Τα έξι σημαντικά πράγματα που έμαθα για τον εαυτό μου από τα παιδιά μου

Τα παιδιά έχουν το δικό τους ξεχωριστό τρόπο να βλέπουν και ν’αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Όπως εξομολογείται η συγγραφέας και παραγωγός Liza Wyles, η γέννηση των παιδιών της άλλαξε την κοσμοθεωρία της.

Τα έξι σημαντικά πράγματα που έμαθα για τον εαυτό μου από τα παιδιά μου

«Έχω μάθει περισσότερα για τον εαυτό μου τα τελευταία εννέα χρόνια που έγινε μητέρα,απ’ ότι δεκαετίες πριν. Δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φορά που έγινα γονιός, τα παιδιά μου με δίδαξαν εν ανγοία μου, πολλά πράγματα για τον εαυτό μου. Υπήρξε καταλύτης στη ζωή μου, είδα τον κόσμο, μέσα από τα δικά της μάτια», εξηγεί η ίδια και προσθέτει:
«Έχω την αίσθηση ότι τα παιδιά μου διαθέτουν έναν «καθρέφτη», που μου επιτρέπει να δω πλευρές του εαυτού μου που ποτέ δεν είχα παρατηρήσει. Η απόκτηση των παιδιών μου δεν άλλαξε μόνο την πορεία της ζωής μου αλλά έφερε στο προσκήνιο αυτές τις άγνωστες πλευρές μου τις οποίες θέλω να γνωρίσω και να βελτιώσω, για χάρη τους.»

Οσα έμαθα από τα παιδιά μου για τον εαυτό μου

1.Έχω ελάχιστη υπομονή ειδικά όταν πρέπει να τους διαβάσω μια ιστορία .
2.Δεν ασχολούμαι καθόλου με την εμφάνισή μου και ειδικά με τα μαλλιά μου, προς μεγάλη απογοήτευση της κόρης μου.
3.Δεν αφιερώνω καθόλου χρόνο για τις προσωπικές μου ανάγκες και αυτό έχει αντίκτυπο στις αντιδράσεις μου.
4.Δεν βλέπω συχνά τους φίλους μου, γι’ αυτό και τα παιδιά μου ρωτάμε συχνά « δεν έχεις φίλους;».
5.Δεν θυμάμαι βασικά κεφάλαια της ιστορίας που διδάχτηκα στο Πανεπιστήμιο και έτσι δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου στο σχολείο.
6.Συμπεριφέρομαι στα παιδιά μου ανάλογα με το φύλο τους. Χορό για την κόρη μου, ποδόσφαιρο για το γιο μου.

Μέσα από το αφιλτράριστο βλέμμα τους, όλοι μπορούμε να μάθουμε πράγματα για τον εαυτό μας, καλά ή λιγότερο καλά. Το ζητούμενο είναι να έχουμε ως γονείς τις «κεραίες» μας ανοιχτές για να «πιάνουμε» όσα μας λένε τα παιδιά μας και να τα αξιοποιούμε κατά το δοκούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved