Πώς είναι να μεγαλώνεις με μια μητέρα νάρκισσο

Όταν μεγαλώσεις με ναρκισσιστική μητέρα, μεγαλώνεις με τη σκέψη ότι ποτέ δεν είσαι αρκετά καλή. Θέλεις να είσαι πάντα τέλεια, ακόμα και όταν ξέρεις ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά προσπαθείς.

Πώς είναι να μεγαλώνεις με μια μητέρα νάρκισσο

Και προσπαθείς ακούραστα. Είσαι φιλομαθής, χαρούμενη, και ευγενική. Δεν αποκλίνεις ποτέ από αυτό που περιμένουν από σένα οι γονείς σου στο σχολείο ή σε κάθε πτυχή της ζωής του.

Όταν μεγαλώσεις με ναρκισσιστική μητέρα, δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν είσαι ποτέ αρκετά καλή. Γιατί σου φωνάζει συνεχώς ενώ γνωρίζεις ότι δεν έκανες κάτι λάθος, γιατί σε τιμωρεί στα 17 σου. Οι συμμαθητές σου βγαίνουν έξω, διασκεδάζουν, πηγαίνουν σε πάρτι. Όμως εσύ, παρά την καλοσύνη σου, πηγαίνεις στο δωμάτιό σου αμέσως μετά το δείπνο για να είσαι «φρέσκια».

Όταν μεγαλώσεις με ναρκισσιστική μητέρα, πιστεύεις πραγματικά ότι συνεχώς σφάλεις. Τι κι αν οι καθηγητές σου επαινούν την προσωπικότητα και την απόδοσή σου, - «είναι τόσο καλή, ο καθένας θέλει να είναι μαζί της»-, ωστόσο, η μητέρα σου το μόνο που βρίσκει να πει είναι « τους ξεγέλασες όλους, έτσι δεν είναι;».

Όταν μεγαλώσεις με ναρκισσιστική μητέρα, αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι κανείς δεν είναι αρκετά καλός για σένα, και την ίδια στιγμή, ότι κι εσύ δεν είσαι αρκετά καλή για κάποιον άλλον. Μπορεί να μην έχει νόημα να το λέω φωναχτά, αλλά πιστέψτε με αν μεγαλώσατε με μια ναρκισσιστική μητέρα, θα καταλάβετε.

Όταν η μητέρα σου λέει, «Δεν χρειάζεται να έρθω στις γυμναστικές επιδείξεις, δεν είσαι πραγματικά τόσο καλή, έτσι δεν είναι ;» , δεν ξέρεις τι να πεις. Όμως γνωρίζεις ότι θα αισθανόσουν πολύ καλύτερα αν ήταν κάποιος εκεί για να σε δει να κερδίζεις την πρώτη θέση και το πρώτο σου μετάλλιο.

Όταν μεγαλώσεις με ναρκισσιστική μητέρα, ξέρεις ότι τα δώρα γενεθλίων που της κάνεις δεν είναι ποτέ αρκετά καλά. Μπορεί να είσαι «το αγαπημένο της παιδί» που θυμάται πάντα τα γενέθλια της, αλλά μια ώρα αργότερα, είσαι αυτή που είναι αγενής και εγωίστρια, και δεν έχει καμία σημασία τι έχεις κάνει για την ίδια.
Όταν μεγαλώσεις με ναρκισσιστική μητέρα, θα δεις τη μητέρα σου να είναι στα καλύτερα της, όταν εσύ είσαι στα χειρότερά σου. Ζει από τη θλίψη σου.

Προβλήματα με τους φίλους σου; Ουάου! Φτάνει σε σημείο να σε υπερασπιστεί πραγματικά. Προβλήματα με το σχολείο; Θα πάει να συνομιλήσει με τους δασκάλους.. Είναι υποστηρικτική. Βλέπεις; Δεν χρειάζεται να αμφιβάλλεις για την αγάπη ή την αφοσίωσή της. Είναι εκεί για σένα όταν την χρειάζεσαι...

...Θα προσπαθείς κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής σου να σπάσε αυτός το κύκλος. Ξέρεις πώς μεγάλωσε η μητέρα σου και ίσως και η μητέρα της. Αλλά εσύ δεν θα γίνεις σαν τη μαμά σου. Το γεγονός και μόνο ότι πασχίζεις να κάνεις τη σχέση με την κόρη σου καλύτερη, αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι είσαι σε διαφορετική πορεία. Τουλάχιστον αυτό λέω εγώ στον εαυτό μου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της D. Beryl εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved