Δέκα πράγματα που κανείς δεν σου λέει όταν έχεις παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας

Μια μαμά γράφει, με τον δικό της τρόπο, πώς είναι να μεγαλώνεις τρία παιδιά που η μεταξύ τους διαφορά είναι ένα με δύο έτη.

Μία Μαμά
Δέκα πράγματα που κανείς δεν σου λέει όταν έχεις παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας
bigstockphoto.com

Έμεινα έγκυος στο μεγαλύτερο παιδί μου τον Μάιο του 2013. Ήμουν 27 ετών. Το απέκτησα τον Φεβρουάριο του 2014. Έμεινα έγκυος ξανά τον Απρίλιο του 2015 και γέννησα τον Ιανουάριο του 2016. Ήμουν 29 ετών. Τον Ιανουάριο του 2017 ήμουν ξανά έγκυος και γέννησα το τρίτο μου παιδί τον Οκτώβριο του 2017. Ήμουν 31 ετών.

Για τέσσερα χρόνια, μεταξύ 27 και 31 ετών, ήμουν έγκυος, γεννούσα ή θήλαζα. Δεν θα την άλλαζα αυτή την περίοδο για τίποτα στον κόσμο αλλά ήταν μια …πολυάσχολη περίοδος της ζωής μου.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι μπορεί να συμβαίνει όταν αποκτάτε παιδιά με μικρή διαφορά μεταξύ τους, σας λέω ενδεικτικά τα εξής:

Θα νιώσετε σαν να ζείτε στο …ιατρείο

Για πέντε χρόνια επισκεπτόμουν τον γυναικολόγο κι έκανα συνεχώς εξετάσεις, άκουγα καρδιακούς παλμούς και έβλεπα την οθόνη του υπερηχογράφου. Περιττό να αναφέρω ότι σε πολλές από αυτές τις επισκέψεις με συνόδευαν συχνά τα μεγαλύτερα παιδιά μου καθώς δεν μπορούσα να τα αφήσω κάπου.

Η ρουτίνα σας είναι επαναλαμβανόμενη

Είτε θα είστε έγκυος, είτε θα θηλάζετε είτε θα ετοιμάζετε παιδικά γεύματα… Φυσικά δεν αναφέρομαι καν στο πλύσιμο, το μαγείρεμα και σε όλες τις δουλειές του σπιτιού που θα κάνετε σαν καλοκουρδισμένο ρομπότ.

Θα είστε πάντα κουρασμένες

Κάποιες μέρες θα νιώθετε σαν ζόμπι, κάποιες μέρες θα νιώθετε σαν να τρέξατε σε μαραθώνιο και άλλες απλά δεν θα μπορείτε να σκεφτείτε το παραμικρό, λόγω της κούρασης φυσικά.

Θα χάσετε την αίσθηση του χρόνου

Τα τέσσερα χρόνια μεταξύ των γεννήσεων ήταν ομιχλώδη και η αναδρομή σε εκείνη την εποχή είναι συναισθηματικά φορτισμένη, για πολλούς λόγους. Όμως αντικειμενικά δεν μπορώ να διαχωρίσω στο μυαλό μου γεγονότα και πότε αυτά συνέβησαν.

Θα μάθετε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Κάποιος πάντα ζητάει κάτι από εσάς. Και τότε θα διαπιστώσετε ότι τελικά μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα απ΄ όσα φανταζόσασταν. Κανείς δεν περιμένει την τελειότητα, επομένως ούτε εσείς από τον εαυτό σας.

Το σώμα σας θα αλλάξει

Μην έχετε ψευδαισθήσεις ότι θα χάσετε αμέσως τα κιλά της εγκυμοσύνης. Όμως ακόμα κι αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στο γυμναστήριο για να αποκτήσετε ένα πιο σφιχτό σώμα. Τι μπορείτε να κάνετε; Μάθετε να το αγαπάτε όσο μπορείτε.

Θα ξεχνάτε το έτος γέννησης των παιδιών ( ή θα το μπερδεύετε)

Προφανώς και θα θυμάστε πότε γεννήθηκαν τα παιδιά σας, αλλά καθώς θα περνούν τα χρόνια είναι βέβαιο ότι αρκετές φορές θα αναρωτιέστε αν είπατε τη σωστή ημερομηνία για το κάθε παιδί ( χωρίς να κάνετε υπολογισμούς στο μυαλό σας).

Θα ακούτε σχόλια όταν βγαίνετε έξω με τα παιδιά

«Είναι όλα δικά σου;» είναι μία από τις ερωτήσεις που μου κάνουν συνήθως όταν είμαι με τα παιδιά. Και ακολουθεί και η δεύτερη: «Περιμένεις και δεύτερο;». Προετοιμαστείτε για κάτι ανάλογο, ειδικά αν η κοιλιά σας παραμένει ...φουσκωτή μετά τη γέννα.

Η γκρίνια θα εναλλάσσεται με το παιχνίδι

Είναι ένας σταθερός κύκλος, πραγματικά. Προσθέστε λίγη γκρίνια, πασπαλίστε τη με περιστασιακό δάγκωμα και στη συνέχεια με ξεσπάσματα αγάπης και έχετε μια εικόνα για το πώς θα συμπεριφέρονται τα παιδιά σας. Είναι οι καλύτεροι φίλοι και οι μεγαλύτεροι…εχθροί, ταυτόχρονα.

Θα νιώθετε εξάντληση και ευτυχία μαζί

Η μητρότητα είναι ένα τρενάκι συναισθημάτων, αναμνήσεων, ευτυχίας και εξάντλησης. Αν με ρωτήσετε πώς κατάφερα να μεγαλώσω τα παιδιά και με τι αντοχές, δεν έχω πραγματικά μια μόνο απάντηση.

Είχα καρδιά, πολλή βοήθεια και πολλή αγάπη. Και δεν θα άλλαζα τίποτα απ΄όλα αυτά.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved