Γράμμα στη νέα μαμά, που νιώθει ότι έχει κιόλας αποτύχει

Ένα γράμμα, που αξίζει να διαβάσουν όλες οι νέες μαμάδες

Μία Μαμά
Γράμμα στη νέα μαμά, που νιώθει ότι έχει κιόλας αποτύχει

«Αγαπητή νέα μαμά,
Μόλις έφερες μία νέα ζωή, ένα νέο μέλος στην οικογένειά σου. Είτε το γέννησες εσύ, είτε όχι. Τέλειο δεν είναι; Αλλά πόσο εύκολο είναι, όμως; Έχω υπάρξει στη θέση σου και ξέρω πόσο δύσκολο είναι, να είσαι νέα μαμά. Είναι θαυμάσιο, αλλά είναι και τρομακτικό, αγχωτικό, ενώ είναι και στιγμές που σε αναστατώνει αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία.

Ξέρω τον αγώνα που δίνεις για να κατανοήσεις αυτό το καινούργιο πλάσμα, που έχει έρθει στη ζωή σου και είσαι υπεύθυνη για εκείνο. Τα μωρά κλαίνε, αρκετά. Και εσύ προσπαθείς να καταλάβεις, τι του συμβαίνει. Να «σπάσεις» αυτούς τους κώδικες, και να μπορέσεις να το καταλάβεις, να αισθανθείς τι νιώθει. Μην απογοητεύεσαι και μην κατηγορείς τον εαυτό σου. δεν είσαι κακή μητέρα.

Βρέθηκα κι εγώ στην ίδια θέση, αγωνίστηκα, πάλευα συνεχώς με αυτό το μόνιμο συναίσθημα ότι τα κάνω όλα λάθος. Γι’ άλλες μητέρες ήταν όλα τόσο εύκολα. Κι εγώ, πάλευα, δυσκολευόμουν. Ποτέ δεν φώναξα τόσο πολύ στη ζωή μου, όπως έκανα εκείνους τους πρώτους μήνες. Τότε, που στρεφόμουν στον «Θεό» της Google, να ψάχνω πληροφορίες και να ζητάω να μου πουν τι έκανα λάθος και πώς μπορούσα να το διορθώσω.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο θηλασμός. Και οι ενοχές που ένιωθα ότι απέτυχα να θηλάσω το παιδί μου, όσο και όπως θα έπρεπε. Δεν θα ξεχάσω τα δάκρυα που κυλούσαν από τα μάτια μου, στις 3 τα ξημερώματα, όταν κουρασμένη και τρομαγμένη ένιωθα ότι δεν προσφέρω στο παιδί μου, όσα θα έπρεπε. Ναι, ξέρω πώς είναι αυτό το συναίσθημα της αποτυχίας.

Ενδεχομένως, να νιώθεις τώρα που είσαι νέα μαμά, ότι ο ερχομός του μωρού, πήρε την παλιά σου ζωή. Ότι έχασες την ελευθερία σου, την ξεγνοιασιά σου, ότι τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Πίστεψε με, σε λίγο καιρό από τώρα, δεν θα θέλεις με τίποτε να αλλάξεις αυτή τη ζωή. Δεν θα μπορείς μακριά, από το μωρό σου. Και ναι, δεν πρόκειται να χάσεις την ελευθερία σου.

Και με τον καιρό, θα συνειδητοποιήσεις και θα πιστέψεις ότι είσαι μια καλή μαμά. Ότι δεν τα κάνεις λάθος. Ότι δεν σε κάνει αποτυχημένη μαμά, επειδή δεν μπόρεσες να θηλάσεις. Είσαι καλή μαμά επειδή μεγαλώνεις και μαθαίνεις ένα παιδί. Κι αυτά τα δύο είναι ένα μοναδικό κατόρθωμα.

Το να είσαι νέος γονιός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έχει πολλές δυσκολίες, γι αυτό και να είσαι γενναιόδωρη με τον εαυτό σου. είσαι σε φάση που μαθαίνεις, γι’ αυτό και να του επιτρέψεις τα όποια λάθη. Σε λίγο καιρό, η μητρότητα θα γίνει η ίδια σου η φύση. Τώρα, είσαι ακόμη στην αρχή και βιώνεις ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, μία μοναδική εμπειρία. Απόλαυσέ την, όσο μπορείς.

Είσαι γενναία, είσαι δυνατή και τα πηγαίνεις περίφημα!

Με αγάπη,

Μία πρώην νέα μαμά!»

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης

Όλα όσα αγχώνουν μια νέα μαμά

«8 πράγματα που θα ήθελα να ξέρει ο σύζυγός μου πριν γίνουμε γονείς» μια νέα μαμά εξομολογείται

Η ζωή μιας νέας μαμάς μέσα από χιουμοριστικά ασπρόμαυρα σκίτσα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved