Το γράμμα που θα δώσει κουράγιο στις μέλλουσες μαμάδες που φοβούνται τον τοκετό

Οι γυναίκες που θα γίνουν για πρώτη φορά μαμάδες, φοβούνται περισσότερο τον τοκετό.

Μία Μαμά
Το γράμμα που θα δώσει κουράγιο στις μέλλουσες μαμάδες που φοβούνται τον τοκετό

Αυτή η άγνωστη εμπειρία, τους δημιουργεί εύλογα άγχος και αγωνία για το πώς θα είναι. Και, όταν, μάλιστα, ακούς διάφορες εξιστορήσεις από φίλες και γνωστές, που πολλές δεν τις λες και ενθαρρυντικές, τότε το άγχος για το άγνωστο, μεγαλώνει.

Μία μαμά που βίωσε για πρώτη φορά την εμπειρία της γέννας, θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στις μέλλουσες μαμάδες και να τους δώσει θάρρος. Και είναι ένα μήνυμα, που αξίζει να το διαβάσετε για να πάρετε κουράγιο.

«Αγαπημένη μέλλουσα μαμά,

Ναι, θα πονέσει. Ναι, θα νιώσεις περίεργα. Και ναι, θα φοβηθείς. Το στήθος σου θα είναι πρησμένο και το σώμα σου θα πονάει. Τα χέρια και τα πόδια σου θα φουσκώσουν πολύ.

Ναι, θα νιώσεις πόνο. Ίσως και λίγο αηδία. Θα χάσεις τον ύπνο σου. Και κάποιες από τις ελευθερίες σου. Ναι, δεν θα μπορείς να μείνεις ξύπνια μέχρι τις 3 το πρωί. Δεν θα μπορείς να τρως όσο θέλεις και να μην παχαίνεις.

Ναι, θα αποκτήσεις ραγάδες… Και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Ναι, θα κλάψεις… Και θα γελάσεις.

Θα νιώθεις τόσα πολλά, που δεν θα ξέρεις πώς να αντιδράσεις.

Όμως, να ξέρεις, τη στιγμή που θα κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μωρό, όλα αυτά θα εξαφανιστούν! Όλα αυτά που ένιωθες στην εγκυμοσύνη, θα μοιάζουν με έναν απλό ήχο, μπροστά στη «μουσική» του κλάματος του μωρού. Μεμιάς, ένας νέος δρόμος ανοίγει. Η παλιά σου ζωή αρχίζει να γίνεται θολή. Μία υπέροχη ζωή προς το άγνωστο, μόλις ξεκίνησε.

Δεν θα ξεχάσεις ΠΟΤΕ τη στιγμή που ο γιατρός ακουμπάει το πανέμορφο μωρό σου, στο στήθος σου. Δεν θα ξεχάσεις την πρώτη φορά που ανοίγει τα μάτια του και σε κοιτάζει ή όταν τα μικρά του χεράκια πιάνουν το δάχτυλό σου.

Αυτή η στιγμή θα αλλάξει τα πάντα. Είναι η στιγμή που θα καταλάβεις πώς είναι να νιώθεις εκτεθειμένη σε συναισθήματα.

Αυτή είναι η στιγμή που θα έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής σου, το παιδί σου»

Πηγή: babble.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved