«Να σας συστήσω τον διαβήτη τύπου Μ;», ένα κείμενο που θα κάνει κάθε μαμά να δακρύσει!

Δεν είναι λίγες οι φορές που στο Mothersblog σας έχουμε δημοσιεύσει κείμενα μαμάδων που σας έχουν συγκινήσει και που σας έχουν κάνει να ταυτιστείτε μαζί τους.

Μία Μαμά
«Να σας συστήσω τον διαβήτη τύπου Μ;», ένα κείμενο που θα κάνει κάθε μαμά να δακρύσει!

Ένα κείμενο σαν όλα εκείνα είναι και αυτό. Η πραγματικότητα μιας μαμάς και το πώς είναι να ζει με ένα παιδί που έχει διαβήτη. Η Φωτεινή, δημοσίευσε το κείμενό της σε μια κλειστή ομάδα στο Facebook. Αμέσως τα σχόλια ήταν πολλά με αρκετούς χρήστες να κοινοποιούν το κείμενό της συγκινημένοι.

Διαβάστε το και εσείς!

«Να σας συστήσω τον διαβήτη τύπου Μ;

Όπου Μ=Μ(αμα), Μ(παμπας)

Να σας συστηθώ λοιπόν!

Είμαι αυτή με τη μεγάλη τσάντα. Μαζί με τα συνηθισμένα αντικείμενα που κουβαλάει μια γυναίκα, χρειάζομαι μέρος για βοηθούς υπογλυκαιμίας, ινσουλίνες, αντλία, σύριγγες μετρητή, ταινίες και ό,τι άλλο χρειάζεται καθημερινά ο μικρός γλυκούλης μου!

Είμαι αυτή που σε κάθε τσέπη και τσάντα έχω σακουλάκια καραμέλες και χρησιμοποιημένες ταινίες μέτρησης.

Είμαι αυτή που μπορεί να χρειαστώ αμέτρητους καφέδες για να περάσω τη μέρα, που κυκλοφορώ με μαύρους κύκλους, και έχω απλά ανάγκη από ύπνο, όταν άλλη μια νύχτα την περνάω άυπνη γιατί ο διαβήτης έχει όρεξη για σκαμπανεβάσματα!

Είμαι αυτή που χρησιμοποιώ περίεργες λέξεις, όπως “ισοδύναμα”, “υπό”, “διόρθωση” κλπ. και οι γύρω μου με κοιτάνε περίεργα...

Είμαι αυτή που σε κάθε πρόσκληση έρχομαι με ζυγαριά και σκανάρω τον μπουφέ για υδατάνθρακες έχοντας αποθηκευμένες στο μυαλό 1002 τιμές!

Είμαι αυτή που δεν κουράζομαι να εξηγώ σε όσους δεν ξέρουν ότι ο διαβήτης δεν προέρχεται από τα πολλά γλυκά και ότι δε φεύγει μεγαλώνοντας, όσο κουραστικό κι αν είναι κάποιες φορές!

Είμαι αυτή που τρυπάει “15” φορές την ημέρα τα δαχτυλάκια του παιδιού της, αλλάζει ανά 3 μέρες την αντλία του, και συνεχώς ακούει “εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό”.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ.

Είμαι αυτή που το μυαλό της όλη μέρα υπολογίζει και προγραμματίζει, που φροντίζει πάντα να υπάρχουν όσα χρειάζεται ένας διαβητικός, και που έχει κάνει προέκταση του χεριού της το κινητό για να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε ανάγκη που μπορεί να έχει το παιδί.

Είμαι αυτή που μπορεί να μιλάει, να γελάει, αλλά καμία φορά να μαλώνει με το παιδί της για την ασθένειά του.

Είμαι αυτή που λατρεύει το παιδί της και θα έκανε τα πάντα να μπορούσε να πάρει την ασθένεια και να την κάνει δική της!

Και συγχρόνως, είμαι αυτή που έχει και μια γλυκιά κορούλα που χρειάζεται κι εκείνη όλη μου την προσοχή!!!!

Είμαι η Φωτεινή και έχω διαβήτη... Τύπου Μ.»

Διαβάστε επίσης: «Η αρρώστια όλων των μαμάδων», μια ιστορία που θα κάνει κάθε μαμά να δακρύσει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved