Αληθινή ιστορία: «Έμεινα έγκυος στα 16 μου! Σήμερα είμαι μια ευτυχισμένη μητέρα!»

Είμαι η Χρύσα 22 ετών και ήθελα να διηγηθώ την ιστορία μου καθώς ήμουν μόλις 16 ετών όταν έμεινα έγκυος!

Μία Μαμά
Αληθινή ιστορία: «Έμεινα έγκυος στα 16 μου! Σήμερα είμαι μια ευτυχισμένη μητέρα!»

Ήμουν πολύ χαρούμενη αλλά και φοβισμένη ταυτόχρονα και φαντάζομαι πως το δυσκολότερο από όλα ήταν να το πω στους γονείς μου! Εκείνη την περίοδο ζούσα με τα πεθερικά μου καθώς είχα φύγει από το σπίτι 3 μήνες νωρίτερα! Όμως όταν έμαθαν τα νέα και οι δύο οικογένειες το δέχτηκαν καλά. Η μαμά μου ερχόταν στις επισκέψεις που έκανα στο γιατρό.

Ταυτόχρονα με την εγκυμοσύνη μου, παρακολουθούσα κανονικά τα μαθήματά μου στο σχολείο, καθώς δεν ήθελα να παρατήσω τις σπουδές μου. Το να προσπαθείς στα 16 σου να έχεις δικό σου σπίτι είναι αρκετά δύσκολο. Η μεγάλη μου αδελφή με βοήθησε αρκετά. Μου νοίκιασε ένα σπίτι και μου το παραχώρησε για να μένω εκεί μαζί με τον σύντροφό μου.

Δεν είχα και την καλύτερη εγκυμοσύνη, αφού ταλαιπωρήθηκα πολύ με τις ναυτίες. Δεν μπορούσα να ηρεμίσω με τίποτα, όλη τη ημέρα ήμουν χάλια και δεν μπορούσα ούτε νερό να πιω. Πήγαινα συνεχώς στο νοσοκομείο και έκανα ενέσεις αλλά δεν βοηθούσαν καθόλου. Δε μπορούσα να φάω τίποτα, ούτε καν κρακεράκια. Δεν είχα άλλα προβλήματα αλλά η ναυτία δε με άφηνε να ηρεμίσω καθόλου.

Ένα απόγευμα καθίσαμε να δούμε τηλεόραση και άρχισα να έχω κάποιους πόνους χαμηλά. Η αδελφή μου με ρώτησε αν θέλω να πάρει τηλέφωνο τη μαμά. Έλεγα όχι γιατί πίστευα ότι θα περάσουν. Όταν όμως άρχισα να πονάω όλο και περισσότερο έβαλα τον σύντροφό μου να μετράει κάθε πόση ώρα έχω συσπάσεις. Είχα φτάσει να έχω ανά 5 λεπτά. Τότε πήραμε και τη μαμά μου τηλέφωνο για να έρθει.

Πήγαμε στο νοσοκομείο και όταν χρειάστηκε να πάω τουαλέτα είδα αίμα στο εσώρουχό μου και έπαθα σοκ! Η μαία έπρεπε να κάνει κολπικό έλεγχο και εκεί μου είπε ότι έχω διαστολή 4-5 cm. Έκανα ένα ζεστό μπάνιο το οποίο με ανακούφισε πολύ αλλά άρχισε να επιβραδύνει τον τοκετό. Είχα κουραστεί πάρα πολύ και αποφάσισα να κοιμηθώ λίγο. Ξυπνούσα όταν αισθανόμουν πόνο και ζητούσα να μου τρίψουν την πλάτη.

Κάποια στιγμή ήρθε μια μαία, η ώρα ήταν περίπου 7 το απόγευμα και μου είπε πως μέχρι τις 9 το βράδυ θα πρέπει να έχω γεννήσει και ότι θα έπρεπε να σηκωθώ και να ξεκινήσω βόλτες στο διάδρομο. Έτσι σηκώθηκα και άρχισα το περπάτημα όταν κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι θέλω να πάω τουαλέτα. Τότε η μαία μου εξήγησε ότι αυτό που ένιωθα δεν είχε σχέση με την τουαλέτα, αλλά το μωρό ήταν έτοιμο να βγει!

Με εξέτασε και πλέον είχα πλήρη διαστολή. Αισθανόμουν ότι ήθελα τόσο πολύ να σπρώξω. Δεν ήξερα όμως τι ακριβώς πρέπει να κάνω. Τότε μου είπε η μαία να «ακούσω» το σώμα μου και εκείνο ξέρει τι να κάνει. Αισθανόμουνα την στιγμή που κάθε φορά ήθελα να σπρώξω. Μάλιστα στο πρώτο μεγάλο σπώξιμο μου έσπασαν τα νερά. Ο θόρυβος που έκαναν ήταν τόσο μεγάλος που τρόμαξα πολύ, σχεδόν πανικοβλήθηκα. Η μαία μου είπε ότι είχε αρχίσει να πέφτει ο καρδιακός παλμός του γιού μου και πως έπρεπε να τον βγάλουμε γρήγορα αλλά αισθανόμουν τόσο κουρασμένη να σπρώξω. Μου έκαναν περινεοτομή αλλά έγιναν όλα τόσο γρήγορα που δεν θυμάμαι καν αν πόνεσα ή όχι. Λίγες ακόμα ωθήσεις και το μωρό γεννήθηκε!

Ο σύντροφός μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο και μετά πήγαν το μωρό για εξέταση όπου και μας είπαν ότι είναι ένα υγιές και όμορφο αγοράκι. Εγώ έμεινα λίγο παραπάνω για να με ράψουν αν και αυτό δεν ήταν τίποτα. Το δύσκολο ήταν για εμένα μετά να σηκωθώ και να περπατήσω, αλλά η γέννα τελικά δεν ήταν τίποτα εξωπραγματικό και ήταν όλα πολύ όμορφα.

Σήμερα ο γιος μου είναι 5 ετών και είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί! Τώρα δουλεύω για την προστασία βρεφών και πραγματικά θέλω να κάνω και άλλα δικά μου παιδιά πρώτα όμως θέλω οικονομικά αλλά και συναισθηματικά να είμαι έτοιμη και να μην βιαστώ αλλά σίγουρα θέλω μια αδελφή ή αδελφό για τον γιο μου.

Απολαύστε αυτές τις μαγικές στιγμές γιατί δεν κρατάνε πολύ, όμως κρατήστε τις για πάντα στο μυαλό σας!»

Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας ιστορίες με τους αναγνώστες του Mothersblog.gr μπορείτε να μας τις στείλετε εδω!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved