Πώς μια μαμά θα βρει μια στιγμή ηρεμίας μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας

Αν κάποιες φορές θες να τσιρίξεις, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη!

Μαργαρίτα Νικολάου
Πώς μια μαμά θα βρει μια στιγμή ηρεμίας μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας
Photo by Alex Iby on Unsplash

Κάποιες φορές θέλω να τσιρίξω. Δυνατά. Μόνο μια μαμά θα καταλάβει τον λόγο που τσιρίζω. Βλέπετε, έχουμε τον τρόπο να καταλαβαίνουμε, να αναγνωρίζουμε και να συμπονούμε η μία την άλλη. Κανείς άλλωστε, δεν ξέρει μια μαμά καλύτερα από μια άλλη μαμά.

Όλες ξέρουμε ότι οι έντονες και δύσκολες στιγμές δεν διαρκούν για πάντα.

Γι' αυτό και χειροκροτώ με δέος τις μαμάδες που φαίνεται να διαχειρίζονται τα πάντα τόσο αβίαστα και να λειτουργούν με ήρεμο και συγκεντρωμένο τρόπο, ακόμη και όταν περιτριγυρίζονται από χάος.

Δεν είμαι από αυτές τις μαμάδες όμως.

Πάντα ήθελα 2 παιδιά, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους, έμεινα με ένα και είμαι απίστευτα τυχερή που έχω μια κόρη στη ζωή μου. Που είμαι μαμά μιας απίθανης ύπαρξης. Ειλικρινά πιστεύω ότι ο Θεός, το σύμπαν, σε όποια υπέρτατη δύναμη και αν πιστεύει κανείς, σου δίνει αυτό που πραγματικά ήταν γραφτό να αποκτήσεις και στη δική μου περίπτωση; Μου έδωσε όχι μόνο ό,τι ήθελα να αποκτήσω, αλλά και τι πραγματικά μπορούσα να διαχειριστώ.

Αλλά ακόμη και τώρα, υπάρχουν εκείνες οι στιγμές -δουλειάς, στρες, κόπωσης, ιώσεων- που σε κάνουν να εκνευρίζεσαι λίγο παραπάνω. Να σε τσιτώνουν. Ξέρετε, μιλάω για εκείνες τις στιγμές που απλά θες να ξαπλώσεις, να ηρεμήσεις, να ξεκουραστείς και που τελικά καταλήγεις αντί για όλα τα προηγούμενα να κάνεις τα πάντα στο σπίτι και μια μικρή γκρίνια είναι αρκετή για να σε κάνει να βγεις εκτός ελέγχου.

Στις συμβουλές είμαι καλή... να τις δίνω δηλαδή, γιατί να τις εφαρμόζω, δεν είμαι. Ωστόσο, φίλες μαμάδες μου είπαν τις δικές τους τεχνικές, δοκιμασμένες τεχνικές, που τις βοηθούν να τα βγάλουν πέρα εκείνες τις δύσκολες μέρες.

Συμβουλή #1

Κρύψου στο μπάνιο: Εκεί που νιώθεις ότι γίνεσαι κατακόκκινη από το θυμό σου, όπως γινόταν o Έλμερ από τα Looney Tunes, κάθε φορά που o Bugs Bunny του έκανε τη "ζωή ποδήλατο", κάντε ένα μικρό διάλειμμα στην τουαλέτα. Πάρτε και το κινητό σας μαζί. Βάλτε μουσική και δώστε για 5-10 λεπτά τον χρόνο στον εαυτό σας να ηρεμήσει.

Συμβουλή #2

Κλείσε τα μάτια: Κλείσε τα μάτια σου μάνα μου, πάρε βαθιές ανάσες και μην τα ανοίξεις τα ρημάδια για τίποτε και για κανέναν για 10 λεπτά. Ηρέμησε και αφέσου.

Συμβουλή #3

Κάνε μια βόλτα: Παράτα τα όλα όπως είναι. Πάρε τα κλειδιά και βγες από το σπίτι. Κάνε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο και γύρνα πίσω.

Συμβουλή #4

Φάε μια σοκολάτα: Εγώ τρώω μια μικρή μαύρη σοκολατίτσα για να ηρεμήσω. Με 75% σοκολάτα.

Συμβουλή #5

Κάνε μια αγκαλιά: Κάνε μια αγκαλιά το παιδί σου αν αυτό βρίσκεται εκείνη τη στιγμή μπροστά σου. Κάνε μια αγκαλιά στον άνδρα σου, αν εκείνος βρίσκεται μπροστά σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα και κάνε μια αγκαλιά εκείνον που σε εκνεύρισε και θα δεις ότι μέσα σε 5 λεπτά θα έχεις ηρεμήσει.

Υπάρχουν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στην καθημερινότητά μας που πρέπει να διαχειριστούμε. Ξέρω ότι όλα είναι εύκολα στο να τα γράφεις, στην πράξη όλοι κολλάνε. Για όλα υπάρχει και μια αρχή. Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε τίποτε από τα παραπάνω; Θυμηθείτε... ό,τι και αν σας εκνεύρισε, ό,τι και αν σας τσίτωσε, ό,τι και αν σας έβγαλε εκτός εαυτού... θα περάσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved