15 πράγματα που δεν περίμενα τις πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι

Μία μαμά μοιράζεται τη δική της εμπειρία για το πρώτο διάστημα με το νεογέννητο στο σπίτι.

Μία Μαμά
15 πράγματα που δεν περίμενα τις πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι

Διαβάζεις όλα τα βιβλία για μωρά. Ρωτάς τις μαμάδες φίλες σου ένα εκατομμύριο πράγματα, ψάχνεις στο διαδίκτυο «Μπορούν τα μωρά να γεννηθούν με δόντια;». Τουλάχιστον αυτά έκανα εγώ όταν ήμουν έγκυος. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ήμουν προετοιμασμένη, υπήρχαν τόσα ακόμα που με ξάφνιασαν τις πρώτες εκείνες εβδομάδες στο σπίτι με τον νεογέννητο γιο μου.

Εκτός από το πόσο μικροσκοπικός ήταν, δεν περίμενα…

…ότι τα χέρια του θα μυρίζουν τυρί. Σφίγγει τις γροθιές του τόσο πολύ και κατά τη γνώμη μου, ναι, μυρίζουν τυρί.

…ότι θα κοιμάται τόσο πολύ. Ένα νεογέννητο κοιμάται περίπου 17 ώρες την ημέρα. Ακόμα απορώ πώς γίνεται και δεν προλάβαινα να κάνω τίποτε άλλο.

…ότι από ένα τόσο μικροσκοπικό πλάσμα θα μπορούσε να βγει ένα τόσο δυνατό κλάμα. Όταν ο γιος μου ήταν 3,5 κιλά, το κλάμα του θύμιζε συναγερμό για φωτιά. Χωρίς υπερβολές.

…ότι θα λέρωνε την πάνα του μέχρι και 12 φορές σε μία μέρα. Ο παιδίατρος μου είπε ότι είναι φυσιολογικό. Αυτό που μου φαινόταν παράλογο ήταν οι τόνοι με μωρομάντηλα και πάνες που πετάγαμε κάθε μέρα.

…ότι θα μπορούσα να ξεφλουδίσω τα νύχια του. Κι όμως! Δοκιμάστε το, θα γλιτώσετε το κλάμα.

…ότι θα είχε ξηροδερμία από τόσο μικρός. Η έκθεση στον αέρα έκανε την επιδερμίδα του να ξεφλουδίζει.

….ότι δεν θα είχαμε οπτική επαφή. Όταν ήταν νεογέννητος, ο γιος μου προτιμούσε να κοιτάει τα φώτα στο ταβάνι. Υποθέτω ότι είχαν περισσότερο ενδιαφέρον από ότι εγώ.

mwro optiki epafi

…ότι το ρέψιμό του θα ήταν τόσο δυνατό. Ειλικρινά, η ένταση του βρεφικού ρεψίματος είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης.

…ότι θα μύριζε τόσο μα τόσο υπέροχα. Ακόμα και πριν τον μπάνιο, ο γιος μου μύριζε υπέροχα. Εάν μπορούσα να βάλω αυτή τη μυρωδιά σε ένα μπουκάλι, σίγουρα θα το έκανα.

…ότι μόνο για να τον θηλάζω χρειαζόμουν σχεδόν όλη την ημέρα. Θήλαζα τον γιο μου περίπου 12 φορές μέσα σε 24 ώρες και κάθε θηλασμός διαρκούσε τουλάχιστον μισή ώρα. Συμπέρασμα; Θήλαζα για τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα, να γιατί δεν προλάβαινα να κάνω τίποτε άλλο.

…ότι θα κοιμάται ενώ κάνουμε το οτιδήποτε, ακόμα και όταν του άλλαζα πάνα.

…ότι κάνει τις πιο απολαυστικές γκριμάτσες ενώ κοιμάται. Άνετα θα μπορούσε να κερδίσει Όσκαρ για τις ερμηνείες του.

…ότι θα ήμουν εθισμένη να καθαρίζω το κεφαλάκι του από την ξηροδερμία.

…ότι θα αποκτούσα τόσο γραμμωμένους δικέφαλους. Δώρο!

…ότι θα μπορούσα να αγαπήσω κάποιο πλάσμα τόσο πολύ. Τίποτα δεν θα μπορούσε να με προετοιμάσει για το ότι μπορώ να κάνω πραγματικά τα πάντα για αυτό το μικροσκοπικό ανθρωπάκι, το οποίο λατρεύω περισσότερο και από τον εαυτό μου. Και αυτή ήταν η πιο όμορφη έκπληξη από όλες.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved