Ταϊλάνδη: Τη δύναμη της συγχώρεσης των γονιών των παιδιών, ας την κρατήσουμε όλοι ως φυλαχτό

Τι μεγαλείο μπορεί να κρύβει στην ψυχή του ένας γονιός!

Ταϊλάνδη: Τη δύναμη της συγχώρεσης των γονιών των παιδιών, ας την κρατήσουμε όλοι ως φυλαχτό

Η ιστορία των 12 αγοριών, που εγκλωβίστηκαν στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, είναι μία ιστορία που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη. Μία ιστορία, που χαράχτηκε βαθιά στη μνήμη και την καρδιά όλων και που δεν θα σβηστεί ποτέ. Μία ιστορία που μέσα από την περιπέτεια των 12 αγοριών και του 25χρονου προπονητή τους (με την αίσια ευτυχώς κατάληξή της, τον απεγκλωβισμό τους) παρέδωσε μία σειρά μαθημάτων, που οφείλουμε να μην ξεχάσουμε.

Μέσα από αυτήν μάθαμε ότι η ανθρωπιά υπάρχει στις ημέρες μας. Ξαναθυμηθήκαμε την αυταπάρνηση, που έδειξαν οι δύτες και οι εθελοντές, που συμμετείχαν στον απεγκλωβισμό. Είδαμε πλούσιους και φτωχούς να γίνονται μία ανθρώπινη αλυσίδα. Και όλοι μαζί να συνεισφέρουν όπως μπορούν στην τιτάνια αυτή προσπάθεια. Από τον ιδιοκτήτη της Tesla, ο οποίος έφτιαξε σε χρόνο dt ειδικό υποβρύχιο, αν χρειαστεί, μέχρι τον φτωχό χωρικό από την Ταϊλάνδη, που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα με το σαραβαλάκι δίκυκλό του, για να το προσφέρει αν χρειαζόταν για τις μετακινήσεις.

Μάθαμε, όμως, και το μεγαλείο που μπορεί να κρύβεται στην ψυχή των γονιών. Και το μεγαλείο αυτό μας το δίδαξαν με τον πιο συγκινητικό τρόπο οι γονείς των 12 αγοριών. Όταν πριν καν απεγκλωβιστούν τα παιδιά τους, όταν ακόμη δεν ήξεραν αν θα βγουν ζωντανά ή όχι, αν θα τα κρατήσουν ξανά στην αγκαλιά τους, συγχώρησαν τον προπονητή. Ο 25χρονος με ένα γράμμα στους δύτες ζήτησε από τους γονείς να τον συγχωρήσουν. Θα περίμενε κανείς (και ποιος αλήθεια, θα τους κατηγορούσε;) ότι εκείνοι δεν θα τον συγχωρούσαν. Περίμεναν να του ρίξουν το ανάθεμα, να τον κατηγορήσουν, να είναι οργισμένοι. Όμως, εκείνοι, με μία πραότητα, με όλο το μεγαλείο της ψυχής και της ανθρωπιάς, τον συγχώρησαν. «Μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Να τους προσέχεις».

Αναρωτιέμαι, πόσοι από εμάς τους γονείς θα έκαναν το ίδιο. Προσπαθώ να μπω στη θέση τους (τρομάζω και μόνο στην ιδέα. Λυγίζω στη σκέψη), αλλά δεν ξέρω αν η δική μου η ψυχή κρύβει τέτοιο μεγαλείο. Τέτοια συγκράτηση.Τέτοια ανωτερότητα. Τόση ανθρωπιά. Όμως, αυτοί οι ταπεινοί άνθρωποι από την Ταϊλάνδη το έκαναν. Και το παράδειγμά τους ας γίνει φωτεινό παράδειγμα για όλους. Τη δύναμη της συγχώρεσης που επέδειξαν, ας την κρατήσουμε όλοι ως φυλαχτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved