Μαμάδες μιλούν για τις πιο δύσκολες στιγμές μητρότητας που έζησαν το 2021

Οι δυσκολίες που έζησαν οι μαμάδες μέσα στο 2021.

Μαμάδες μιλούν για τις πιο δύσκολες στιγμές μητρότητας που έζησαν το 2021
Φωτογραφία από τον χρήστη olia danilevich στο Pexels

Η μητρότητα είναι μια πρόκληση, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πραγματικά θλιβερά και δύσκολα. Κανείς δεν θα εκπλαγεί αν μάθαινε ότι υπήρξαν απίστευτα δύσκολες στιγμές για όλες τις μαμάδες σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς — και ιδιαίτερα το 2021.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι δεν είμαστε μόνες. Υπάρχουν μαμάδες σε όλο τον κόσμο που είχαν παρόμοιες εμπειρίες με όλες εμάς και όπως θα παρατηρήσετε και εσείς στο τέλος διαβάζοντας το άρθρο, μοιάζουμε περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε — ανεξάρτητα από το πόσα παιδιά έχουμε, πού ζούμε ή αν έχουμε βοήθεια.

Αν και μπορεί να μην απολαμβάναμε πάντα κάθε μέρος της μητρότητας τη χρονιά που πέρασε, μπορούμε να σκεφτούμε και να πάρουμε διδάγματα από τις δυσκολίες και να προετοιμαστούμε για ένα υπέροχο 2022.

Διαβάστε παρακάτω μερικές δύσκολες στιγμές που έζησαν άλλες μαμάδες φέτος:

Το ψυχικό φορτίο ήταν βαρύ

«Το ψυχικό φορτίο! Όλα τα κανονικά πράγματα συν τα πρωτόκολλα για τον COVID-19».

— Amy, μαμά 2 παιδιών

Όλη η αρρώστια

«Και οι έξι μας είχαμε COVID την Ημέρα των Ευχαριστιών και η προσπάθεια να τους φροντίσω όλους [ενώ ήμουν και εγώ άρρωστη] ήταν τόσο δύσκολο».

— Grace, μαμά 4 παιδιών

Καμία αίσθηση κανονικότητας

«Τα παιδιά ξεκίνησαν το σχολείο και εμείς δεν μπορούσαμε να δούμε τις τάξεις τους και δεν μπορούσαμε να πάμε να φάμε μεσημεριανό μαζί τους».

— Carlee, μαμά 2 παιδιών

Έλλειψη υποστήριξης

«Μαθαίνοντας ότι παρόλο που είμαι παντρεμένη, εξακολουθώ να νιώθω σαν ανύπαντρη μητέρα γιατί δεν έχω τη βοήθεια που χρειάζομαι και θέλω».

— Mary, μαμά 2 παιδιών

Προσπαθώντας να μην χάσω το μυαλό μου

«Να προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα μέσα σε μια πανδημία χωρίς να χάσεις το μυαλό σου και τον εαυτό σου!»

— Nicole, μαμά 3 παιδιών

Προσπαθώντας να κάνεις τα παιδιά να καταλάβουν

«Στην αρχή της χρονιάς, ήλπιζα ότι δεν θα χρειαζόταν να μάθω στο μικρό μου πώς να φοράει μάσκα. Αλλά δεν έγιναν τα πράγματα όπως ήθελα. Ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν "προχωρήσει" και πιστεύουν ότι η πανδημία έχει τελειώσει, όσοι από εμάς έχουμε βρέφη και νήπια συχνά νιώθουμε ξεχασμένοι».

— Kendra, μαμά 1 παιδιού

Χαμένες σχέσεις

«Αντιμετώπιση απογοητεύσεων στις σχέσεις. Είναι δύσκολο να δεις τους φίλους και την οικογένεια και να αποδεχτείς αυτήν την πραγματικότητα.»

— Shawn, μαμά 2 παιδιών

Βλέποντας ένα παιδί να πονάει

«Έπρεπε να βλέπω την (ενήλικη) κόρη μου να περνάει κάποιο πόνο φέτος και δεν μπορούσα να κάνω πολλά για εκείνη. Ήταν δύσκολο να την αφήσω να είναι ενήλικη και να το χειριστεί μόνη της.»

— Donna, μαμά 2 παιδιών

Να είσαι τα πάντα για όλους

«Το να είμαι τα πάντα για τα παιδιά μου (σεφ, δασκάλα, συμπαίκτης, κ.λπ.) με άφησε χωρίς τίποτα για τον εαυτό μου. Χρειάστηκε μια μεγάλη αλλαγή νοητικά για να βγω από αυτό το mode και να ξαναβρώ τον εαυτό μου»

— Cris, μαμά 3 παιδιών

Χρειαζόταν μια νέα νοοτροπία

«Το 2021 με δίδαξε ότι πρέπει να κάνεις αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο. Παράτησα την πολύχρονη δουλειά μου για να βοηθήσω τον σύζυγό μου να διευθύνει την εταιρεία μας και έβγαλα τα αγόρια μου από το δημόσιο σχολείο για να κάνουν μάθημα στο σπίτι. Ζούμε σύμφωνα με το πρόγραμμά μας και είμαστε ελεύθεροι από τα καθημερινά βάρη που είχαμε κάποτε».

— Rebecca, μαμά 2 παιδιών

πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved