Τα κοριτσάκια δεν χρειάζονται μανικιούρ και πεντικιούρ

«Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μοιάζει να αναρωτιούνται: «Γιατί τα κορίτσια μας μιλούν και συμπεριφέρονται σαν πολύ μεγαλύτερες από την ηλικία τους;».

Τα κοριτσάκια δεν χρειάζονται μανικιούρ και πεντικιούρ

Θα σας πω αμέσως γιατί: Είναι δικό μας λάθος που οι κόρες μας μοιάζει να μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. Τις κάνουμε κοκέτες πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε και αυτό μπορεί να τις καταστρέφει σιγά-σιγά.

Η δική μου μητέρα, δεν μου επέτρεπε να τρυπήσω τα αφτιά μου μέχρι που έφτασα στην ηλικία των 14. Δεν με άφηνε να βάψω τα νύχια μου ή να φορέσω τακούνια μέχρι να φτάσω τα 13. Για να ξυρίσω τα πόδια μου φυσικά, ούτε λόγος.

Έτσι μεγαλώνοντας, όταν είδα πως κοριτσάκια ηλικίας μεταξύ 3 ετών (ούτε καν 10) έκλειναν ραντεβού για μανικιούρ και πεντικιούρ σοκαρίστηκα. Τελικά, τι είναι αυτό που κάνουμε τόσο λάθος εμείς οι μαμάδες;

Θα μπορούσα να ανησυχώ λιγότερο για τα χημικά και περισσότερο για το ότι τα μικρά κορίτσια δεν εκπαιδεύονται στη συναισθηματική σταθερότητα χωρίς να έχουν glitter στα νύχια τους και ότι τα κορίτσια δεν έχουν καμία δουλειά να πιστεύουν πως δεν θα είναι το ίδιο όμορφες και χωρίς αυτό.

Διότι δεν είναι εντάξει τα κορίτσια κάτω των 10 ετών να πιστεύουν ότι είναι μεγάλες κυρίες. Όταν ενηλικιωθούν, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Διότι, οι υπηρεσίες ομορφιάς είναι ακατάλληλες για παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να παίζουν έξω, όχι να κάθονται να «απολαμβάνουν» ένα μανικιούρ ή ένα μασάζ.

Διότι, πηγαίνοντας για μανικιούρ -ακόμη και με την μαμά τους- τις προϊδεάζει να ακολουθήσουν ένα lifestyle που ίσως να μην αντέχουν να υποστηρίξουν στη συνέχεια.

Διότι, τα κορίτσια δεν έχουν καμία δουλειά να πιστεύουν πως χωρίς αυτά δεν είναι αρκετές. Ακόμη κι αν δεν θέλεις, πρέπει να παραδεχτείς πως όταν συνηθίζεις να μοιάζεις κάπως συγκεκριμένα, οτιδήποτε λιγότερο σου μοιάζει ανεπαρκές.

Ας κάνουμε λοιπόν, ένα βήμα πίσω και ας διδάξουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει πραγματική ομορφιά έως την ηλικία των 10. Στη συνέχεια, όταν φτάσουν στην εφηβεία, μπορούν να δοκιμάσουν μερικές τέτοιου είδους υπηρεσίες, όταν υπάρχει κάποιος ξεχωριστός λόγος».

*Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στο Mom.me από την Jill Simonian

Διαβάστε επίσης

Δεκατρία παιδιά που έγιναν διάσημα λόγω της ομορφιάς τους

Τέσσερις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια

Γαλάζιο για τα αγόρια, ροζ για τα κορίτσια: Πώς τα στερεότυπα επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών μας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved