Αγαπητή νέα μαμά (όλα όσα εύχομαι να ήξερα)

Συγχαρητήρια για το μωράκι σου, μαμά!

Μία Μαμά
Αγαπητή νέα μαμά (όλα όσα εύχομαι να ήξερα)
Photo by Zach Lucero on Unsplash

Αυτή τη στιγμή το μωρό σου είναι μόνο μερικών ημερών. Νιώθεις τρομοκρατημένη και ανεπαρκής που είσαι η μαμά του. Δεν είναι αυτό που περίμενες. Νόμιζες ότι θα έρθει φυσικά. Νόμιζες ότι ο κόσμος θα έλεγε τι απίστευτη δουλειά κάνεις ως μητέρα. Αντίθετα, όμως, νιώθεις μόνη.

Μερικές φορές κλαίει και δεν ξέρεις γιατί. Κλαίει καθώς σε κοιτάζει με τα μεγάλα όμορφα μάτια του, περιμένει να ξέρεις πώς να το βοηθήσεις, αλλά νιώθεις αδύναμη. Ξέρω ότι είσαι μπερδεμένη και φοβισμένη. Ξέρω ότι ανησυχείς ότι δεν θα έχεις ό,τι χρειάζεται για να μεγαλώσεις αυτό το αγοράκι και να είσαι αυτό που χρειάζεται σε μια μητέρα.

Γνωρίζω όλες τις ανασφάλειες και τους φόβους που έχουν προκύψει καθώς κοιτάς τη ζωή που είχες πριν το παιδί σου. Θέλεις το καλύτερο για τον γιο σου, το καλύτερο από αυτό που είχες εσύ, αλλά ανησυχείς ότι δεν θα μπορέσεις να του δώσεις πράγματα που ποτέ δεν ήξερες. Ξέρω ότι πονάει αυτή τη στιγμή και μερικές φορές όταν κλαίει - κλαις κι εσύ.

Αλλά γλυκιά νέα μαμά, επίτρεψέ μου να σου πω ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Το μωρό σου είναι τόσο φρέσκο ​​και νέο, όπως και εσύ. Μόλις ξεκινάς αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που ονομάζεται μητρότητα. Αυτό εδώ είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και το κάνεις καλά. Ξέρω ότι δεν σου αρέσει, αλλά τα πάτε υπέροχα. Για αυτόν είσαι η καλύτερη μαμά στον κόσμο. Είσαι όλος του ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο και υπέροχο ταυτόχρονα.

Δεν θα σου πω να απολαμβάνεις κάθε λεπτό. Ξέρω πόσο αδύνατο είναι αυτό. Σου ζητώ απλώς να κοιτάξεις το προσωπάκι του, να φιλήσεις τη μυτούλα του και να το κρατήσεις κοντά σου. Κλαις καθώς τον κούνας και αυτό είναι εντάξει. Δεν θα καταλάβει τη διαφορά αλλά θα ξέρει ότι τον αγαπάς. Θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα από τα πιο χαρούμενα παιδιά που έχεις δει ποτέ. Θα φέρει στη ζωή σου χαρά και χάος. Θα σε διδάξει για τη ζωή, την αγάπη, την οικογένεια και την πίστη. Θα μάθεις να γελάς και να κλαις περισσότερο από ποτέ. Θα μάθεις τι σημαίνει να αγαπάς ένα άλλο άτομο πιο βαθιά από όσο νόμιζες ποτέ ότι είναι δυνατό.

Ξέρω ότι είναι τρομακτικό αυτή τη στιγμή. Θυμάμαι πολύ καλά αυτά τα συναισθήματα. Η καρδιά μου πονάει για σένα, αλλά ξέρω κάτι που δεν ξέρεις. Γίνεται καλύτερο. Στην πραγματικότητα, γίνεται υπέροχο. Περίμενε και θα δεις πόσο υπέροχα θα γίνουν όλα.

πηγή: Paula Rollo

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved