Δεν έχει σημασία το πώς γέννησες - Είσαι μια δυνατή μαμά

Όταν γέννησες όπως και αν γέννησες (είτε με φυσιολογικό, είτε με καισαρική τομή), έχεις γίνει μια δυνατή μητέρα.

Μία Μαμά
Δεν έχει σημασία το πώς γέννησες - Είσαι μια δυνατή μαμά
instagram @tanishasnell

Έτσι ακριβώς είναι αγαπημένη μου μαμά! Όταν γέννησες όπως και αν γέννησες (είτε με φυσιολογικό, είτε με καισαρική τομή), έχεις γίνει μια δυνατή μητέρα.

Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες τρόμου που μου είχε μια μαμά που πραγματικά ντρέπομαι που διάλεξα έναν συγκεκριμένο τρόπο για να φέρω στον κόσμο το παιδί μου.

Συζητούσα με μια μαμά για το πώς σχεδίαζε να φέρει στον κόσμο το μωρό της. Μου είπε λοιπόν ότι δεν είχε πραγματικά κάποιο σχέδιο για το πώς θα γεννούσε το παιδί της γιατί όλα θα μπορούσαν να συμβούν, αλλά ήλπιζε να γεννήσει κολπικά με επισκληρίδιο. (Ναι, γέννησε με τον τρόπο που ήλπιζε)

Αισιόδοξα μοιράστηκα μαζί της ότι δεν ήταν μόνο μια ώριμη στάση αυτό που έκανε εκείνη, αλλά και ένας ρεαλιστικός τρόπος να δει μια μέλλουσα μαμά τα πράγματα!

Έχω γεννήσει 4 παιδιά.
ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ και μαντέψτε τι;! Το καθένα από αυτά με έκανε μητέρα! Μια υπέροχη μητέρα, μια δυνατή μητέρα, μια μητέρα που αξίζει τον κόπο, μια μητέρα που έχει αγαπηθεί όσο ποτέ άλλοτε στη ζωή της κ.τ.λ.

Απλώς, έχω βαρεθεί τη ντροπή. Δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που να αγαπώ περισσότερο γιατί το γέννησα διαφορετικά.

Δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί για το οποίο να είμαι πιο περήφανη επειδή το γέννησα διαφορετικά.

Βλέπεις πόσο ανόητα ακούγονται όλα τα παραπάνω; Αν έπρεπε ή απλά επέλεξες να φέρεις το παιδί σου στον κόσμο με καισαρική τομή, με κολπικό τοκετό, με v-bac, με φάρμακα, χωρίς φάρμακα, με επισκληρίδιο ή χωρίς. Κατάφερες να γεννήσεις το παιδί σου. Το κατάφερες και πρέπει να είσαι περήφανη για αυτό.

Με κάθε τρόπο κάνε μια έρευνα και απέκτησε τις γνώσεις για όλους τους τρόπους που μπορείς να φέρεις στον κόσμο τα παιδιά σου. Κάνε ό,τι καλύτερο για εσένα και το σώμα ΣΟΥ! Αλλά να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου και ενθάρρυνε και τις άλλες μαμάδες να κάνουν το ίδιο. Όλες γνωρίζουμε πόσο επιβαρυντική μπορεί να είναι η εγκυμοσύνη στο μυαλό, στο σώμα κ.λπ. ας είμαστε προνοητικές στην υποστήριξη και να έχουμε σεβασμό η μία απέναντι στην άλλη.

πηγή: instagram @tanishasnell

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved