Πράγματα που δεν θα δώσω σημασία αυτές τις γιορτές

  • Να μην έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τις αντιδράσεις των παιδιών μου στα δώρα τους
  • Να προσπαθώ να βρω το τέλειο δώρο για όλους
  • Να περιμένω όλοι να είναι τέλειοι
  • Να απογοητευτώ που δεν θα δω κάποιους συγκεκριμένους συγγενείς
  • Να έχω ενοχές για τα πολλά γλυκά που τρώω
Μία Μαμά
Πράγματα που δεν θα δώσω σημασία αυτές τις γιορτές
Photo by Christian Bowen on Unsplash

Ως μαμάδες, προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν υπέροχες αναμνήσεις και θέλουμε όλα να πάνε σύμφωνα με τα προσεκτικά μελετημένα σχέδιά μας.

Η περίοδος των γιορτών είναι ιδιαίτερης σημασίας για εμάς. Υπάρχει λόγος που μερικοί άνθρωποι βρίσκουν αυτή την εποχή του χρόνου εξαιρετικά αγχωτική. Ασκούμε τόση πίεση στους εαυτούς μας, έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε. Φέτος όμως, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να αφήσω ορισμένα πράγματα από αυτά που συνήθως έκανα σε μια προσπάθεια να απολαύσω τα πραγματικά τα υπέροχα πράγματα αυτής της γιορτινής περιόδου.

xristougenniatikes prosdokies mamas 1

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Όπως για παράδειγμα...

Να μην έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για τις αντιδράσεις των παιδιών μου στα δώρα τους

Αυτό είναι σημαντικό για μένα. Προσέχω πολύ όταν διαλέγω τα δώρα των παιδιών μου. Θέλω τόσο πολύ να τους αρέσουν, και συχνά, τα πράγματα που πιστεύω εγώ ότι πρέπει να εκτιμήσουν, δεν τα εκτιμούν. Απογοητεύτηκα ήδη με την απόρριψη ενός δώρου του Άγιου Νικολάου, από τον γιο μου, οπότε δεν θα ανησυχώ τόσο πολύ αν δεν τους αρέσουν όλα τα δώρα τους. Μάλλον δεν θα τους αρέσουν. Αλλά δεν με νοιάζει.

Να προσπαθώ να βρω το τέλειο δώρο για όλους

Οι αγορές για το τέλειο δώρο ήταν πάντα κάτι στο οποίο εστίαζα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Το πρόβλημα με αυτόν τον στόχο είναι ότι δεν είναι εφικτός. Δεν πρόκειται να είστε σε θέση να ευχαριστήσετε τους πάντες, επομένως θα το αφήσω και αυτό πίσω. Θα πάρω δώρα αλλά δεν θα περιμένω να ικανοποιηθούν όλοι από τις επιλογές μου.

xristougenniatikes prosdokies mamas 4

Photo by S&B Vonlanthen on Unsplash

Να περιμένω όλοι να είναι τέλειοι

Σαν μαμάδες τα έχουμε στο μυαλό μας όλα προγραμματισμένα. Έχουμε μια εικόνα στο μυαλό μας για το πώς θέλουμε να πάνε τα πράγματα και συχνά εξελίσσονται διαφορετικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό. Θα ήθελα ένα πρωινό Χριστουγέννων χωρίς τα παιδιά μου να τσακώνονται, αλλά για να είμαι ειλικρινής, μάλλον θα το κάνουν. Το άνοιγμα των δώρων δεν θα είναι χαλαρωτικό ή μαγικό. Μάλλον θα είναι χαοτικό, οπότε φέτος, θα σκύψω στο χάος — και ίσως να ξεκινήσω ένα αυτοσχέδιο χριστουγεννιάτικο πάρτι χορού.

Να απογοητευτώ που δεν θα δω κάποιους συγκεκριμένους συγγενείς

Μετά τα δύο τελευταία χρόνια με τον κορονοϊό στο πλευρό μας, το να μην βλέπουμε τους αγαπημένους μας, έγινε κάτι φυσιολογικό. Είναι λυπηρό, αλλά έτσι έχουν γίνει τα πράγματα. Οι συγγενείς μου που μένουν πιο μακριά δεν θα έρθουν ξανά φέτος, αλλά το έχω ήδη αποδεχτεί. Είμαι ακόμα απογοητευμένη αλλά προσπαθώ να το δεχτώ.

xristougenniatikes prosdokies mamas 3

Photo by Paige Cody on Unsplash

Να έχω ενοχές για τα πολλά γλυκά που τρώω

Δεν έχω χάσει της εγκυμοσύνης μετά τη γέννηση του γιου μου, οπότε προσπαθώ να τρώω λιγότερο και υγιεινά. Αυτή την εποχή του χρόνου, όμως, θα κάνω ένα διάλειμμα. Δεν θέλω να το παρακάνω, αλλά θα απολαύσω την τούρτα γενεθλίων του και το ψήσιμο των μπισκότων με τα παιδιά μου. Δεν πρόκειται να θυσιάσω τις παραδόσεις για να κρατηθώ μακριά από τη ζάχαρη. Θα απολαύσω μερικές από τις λιχουδιές μόνο και μόνο επειδή θέλω.

Τέλος, θέλω απλά φέτος να επικεντρωθώ περισσότερο στο να απολαύσω τον χρόνο με την οικογένειά μου, να αφιερώσω χρόνο για χαλάρωση και να φτιάξω όσο το δυνατόν περισσότερους χιονάνθρωπους με τα παιδιά μου. Θέλω να απολαύσω τη μαγεία που και εκείνα βλέπουν και να θυμάμαι τι είναι σημαντικό για αυτή χρονιά. Δεν χρειάζεται να είναι για ακόμη μια χρονιά οι γιορτές αγχωτικές. Το να κάνω ένα βήμα πίσω, να πάρω μια ανάσα και να συνειδητοποιήσω τι είναι σημαντικό και τί όχι, είναι τα πράγματα για τα οποία θέλω να ανησυχήσω φέτος.

πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved