Πέντε ψέματα που πίστευα για τον ύπνο πριν γίνω μαμά

  • Πίστευα ότι θα κοιμόταν μόνο του το μωρό (τόσο απλά)
  • Πίστευα ότι μόλις το άφηνες στο κρεβάτι του, εκεί θα έμενε
  • Πίστευα ότι το να χώνεσαι στο κρεβάτι μαζί με το παιδί σου είναι επίγειος παράδεισος (δεν είναι)
  • Πίστευα ότι οι άνθρωποι που παλεύουν να κοιμηθεί το παιδί τους κάνουν κάτι λάθος
  • Πίστευα ότι η καθιέρωση μιας ρουτίνας ύπνου θα ήταν εύκολη υπόθεση
Μία Μαμά
Πέντε ψέματα που πίστευα για τον ύπνο πριν γίνω μαμά

Όταν γίνεστε γονείς η έλλειψη ύπνου είναι από τα κύρια θέματα που θα σας απασχολήσουν.

Μοιράζεστε τη δική σας ιστορία με άλλους, επίσης ξάγρυπνους γονείς, και κοιτάζετε με θαυμασμό και μια υποψία ζήλιας, όσους καταφέρνουν να κοιμηθούν χωρίς περισπασμούς.

Για να το θέσω ξεκάθαρα, θέλουμε ύπνο και τον θέλουμε τώρα.

Όταν σκέφτομαι τις μέρες πριν από τη μητρότητα, τις μέρες που κοιμόμουν αργά, νιώθω ότι δεν τις είχα εκτιμήσει σωστά. Πλέον αυτή η περίοδος αποτελεί παρελθόν και τώρα προσπαθώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να πάρω έναν υπνάκο.

Αλλά πριν γίνω μητέρα, δεν το γνώριζα αυτό. Όπως κι ότι άλλο αφορά στην ανατροφή των παιδιών.. Πρέπει να το βιώσετε για να το κατανοήσετε πλήρως. Ο ύπνος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Υπάρχουν τόσα πολλά για τον ύπνο του παιδιού που πίστευα πριν γίνω μαμά και πλέον μπορώ να πω με βεβαιότητα ήταν ψέματα.

psemata gia ton ipno toy morou

Πίστευα ότι θα κοιμόταν μόνο του (τόσο απλά)

Σκέφτηκα ότι θα μπορούσες απλά να κρατήσεις το μωρό στην αγκαλιά σου για λίγο, να το νανουρίσεις και να το βάλεις απαλά στην κούνια του. Δεν συνειδητοποίησα ότι το δωμάτιο έπρεπε να έχει την τέλεια θερμοκρασία, δεν θα έπρεπε να μπαίνει φως, ότι θα χρειάζονταν την αγαπημένη του πιπίλα , ότι δεν έπρεπε να ακούγεται θόρυβος.Επίσης, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μερικές φορές απλώς δεν κοιμόνταν καθόλου… Ποτέ δεν συνειδητοποίησα πόσο περίπλοκος μπορεί να είναι ο ύπνος.

Πίστευα ότι μόλις το άφηνες στο κρεβάτι του, εκεί θα έμενε

Σκέφτηκα ότι εφόσον κατάφερνε να κοιμηθεί, όλα θα κυλούσαν ομαλά. Όμως, φευ, όχι. Γιατί υπάρχει οι κολικοί, η οδοντοφυΐα, οι πόνοι για αδιευκρίνιστους λόγους. Ο ύπνος βελτιώνεται. Στ ‘ αλήθεια. Αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολος.

psemata gia ton ipno toy morou2

Πίστευα ότι το να χώνεσαι στο κρεβάτι μαζί με το παιδί σου είναι επίγειος παράδεισος (δεν είναι)

Ναι, δεν υπάρχει πιο χουχουλιάρικο πράγμα από το να κοιμάσαι – μερικές φορές – αγκαλιά με το παιδί σου. Όμως συνειδητοποιείς ότι το μικροσκοπικό αυτό ανθρωπάκι, στριφογυρίζει, μετακινείται και νιώθεις ξαφνικά το πόδι στο στομάχι σου, το χέρι στην κοιλιά σου, χώρια τις κλωτσιές στην πλάτη, το κεφάλι ή τα πλευρά.

Πίστευα ότι οι άνθρωποι που παλεύουν να κοιμηθεί το παιδί τους κάνουν κάτι λάθος

Ως νέα μαμά, έμαθα γρήγορα ότι για να κοιμηθεί το μωρό, θα κάνεις ό,τι είναι απαραίτητο. Όμως αποδεικνύεται ότι μπορεί να μην είναι αρκετό.
Πήρα το μάθημα μου. Επομένως, μαμά δεν κάνεις τίποτα λάθος. Ο ύπνος είναι δύσκολος. Και είμαστε όλοι κουρασμένες. Συνέχισε λοιπόν την καλή δουλειά που κάνεις.

psemata gia ton ipno toy morou1

Πίστευα ότι η καθιέρωση μιας ρουτίνας ύπνου θα ήταν εύκολη υπόθεση

Η καθιέρωση μιας ρουτίνας ύπνου μπορεί να ακούγεται εύκολη υπόθεση, αποδείχθηκε όμως στην πράξη τι για μένα δεν ήταν. Το άγχος μου εκτοξεύτηκε στα ύψη και δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω. Ναι, σίγουρα τα παιδιά μου να κοιμόντουσαν καλύτερα αν ακολουθούσαμε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν μας βρήκε. Κάναμε αυτό που λειτούργησε καλύτερα για μας.

Αν λοιπόν έμαθα κάτι σε αυτά τα επτά χρόνια μητρότητας, είναι ακριβώς αυτό, ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για την οικογένειά μας.

Και πρέπει να κοιμηθούμε λίγο. Κάπως...

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved