Πέντε πράγματα που θα ήθελα να γνώριζε o άντρας μου πριν επιστρέψουμε με το μωρό στο σπίτι

Η Colleen Temple γράφει για όλα όσα θα ήθελε να γνώριζε ο σύζυγός της τη στιγμή που επέστρεψαν από το μαιευτήριο με το νεογέννητο στο σπίτι.

Πέντε πράγματα που θα ήθελα να γνώριζε o άντρας μου πριν επιστρέψουμε με το μωρό στο σπίτι
bigstockphoto.com

Μετά τη γέννα, ήρθε η στιγμή που επιστρέψαμε με το μωρό στο σπίτι. H αλήθεια είναι ότι ήταν πολλά εκείνα που δεν γνωρίζαμε και άλλα τόσα που έπρεπε να μάθουμε.

Ήθελα όμως και κάτι άλλο από τον σύζυγό μου. Να γνώριζε αυτά τα πέντε πράγματα. Αν μπορούσα τότε θα του έλεγα τα εξής:

Είμαστε και οι δύο ανίδεοι

Ξέρω ότι δεν το έχεις ξανακάνει αυτό. Αλλά μάντεψε… Ούτε εγώ. Ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα δεν σημαίνει ότι ξέρω περισσότερα για το τι πρέπει να κάνουμε. Αυτός δεν είναι ένας διαγωνισμός για το ποιος ξέρει περισσότερο ή λιγότερο για τα μωρά. Είμαστε και οι δύο ανίδεοι. Μη με ρωτήσεις λοιπόν για πολλοστή φορά γιατί κλαίει το μωρό. Προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω το λόγο.

simvoules ergazomenes mamades

Βοήθησέ με

Μην περιμένεις να ζητήσω τη βοήθειά σου. Απλά κάνε κάτι. Άλλαξε την επόμενη πάνα, φέρε μου ένα σνακ, γέμισε το μπουκάλι μου με το νερό ενώ θηλάζω, ετοίμασε έστω και κάτι πρόχειρο για δείπνο, βάλε ένα πλυντήριο.Οτιδήποτε θα είναι χρήσιμο. Και είναι τόσο ωραίο συναίσθημα όταν δεν χρειάζεται να σου ζητήσω να κάνεις κάτι.

Ανέλαβε εσύ όταν χρειάζομαι ένα διάλειμμα

Όταν νιώθεις ότι μπορεί να χρειάζομαι ένα διάλειμμα, ένα ντους ή να κάτσω σιωπηλή για ένα λεπτό , ανέλαβε εσύ. Δέσου με το μωρό. Τραγούδησέ του. Μίλησέ του. Θα κάνω ένα σύντομο διάλειμμα και θα σας ακούω από το άλλο δωμάτιο.

Μην απορείς που κλαίω

Είμαι κουρασμένος. Κλαίω. Πονάνε οι θηλές μου. Κλαίω. Η κοιλιά μου είναι πρησμένη. Κλαίω . Αισθάνομαι λυπημένη. Κλαίω. Ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχισμένος στη ζωή μου. Κλαίω.
Αυτός είναι ο νέος κανόνας και καλό είναι να τον συνηθίσεις. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί κλαίω, όμως κάνε μου τη χάρη και δώσε προσοχή στα σημάδια της επιλόχειας κατάθλιψης. Γιατί μπορεί να μην τα καταφέρω.

simvoules mamades

Δεν θέλω επισκέπτες

Ξέρω ότι πολλοί φίλοι αλλά και στενοί συγγενείς θα θέλουν να μας επισκεφτούν. Όμως ειλικρινά δεν είμαι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Το στήθος μου είναι έξω 24 ώρες το 24ωρο λόγω θηλασμού, φοράω αυτό το φούτερ δεν ξέρω κι εγώ πόσες ημέρες και είμαι ατημέλητη.
Θα είμαι έτοιμη για επισκέπτες σύντομα. Μέχρι τότε, το μωρό πρέπει να ξεκουραστεί, εγώ πρέπει να ξεκουραστώ.

Σε χρειάζομαι μαζί μου, κοντά μου, να με στηρίζεις και να με αφήνεις να σε στηρίξω εγώ. Είμαστε μαζί σε αυτό και χρειάζομαι απεγνωσμένα να νιώθω ότι είμαστε ομάδα.

Ας προσπαθήσουμε να είμαστε υπομονετικοί μεταξύ μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved