές που ένα δίχρονο μπορεί να σε αποτρελάνει αλλά δεν μπορώ να μείνω μόνο στο πόσο φοβερά και τρομερά είναι τα δίχρονα.

Υπάρχουν επτά λόγοι που τα δίχρονα είναι τόσο μα τόσο μαγικά κι ας δοκιμάζουν την υπομονή σου τόσο μα τόσο πολύ!

Τα δίχρονα σε λατρεύουν ακόμα και στα χειρότερά σου!
Η αγάπη τους είναι ενθουσιώδης και αστείρευτη και μπορούν να σε λούσουν με χάδια και αγκαλιές, ακόμα και την ώρα που προσπαθείς να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου μετά από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο.

Τα δίχρονα ζουν για τη στιγμή και πρέπει να τα μιμηθούμε:
Μπορούν να χορεύουν σαν τρελά, να κάνουν κούνια ακούραστα επί μία ώρα, να γελούν με την ψυχή τους απλά επειδή τους γαύγισε ένα σκυλάκι, να τρέχουν μπρος πίσω χωρίς σταματημό, να ξετρελαίνονται που έκοψαν ένα λουλούδι ή να απολαμβάνουν όσο τίποτα ένα κομμένο λεμόνι ή μια μικρή σοκολάτα! Τι στιγμές που εσύ ανησυχείς μάταια για τα πάντα, τα δίχρονα απολαμβάνουν τα πάντα!

Τα δίχρονα σε κάνουν να νιώθεις και πάλι παιδί
Και πόσο αναζωογονητικό είναι να γίνεσαι παιδί ξανά και να χορεύεις με το Mickey και τη Moana και πόσο εκτονωτικό είναι να κάνεις φατσούλες και να «σκάει» το μωρό σου στα γέλια ή να ανεβαίνεις μαζί τους στην τσουλήθρα!

magic2

Τα δίχρονα δεν είναι πια μωρά:
Πράγμα που σημαίνει αυτόματα πως σε ξεκουράζουν, πως μπορείς να τους μιλήσεις, να σε ακούσουν και να απαντήσουν με πολύ λίγες λέξεις, αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι δηλαδή. Μπορούν να σου πουν ότι θέλουν να τους αλλάξεις πάνα, ότι θέλουν να ακούσουν ένα παραμύθι, να φάνε ή να πιούν νερό ή να υποδυθείς μαζί τους την Ραπουνζέλ!

Τα δίχρονα απολαμβάνουν ακόμα μικρούς ύπνους
Αυτές τις ωραίες μεσημεριανές σιέστες που εχθρεύονται τα τετράχρονα, τα δίχρονα τις λατρεύουν και τις λατρεύεις κι εσύ μιας κι εκείνο το μαγικό 45λεπτο μπορείς να πιείς καφές, να κάνεις ντους, να διαβάσεις το βιβλίο σου, να απαντήσεις στα mails σου, να τσακωθείς άνετα με την 4χρονη κόρη σου που σου επισημαίνει πως δεν της αρέσει να κοιμάται το μεσημέρι…ΠΟΤΕ!

Τα δίχρονα κάνουν και λένε τα πιο αστεία πράγματα:
Γιατί ανακαλύπτουν τη γλώσσα και τις δυνατότητές τους και ο δρόμος τους προς την τελειοποίηση μπορεί να σε κάνει να γελάς για ώρες. Άσε που είναι το πιο εύκολο κοινό, μιας και γελούν με τις πιο απλές σου γκριμάτσες και εκτιμούν και την πιο γρήγορη αγκαλιά σου.

Τα δίχρονα είναι τόσο μα τόσο χαριτωμένα:
Αγοράκια και κοριτσάκια, έχουν την ατσουμπαλιά και το νάζι που μπορεί να τα κάνει να κατακτήσουν τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο χαριτωμένα με τις δίπλες που διατηρούν ακόμα από τότε που ήταν μωρά αλλά και τη χάρη των μεγαλύτερων παιδιών που ξέρουν πώς να κινηθούν μέσα στο χώρο. Και κρύβουν θεέ μου, τόση μαγεία όταν σου χαμογελούν και ξαφνικά σου περνάει κάθε πρόβλημα και κάθε πόνος!

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved