Πώς θα βγάλεις μια τοξική φίλη από τη ζωή σου

Όταν ανακαλύπτετε ότι βρίσκεστε σε μια τοξική φιλία, απλά σταματήστε τη για να νιώσετε καλύτερα.

Μία Μαμά
Πώς θα βγάλεις μια τοξική φίλη από τη ζωή σου

Πάντα στη ζωή μου πίστευα ότι οι φίλοι είναι σημαντικοί. Είναι σπουδαίοι. Σαν παιδί μάλιστα που έχασε τους γονείς του και που δεν απέκτησε ποτέ αδέρφια, η φιλία ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Πάντα τους έβαζα πάνω από όλα και αισθανόμουν, ότι στην πραγματικότητα ήταν τα αδέρφια που δεν πρόλαβαν να μου χαρίσουν οι γονείς μου. Ήταν αδέρφια δωσμένα από τον ίδιο τον Θεό.

Δεν θα μιλήσω για τους παιδικούς μου φίλους, που κάποιους τους έχω ακόμη στη ζωή μου και δεν θα μιλήσω για τους ανθρώπους που έχω κοντά μου και με στηρίζουν. Ανθρώπους άγνωστους, που στην πρώτη δύσκολη ανάγκη, βρίσκονται εκεί για εμένα.

Θα μιλήσω για τις φίλες που απέκτησα από τη μέρα που έγινα μαμά. Για εκείνες τις γυναίκες που αν μας χωρίζουν αρκετά χρόνια, μας ενώνει η αγάπη μας για τα παιδιά μας. Σπουδαίο πράγμα η μητρότητα. Ενώνει ένα κορίτσι 20 χρονών με μια γυναίκα 40 ετών. Κάποιες φιλίες μένουν στα χρόνια και κάποιες άλλες διαλύονται, γιατί μπροστά μπαίνει το "εγώ" και η ισχυρογνωμοσύνη. Και εκεί που πιστεύατε ότι αυτή η φίλη ήταν το alter ego σας, καταλήγει να γίνεται ένα τοξικό άτομο που σας χαλά τη διάθεση.

Αυτές οι φίλες, είναι οι καλύτερες... μέχρι να γίνουν οι χειρότερες. Και αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά φυσικά μεγαλώνουν και εμφανίζεται ένας ανεξήγητος ανταγωνισμός από το πουθενά. Και εκεί που στις καθημερινές σας συζητήσεις επικρατούσαν οι σαχλαμάρες, τα αστεία και γενικότερα πράγματα που έκαναν την μία και την άλλη να γελά, ξεφεύγοντας έστω και λίγο από τη μητρική καθημερινότητα και τη ρουτίνα, έρχεται η γκρίνια, η μιζέρια, η κούραση, η αρνητικότητα και όλα εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις "κάπως" και που σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι έχεις να κάνεις με μια τοξική φίλη τελικά.

Το να είστε σε μια τοξική φιλία μπορεί πραγματικά να είναι χάλια και να σας είναι δύσκολο να βρείτε τον τρόπο να το αντιμετωπίσετε. Το να βγάλετε έναν άνθρωπο από τη ζωή σας, επειδή αυτός σας οδηγεί με τον τρόπο του και τις πράξεις του προς τα εκεί, είναι σίγουρα δύσκολο. Ωστόσο όμως, σκεφτείτε πόσο ήρεμη θα είστε μετά και πόσο ευτυχισμένη.

Αν δεν ξέρετε πώς να δώσετε τέρμα σε μια τοξική φιλία, υπάρχουν παρακάτω μερικοί τρόποι.

Ελαττώστε την επικοινωνία σας

Θα καταλάβετε ότι η φίλη σας τελικά δεν ήταν και τόσο φίλη τελικά, όταν διαπιστώσετε ότι μιλούσατε στο τηλέφωνο καθημερινά και από τη μια στιγμή στην άλλη ελαττώσατε τα τηλεφωνήματά σας και την επικοινωνία σας. Αυτό δείχνει, ότι όχι μόνο εσείς αλλά και εκείνη δεν προσπαθεί να κρατήσει αυτή τη φιλία. Αυτή η προσέγγιση συχνά είναι αποτελεσματική και ναι, σας βγάζει από τη δύσκολη θέση. Ίσως, ο τρόπος που άρχισε να αντιδρά και όλη η αλλαγή στην συμπεριφορά της, να είχαν αυτό σαν αποτέλεσμα. Να σας κάνουν να απομακρυνθείτε.

Μιλήστε ξεκάθαρα

Μιλήστε της για όλα όσα σας απασχολούν και εξηγήστε της τους λόγους για τους οποίους δεν θέλετε να κάνετε παρέα. Αυτή είναι μια αρκετά δύσκολη επιλογή και απαιτεί πολύ θάρρος από εσάς. Το σπουδαίο είναι ότι δίνει και στις δύο την ευκαιρία να μιλήσετε ανοιχτά για όλα σας απασχολούν.

Ψυχική ηρεμία

Εάν η φίλη σας σας κάνει να νιώθετε χάλια, κάνει την πολύξερη, είναι πάντα κουρασμένη και δεν έχει χρόνο ούτε για ένα τηλέφωνο και "κλαίγεται" κάθε φορά που μιλάτε, μεταφέροντάς σας αρνητική ενέργεια, έχετε κάθε δικαίωμα να απομακρυνθείτε για να νιώσετε ψυχικά καλύτερα.

Πάντα να θυμάστε, ότι η διακοπή μιας φιλίας μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες. Η φίλη σας μπορεί να μετατραπεί από θύτης, σε θύμα και να επηρεάσει αρνητικά (για εσάς) κάποιους από τους κοινούς σας φίλους. Ενημερώστε τους φίλους σας για την κατάσταση και φυσικά εξηγήστε τους ότι δεν περιμένετε να διαλέξουν πλευρές. Επειδή εσείς δεν ταιριάζετε ή παύετε να ταιριάζετε με κάποιους ανθρώπους, δεν σημαίνει ότι και εκείνοι πρέπει να κάνουν το ίδιο.

Το να διαλύσετε μια τοξική φιλία είναι κάτι που πρέπει να κάνετε για τον εαυτό σας. Θα δείτε ότι η ζωή σας και η καθημερινότητά σας θα είναι καλύτερη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved