Βάζω τον άντρα μου πάνω από τα παιδιά μου και έχω σοβαρό λόγο

Μία μαμά εξηγεί γιατί βάζει τον άνδρα της πάνω από τα δύο τους παιδιά.

Μία Μαμά
Βάζω τον άντρα μου πάνω από τα παιδιά μου και έχω σοβαρό λόγο

Προφανώς, η αγάπη για τα πιο σημαντικά άτομα της ζωής μας δεν μετριέται. Στη ζωή, όμως, πρέπει να κάνουμε επιλογές γιατί, δυστυχώς, δεν γίνεται να τα έχουμε όλα. Για αυτό και εγώ επιλέγω να βάλω τον άντρα μου πάνω από τα παιδιά μου. Όλοι όσοι με ξέρουν καλά, θα σκεφτόντουσαν ότι αγαπώ τα παιδιά μου περισσότερο από εκείνον. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Τους αγαπώ όλους το ίδιο, και τα παιδιά μου είναι τα πάντα για εμένα, αλλά προτεραιότητά μου παραμένει ο άντρας μου. Γιατί;

Γιατί διαλέξαμε ο ένας τον άλλον

Από όλους τους ανθρώπους στη ζωή μου, διάλεξα εκείνον για να μοιραστώ τη ζωή μου μαζί του. Είναι ο άνθρωπος που αγαπώ, ο σύντροφός μου, το στήριγμά μου. Δεν γίνεται να έρχεται δεύτερος στην καρδιά μου, γιατί ήταν στη ζωή μου πριν τα παιδιά μας και πάντα θα είναι η πρώτη μου επιλογή. Θυμίζω διαρκώς στον εαυτό μου, ότι δεν είναι δεδομένος και προσπαθώ να του εκφράζω την αγάπη μου καθημερινά.

Γιατί είμαστε το στήριγμα των παιδιών μας

Ο στόχος της ζωής μου είναι να είναι ευτυχισμένη η οικογένειά μου και για να γίνει αυτό πρέπει κάθε μέλος της να είναι χαρούμενο. Αν τα παιδιά μου είναι προτεραιότητα μου, θα είναι ο άντρας μου ευτυχισμένος; Φυσικά και θα είναι, γιατί και εκείνος λατρεύει τα μικρά μας. Αλλά μπορεί να νιώθει παραμελημένος και λιγότερο σημαντικός και δεν θέλω να αισθάνεται έτσι. Αν αυτό συμβεί, τότε θα υπάρχει ένταση στο γάμο μας και αυτό σημαίνει ότι η οικογένειά μου δεν θα είναι πια ευτυχισμένη… Είναι καλύτερο για όλους μας, που ο άντρας μου είναι η προτεραιότητά μου και εγώ είμαι η δική του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αγαπάμε τα παιδιά μας, αλλά με αυτό τον τρόπο κρατάμε την οικογένειά μας ενωμένη.

oikogeneia

Για να μην γίνουν τα παιδιά μου εγωκεντρικά

Διαβάζουμε άπειρα βιβλία και άρθρα με συμβουλές για να γίνουμε καλές μαμάδες και γιατί θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας. Είναι πολύ εύκολο τα μικρά μας να νιώσουν πως είναι το κέντρο του κόσμου και να αισθανθούν ότι είναι πιο σημαντικά από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αλλά είναι καλό να μην μπερδεύουν τα πράγματα και να καταλάβουν ότι ο καθένας έχει τη δική του θέση στην καρδιά μας. Μερικές φορές μπορεί να είναι προτεραιότητα, άλλες φορές όμως όχι και πρέπει να μάθουν να το αποδέχονται.

Για να μάθουν οι γιοι μου να θεωρούν τις συντρόφους τους προτεραιότητα

Ο άντρας μου και εγώ είμαστε το ζευγάρι που είναι πιο κοντά στα παιδιά μας. Από εμάς θα μάθουν τι σημαίνει γάμος και πώς να φέρονται στις συντρόφους τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουμε να κάνουν τις δικές τους οικογένειες στο μέλλον και να είναι ευτυχισμένα. Για αυτό θέλω να γνωρίζουν τη σημασία του να βάζουν τις συντρόφους τους πάνω από όλους, για να κρατήσουν ενωμένη την οικογένειά τους.

Γιατί στο τέλος, θα μείνουμε οι δυο μας

Όταν τα παιδιά μας μεγαλώσουν και ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, θα μείνουμε και πάλι οι δυο μας. Μέχρι τότε, θα είναι αργά για να αναθερμάνουμε τη σχέση μας και να μπορέσουμε να ζήσουμε χωρίς τα παιδιά. Μπορεί να μην αισθανόμαστε το ίδιο και να έχουμε ξεχάσει πως είναι να είμαστε ζευγάρι. Προκειμένου να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, προσπαθούμε να κρατήσουμε τη φλόγα στη σχέση μας και να είμαστε ο ένας προτεραιότητα του άλλου.
Άλλωστε, ορκιστήκαμε ότι θα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον στα εύκολα και στα δύσκολα…

Πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε επίσης

Ένα συγκινητικό γράμμα: «Αγαπημένε μου σύζυγε, συγνώμη που δεν είμαι πια εκείνη που παντρεύτηκες»

Το μυστικό συστατικό για να είναι ευτυχισμένο το παιδί σας είναι η αγάπη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved