«Μεγαλώνεις γρήγορα παιδί μου»

Ο χρόνος κυλάει σαν νεράκι, ειδικά όταν είσαι γονιός και βλέπεις μέσα από το παιδί σου πόσο γρήγορα περνούν οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια.

Μία Μαμά
«Μεγαλώνεις γρήγορα παιδί μου»

Με αφορμή τα Χριστούγεννα και τις ημέρες των γιορτών που κάθε γονιός πρέπει να περνά με τα παιδιά του, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα υπέροχο κείμενο της Κυριακής Περδικέα που απευθύνεται στο παιδί της που μεγαλώνει...

Απλά σκεφθείτε: μην αφήνετε το χρόνο να περνάει έτσι,, αφιερώστε χρόνο στα παιδιά σας... μεγαλώνουν γρήγορα... πολύ γρήγορα...

«Μεγαλώνεις γρήγορα, παιδί μου και δεν προλαβαίνω να σε φτάσω.

Σε κοιτάζω και κάθε μέρα νιώθω ότι πρέπει να προλάβω.
Να προλάβω να σε αγκαλιάσω, να σε φιλήσω.
Να προλάβω να μυρίσω τα μαλλιά σου και να απολαύσω το υπέροχο γέλιο σου που κάνει το σπίτι να φαίνεται πιο φωτεινό, πιο γεμάτο, πιο χαρούμενο.

Προσπαθώ να σε φτάσω όταν μου κάνεις ερωτήσεις που δεν είχα ποτέ σκεφτεί
Προσπαθώ να μάθω από σένα όσα περισσότερα μπορώ.
Αφήνομαι κάθε μέρα να μου δείξεις πόσο απλό και εύκολο είναι να είμαστε ευτυχισμένοι.

Μαθαίνω από σένα πόσο αστείο είναι να χορεύεις χωρίς λόγο και να χαμογελάς έτσι απλά, επειδή θέλεις.
Μεγαλώνεις γρήγορα και όσο κι αν προσπαθώ δεν προλαβαίνω να σε φτάσω.

Θυμάμαι που σου διάβαζα παραμύθια για τ’ αστέρια και τώρα μου λες ότι θέλεις να ταξιδέψεις σε όλον τον κόσμο και να πετάξεις ως τα αστέρια. Κι εγώ στέκομαι να ακούω όσα ονειρεύεσαι να κάνεις και στ’ αλήθεια πόσο θα ήθελα να μπορούσα να μικρύνω λιγάκι. Τόσο δα για να μπορέσω να σου μοιάσω.

Μεγαλώνεις κι εγώ νιώθω κάθε μέρα και πιο περήφανη για σένα. Για όλα όσα είσαι και για όλα όσα μου έμαθες και συνεχίζεις να μου μαθαίνεις.

Μεγαλώνεις και αυτό είναι υπέροχο. Όμως στάσου! Μονάχα μια στιγμή. Θέλω πριν φύγεις να κρατήσουμε αυτή τη στιγμή. Να την κρατήσουμε λίγο ακόμη. Γιατί είναι ακόμα ζεστή η αγκαλιά μου από τα αμέτρητα χάδια που σου έχω κάνει. Είναι ακόμα τόσο ζωντανή η μυρωδιά σου από τις ατελείωτες στιγμές που μύριζα τα μαλλιά σου για να κρατήσω για πάντα αυτή τη μυρωδιά.

Μεγαλώνεις κι εγώ πάντα θα προσπαθώ να μικραίνω για να σε φτάσω και να δω τον κόσμο μέσα από τα μάτια σου. Να γίνω λίγο όπως εσύ».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved