Άρρωστο παιδί; Να γιατί δεν πρέπει να πάει σχολείο!

«Μαμά, ο Justin έκανε εμετό στο σχολείο σήμερα!» είπε στην Love Barnett ο γιος της για έναν συμμαθητή του

Μία Μαμά
Άρρωστο παιδί; Να γιατί δεν πρέπει να πάει σχολείο!

Σύμφωνα με την ίδια και όσα γράφει στο ScaryMommy.com, «ο Spawn μου το είπε με το ίδιο βλέμμα που έχει όταν παίζει κάποιο καινούργιο βιντεοπαιχνίδι για πρώτη φορά. Στη συνέχεια ακολούθησε ένας διάλογος που εγώ είπα το παιδί “καημένο” και ο γιος μου συνέχισε να λέει ότι έβηξε τόσο πολύ που έκανε εμετό, ενώ η αδερφή του είναι σπίτι άρρωστη».

«Ξαφνικά το αίμα μου παγώνει στις φλέβες μου και ένα κόκκινο σύννεφο οργής έρχεται κατά πάνω μου. Αφού συγκρατούμαι, λέω πως ελπίζω ο Justin να γίνει καλά σύντομα και φτιάχνω το κλίμα για να μελετήσει ο Spawn. Βαθιά μέσα μου, όμως, βράζω.

Μέχρι που μερικές ώρες αργότερα ο μικρός μου ανέβασε πυρετό και έμεινε σπίτι για 11 συνεχόμενες ημέρες. Ο άντρας μου έχασε τέσσερις ημέρες από τη δουλειά του (για τις οποίες και δεν πληρώθηκε) και εγώ με τον γιο μου δεν είδαμε τα υπόλοιπα δύο παιδιά μου, για να μειώσουμε τις πιθανότητες της εξάπλωσης του ιού στο σπίτι. Μέχρι που κόλλησα κι εγώ.

Ευτυχώς για εμάς, πέρα από τις απλήρωτες ημέρες και μερικά ραντεβού στον γιατρό και τα φαρμακεία της γειτονιάς, περάσαμε τη γρίπη αρκετά ελαφριά. Πράγμα που με έκανε να φτάσω στο συμπέρασμα πως: Εάν είσαι άρρωστος, μείνε σπίτι. Καταλαβαίνω όλες τις υποχρεώσεις που έχεις, αλλά πάρε μερικές μέρες αναρρωτική και μείνε σπίτι.

arrosto paidi

Εάν το παιδί σου είναι άρρωστο και δεν μπορείς να πάρεις άδεια από την εργασία σου ώστε να μείνεις σπίτι μαζί του, το καταλαβαίνω. Όλες μας το έχουμε περάσει. Όμως, κοίταξε το μικρό άρρωστο παιδί σου και φαντάσου πώς θα έμοιαζαν μια ντουζίνα άρρωστα παιδάκια με πυρετό στο σπίτι.

Από τη δική μου οπτική γωνία, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στη γρίπη, αλλά σε μερικούς κανόνες με τους οποίους ζούμε στην κοινωνία του σήμερα. Παρακάτω, λοιπόν, υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που χρειάζεται να αλλάξουν ώστε να μειωθεί κατά πολύ το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και στη συνέχεια, κάθε σπίτι.

1. Χρειάζεται να κάνουμε κάτι με τα δρακόντεια μέτρα απουσιών στα σχολεία.

Προς το παρόν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να πηγαίνουν περισσότερα άρρωστα παιδιά στο σχολείο. Διότι, είναι πολύ άσχημο να σε βάζουν στη διαδικασία να επιλέξεις το εάν θα στείλεις το άρρωστο παιδί σου στο σχολείο ή εάν θα μείνεις σπίτι σαν υπεύθυνος γονέας μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

2. Οι γονείς χρειάζεται να μπορούν να μένουν σπίτι με το άρρωστο παιδί τους, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για το εάν θα απολυθούν.

Χρειαζόμαστε μερικές βασικές «αναβαθμίσεις» στον τομέα εργασίας και αυτό περιλαμβάνει αύξηση στους μισθούς, αλλά και στις ημέρες αναρρωτικής άδειας. Τα πράγματα είναι τόσο απλά και οι ζωές όλων μας έτσι θα μοιάζουν καλύτερες.

3. Οι άνθρωποι πρέπει να νοιαστούν λίγο περισσότερο για τους γύρω τους.

Αντί να κάθεσαι να λες πόσο προστατεύεις το παιδί σου, κάποιος συμμαθητής του κόλλησε τη γρίπη από αυτόν. Επειδή, αποφάσισες να το στείλεις άρρωστο στο σχολείο. Κανείς δεν θέλει να επισκέπτεται το γιατρό, οπότε ίσως πριν αποφασίσεις να στείλεις τον γιο σου στο σχολείο, ξανασκέψου τις υπόλοιπες μαμάδες που θα περάσουν το ίδιο».

Διαβάστε επίσης:
Ιώσεις: Πότε κρατούν οι γονείς τα παιδιά στο σπίτι και πότε τα στέλνουν στο σχολείο

Μια μαμά ξεσπά: «Σταματήστε να στέλνετε τα άρρωστα παιδιά σας στο σχολείο!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved