Θέλω τόσα πολλά να πω στην κόρη μου, διαλέγω όμως αυτά τα δέκα

Τις προάλλες μία από τις κόρες μου που είναι στην εφηβεία, μου ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει τη σελίδα της στο Facebook. Μου είπε ότι κάθε φορά που ήταν συνδεδεμένη, αισθανόταν περίεργα.

Θέλω τόσα πολλά να πω στην κόρη μου, διαλέγω όμως αυτά τα δέκα

Ένοιωθε ότι πιεζόταν για την εμφάνισή της και την κοινωνική της ζωή. Βασικά, δεν ένοιωθε καλά με τον εαυτό της κάθε φορά που χρησιμοποιούσε το Facebook.Δεν έχω απαγορεύσει στα τρία παιδιά μου τη χρήση των social media. Eίναι κομμάτι της ζωής μας. Στηρίζω τις αλλαγές και διδάσκω στα παιδιά μου ότι με διακριτικότητα και ευθυκρισία, μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή και ό,τι αυτή μας δίνει (συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας).

Βεβαίως και παρακολουθώ πόσες ώρες δαπανούν στο διαδίκτυο και συχνά τα συμβουλεύω να προσέχουν. Ωστόσο, μερικές φορές έχω διαπιστώσει ότι αυτή η «συμβουλή» δεν είναι αρκετή (...).

Ας βοηθήσουμε τις κόρες μας να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους και να αισθανθούν ικανές ό,τι μπορούν ν’ αλλάξουν όσα δεν τους αρέσουν, αποδεχόμενες ταυτόχρονα αυτό που είναι.

Έχω παρατηρήσει ότι απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος αλλά και προσπάθεια να κάνεις τις κόρες σου να αισθανθούν καλά με τον εαυτό τους, από το να τις λες πόσο ξεχωριστές και ιδιαίτερες είναι. Χρειάζονται άλλους είδους διαβεβαίωση για να αντέξουν την συνεχή πίεση για το «ιδανικό βάρος» ή την «ιδανική εμφάνιση,» και την «ιδανική στάση.»

mother daughter best friends H

Για να βοηθήσω λοιπόν την κόρη μου να αντιμετωπίσει στιγμές ανασφάλειας και να μεγαλώσει με αυτοπεποίθηση, της θυμίζω πάντα αυτά τα δέκα πράγματα:

1.Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι ευάλωτη
Συμβαίνει σε όλους, ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται. Εάν αισθάνεσαι άσχημα για κάτι, πρέπει να ζητάς βοήθεια. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό νομίζεις ότι είναι το πρόβλημά σου. Αντιμετώπισέ το.
2.Να είσαι θαρραλέα
Ποτέ δεν πρέπει να φοβάσαι να μιλήσεις γι΄αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Μάθε πότε και πώς να λες «Όχι» και να μην αισθάνεσαι άσχημα γι’ αυτό.
3. Φρόντισε τον εαυτό σου
Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι σημαντικά για την υγεία μας αλλά και για το σώμα μας. Όχι όμως για να δείχνεις πιο αδύνατη, αλλά γιατί το σώμα σου είναι το «σπίτι» σου.

αρχείο λήψης


4.Σεβάσου τον εαυτό σου
Αν δεν το κάνεις εσύ, πώς περιμένεις να σε σεβαστούν οι άλλοι;
5.Ποτέ μην αισθάνεσαι άσχημα για κάτι που δεν μπορεί ν’ αλλάξεις
6. Πάρε εσύ τις αποφάσεις για τον εαυτό σου
Να θυμάσαι ότι κάθε απόφαση που παίρνεις μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη ζωή σου και ό,τι αν δεν πάρεις εσύ την απόφαση, θα το κάνει κάποιος άλλος για σένα.
7. Αυτό που βλέπεις στα περιοδικά και στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα αληθινό
Το photoshop υπάρχει και κάνει θαύματα, μην το ξεχνάς ποτέ.
8. Μη δίνεις σημασία στο τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα
Αυτό που έχει πραγματικά σημασία, είναι ποια γνώμη έχεις εσύ για τον εαυτό σου.
9. Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις
10. Όταν οι άνθρωποι σου λένε «η ζωή είναι σκληρή», ξεπέρασέ το
Η ζωή είναι πολύ όμορφη, με συνεχείς ανατροπές. Απόλαυσέ την όσο μπορείς.

Διαβάστε όλο το κείμενο της LISSETTE LEON εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved