Θέλετε να ακούσετε τη σκληρή αλήθεια για τη μητρότητα;

Λένε στις μητέρες «μειώστε τις προσδοκίες σας», αλλά κανείς δεν λέει ποτέ πώς γίνεται πραγματικά αυτό.

Μία Μαμά
Θέλετε να ακούσετε τη σκληρή αλήθεια για τη μητρότητα;

Θέλετε να ακούσετε τη σκληρή αλήθεια για τη μητρότητα;

Δεν μας υποστηρίζουν αρκετά.

Λένε στις μητέρες να μην συγκρίνουν τον εαυτό τους, αλλά την ίδια στιγμή θεωρούνται υπεύθυνες εάν αναθρέφουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους διαφορετικά.

Μας λένε ότι ο θηλασμός είναι ο καλύτερος, αλλά μετά μας σχολιάζουν δημόσια επειδή απλώς ταΐζουμε το μωρό μας ή μας κατακρίνουν επειδή χρησιμοποιούμε γάλα σε σκόνη.

Λένε στις μητέρες «μειώστε τις προσδοκίες σας», αλλά κανείς δεν λέει ποτέ πώς γίνεται πραγματικά αυτό. Για να μην αναφέρουμε ότι αυτή η ίδια η φράση ακούγεται σαν απόλυτη αποτυχία.

Με αποκαλούν "γλυκιά ακατάστατη μαμά" αν είμαι λίγο ατημέλητη ή το σπίτι μου δεν είναι τέλεια οργανωμένο και τα παιδιά μου κάποιες φορές ξεπερνούν τα όρια.


https://www.instagram.com/reel/CYpOM3mh5CH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Από τη μια μας ηρεμούν ειδικοί όταν ανησυχούμε για τα παιδιά μας και από την άλλη μας λένε να εμπιστευόμαστε πάντα το ένστικτό μας.

Αν επιλέξουμε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα στο σπίτι, δεν θα κοινωνικοποιηθούν και θα είναι τα "περίεργα" παιδιά. Ωστόσο, το δημόσιο σχολείο αδικεί κάποια από τα παιδιά που μεγαλώνουν στην Αμερική.

Αν εργάζομαι έξω από το σπίτι σημαίνει ότι δεν αγαπώ τα παιδιά μου τόσο ώστε να βλέπω κάθε ορόσημό τους. Ωστόσο, αν μένω σπίτι είμαι τεμπέλα, όχι για παράδειγμα ότι όσο και αν ψάχνω δεν μπορώ να βρω δουλειά.

Η μητρότητα είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ χάος υποκρησίας!

Δεν είμαστε ποτέ αρκετά καλές και τα παιδιά μας, σίγουρα κάποιες φορές θα έχουν υποφέρει εξαιτίας των πολλών λαθών που έχουμε κάνει, ωστόσο είμαστε καταπληκτικές και κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας με μια ανάσα.

Μπορείτε να χαλαρώσετε; Μπορείτε απλά να χαμογελάσετε και να πείτε σε μια μαμά ότι είναι καταπληκτική και να κρατήσετε για τον εαυτό σας τα γελοία αδαή σχόλιά σας;

Έχουμε τόσα πολλά στο πιάτο μας. Ξεχειλίζει. Δεν χρειάζεται να προστεθεί η βλακεία σας μέσα σε αυτό.


https://www.instagram.com/p/CX3iAqYryLa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Την επόμενη φορά που θα δείτε μια μαμά, ρωτήστε την αν χρειάζεται βοήθεια. Ακόμα κι αν φαίνεται ότι τα καταφέρνει. Πιάστε την πόρτα για αυτήν. Πείτε της ότι κάνει φοβερή δουλειά. Απλώς φτιάξτε της τη διάθεση, γιατί όλοι ξέρουμε ότι η κοινωνία την αποδυναμώνει κάθε φορά που ανοίγει την τηλεόραση, τσεκάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και όταν διαβάζει ένα βιβλίο.

Είναι κουραστικό και αυτό κάνει τη μητρότητα ακόμη πιο δύσκολη.

Προς όλες τις μαμάδες εκεί έξω, είστε καταπληκτικές. Τα πάτε υπέροχα με τη μητρότητα και κάνετε πολύ καλή δουλειά μεγαλώνοντας αυτά τα μικρά πλασματάκια. Το επόμενο άτομο που θα σας πει το αντίθετο, κλωτσήστε το.

Εντάξει, μην το κάνετε αυτό, αλλά αγνόησέ το. Το έχετε αυτό μαμάδες! Μπορείτε!».

πηγή: Jazmyne

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved