Μάθετε γιατί η φωτογραφία της 15χρονης Aracely έγινε viral!

Τη φωτογραφία δημοσίευσε για πρώτη φορά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η γνωστή φωτογράφος του National Geographic, Stephanie Sinclair.

Μία Μαμά
Μάθετε γιατί η φωτογραφία της 15χρονης Aracely έγινε viral!

Φωτογραφία που έγινε viral και έκανε γνωστή την ιστορία της 15χρονης Aracely. Το κορίτσι όπως μπορείτε να δείτε θηλάζει τον δίχρονο γιο της.

--------------------------------------------------------------------------------------------------35r

«Η Aracely παντρεύτηκε όταν ήταν 11 ετών τον 34χρονο άνδρα της και τώρα πια είναι 15 ετών», έγραψε η φωτογράφος κάτω από τη φωτογραφία και συνέχισε, «μεγαλώνει τώρα πια μόνη τον γιο της. Στην Γουατεμάλα η νόμιμη ηλικία για γάμο είναι τα 14 έτη και αφού έχει δώσει τη συγκατάθεσή του ο πατέρας της νύφης. Στην περιοχή Petén όμως, ο νόμος φαίνεται ότι δεν έχει καμία ισχύ. Όταν τη συνάντησα τον περασμένο μήνα η Aracely μου είπε: "Ονειρευόμουν πώς θα είχα μια καλύτερη ζωή. Αλλά στο τέλος δεν ήταν έτσι όπως πίστευα..."».

Ο γάμος των ανήλικων παιδιών έχει εισβάλει σε περισσότερες από 50 χώρες στο κόσμο, θέτοντας τα μικρά κορίτσια των αναπτυσσόμενων χωρών περισσότερο σε κίνδυνο. Πολλά από αυτά τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με διάφορες κοινωνικές, αναπτυξιακές και ιατρικές δυσκολίες και καλούνται να αντιμετωπίσουν τις όποιες συνέπειες.

Αναγκάζονται να διακόψουν την μόρφωσή τους, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα από την ηλικία της βασικής εκπαίδευσης του δημοτικού. Η πιθανότητα φυσικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος τους αυξάνεται σημαντικά καθώς και οι επικίνδυνες εγκυμοσύνες σ'αυτή τη τόσο μικρή ηλικία δεν συνοδεύονται από τη βασική και κρίσιμη ιατρική φροντίδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved