Άφωνη άφησε με τις ικανότητές του, τη δασκάλα του ο μαθητής της Β' Δημοτικού. Δείτε τι έκανε μέσα στην τάξη

Η Έλενα Καραγιάννη, εικαστικός και εκπαιδευτικός εικαστικής αγωγής σε δημόσια σχολεία, κατάφερε να συγκινήσει το διαδίκτυο και τους χρήστες του με μία μόνο φωτογραφία.

Μία Μαμά
Άφωνη άφησε με τις ικανότητές του, τη δασκάλα του ο μαθητής της Β' Δημοτικού. Δείτε τι έκανε μέσα στην τάξη

Τη φωτογραφία του μαθητή της Β Δημοτικού, που ακούει στο όνομα Φίλιππος και που έκανε κάτι αφήνοντάς τη άφωνη. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία της με τους φίλους της στο διαδίκτυο. Άλλωστε μια δασκάλα, από εκεί εμπνέεται. Από τους μαθητές της. Από τους ανθρώπους που προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της. Η ίδια πιστεύει πως το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος προάγει με άμεσο τρόπο τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί της και μας έδωσε την άδεια να δημοσιεύσουμε τη φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και το σχόλιό της.

35ed318029c3762702c3628146c0b9ea L

«Ο Φίλιππος είναι μαθητής της Β Δημοτικού. "Περίμενε Κυρία!", μου είπε μια μέρα που προσπαθούσα με πινέλα και μολύβια να ξεβουλώσω τον νεροχύτη του εργαστηρίου που είχε βουλώσει με διάφορα υλικά.

Άνοιξε το ντουλάπι, έσκυψε, έκανε "κάτι" (δεν έχω ιδέα τι) και μέσα σε 3 δευτερόλεπτα ο νεροχύτης είχε ξεβουλώσει.
Μέσα σε αυτά τα 3 δευτερόλεπτα πέρασαν 30 διαφορετικοί λόγοι από το μυαλό μου για να του απαγορεύσω να κάνει το "κάτι". Τώρα πια είναι ο επίσημος μάστορας της τάξης και από τότε που "εντυπωσιάστηκε" η κυρία Εικαστικού, όλο καμώνεται με "κάτι".

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προτιμώ αυτήν την "εξυπνάδα" από την εξυπνάδα της αποστήθισης κανόνων!».

35ed318029c3762702c3628146c0b9ea L 1

Η Έλενα Καραγιάννη, διατηρεί τα εικαστικά-εκπαιδευτικά blog: Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-CHILDHOOD ART PROJECT http://childhood-art-project.blogspot.gr/ και το ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΑΝΤΑ http://art-teacher-in-rwanda.blogspot.gr/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved