Σήμερα ένιωσα ηττημένη ως μητέρα

Μαμά περιγράφει μια δύσκολη μέρα της.

Μία Μαμά
Σήμερα ένιωσα ηττημένη ως μητέρα

Η Disha Singh, διαχειρίζεται τον λογαριασμό mom.on.her.yoga.mat στο Instagram και πριν μερικές μέρες έκανε μια ειλικρινή ανάρτηση για την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που βιώνει κάποιες φορές, μένοντας μόνη στο σπίτι με δύο παιδιά κάτω των 2 ετών.

Διαβάστε την ανάρτησή της:


https://www.instagram.com/p/CU7p29chcqk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Είχα μια από τις πιο δύσκολες μέρες μου σήμερα. Ένιωσα ηττημένη ως μητέρα. Το ένα παιδί αρνήθηκε να κοιμηθεί και το άλλο ήθελε να είναι όλη την ώρα μαζί μου. Ήμουν άρρωστη με γρίπη και όλα με ενοχλούσαν. Δύσκολα τα βγάζεις πέρα με δύο παιδιά κάτω των δύο ετών. ΔΥΣΚΟΛΑ!

Ένιωσα αναρίθμητα συναισθήματα. Το ένα διαδέχονταν το ένα το άλλο μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων γεμάτα θυμό, λύπη, απώθηση, ταραχή, άγχος…

Ήθελα να κλειδωθώ στο δωμάτιο και να μην βγω από αυτό. Χρειαζόμουν χρόνο. Ήθελα να τηλεφωνήσω στον άνδρα μου να του πω να γυρίσει σπίτι και να τον ρωτήσω πώς στο καλό πίστευε ότι θα ήμουν μια χαρά. Δεν έδειχναν τα πράγματα να είναι καλά. Ήθελα να κλάψω... Να κλάψω με λυγμούς και επίσης ήθελα να τσιρίξω μέσα στο μαξιλάρι επειδή τίποτε δεν έδειχνε να έχει νόημα γύρω μου. Έδωσα τα παιδιά στην μαμά και την αδερφή μου για να χρησιμοποιήσω το μπάνιο για ακριβώς 20 δευτερόλεπτα. Πήρα μια βαθιά ανάσα. Ένιωσα τα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια μου. "Όχι, δεν μπορείς να βάλεις τα κλάματα τώρα", θύμισα στον εαυτό μου.

Δύο άνθρωποι βασίζονται σε μένα. Ξέρετε... Τα παιδιά μας βασίζονται σε εμάς γιατί νιώθουν ασφάλεια. Βασίζονται σε εμάς για να είμαστε πάντα εκεί να τους κρατάμε το χέρι για να γιορτάσουμε τις καλές και τις κακές στιγμές που θα έχουν. Δεν είχα επιλογή. Έπρεπε να είμαι καλά. Ναι, επιτρέπεται να με δουν να εκφράζω τα έντονα συναισθήματά μου και ναι, επίσης χρειάζεται να γνωρίζουν ότι είμαι σε θέση να μπορώ να τα διαχειριστώ κιόλας.

Οπότε, ναι, είμαι μια χαρά. Μια μέρα είναι. Απλά μια μέρα. Και θα περάσει... Ήδη έχει περάσει η μισή από αυτή. Μια δύσκολη μέρα που απλά στο τέλος της θα θυμίζει μια ακόμη απλή μέρα. Μια απλή μέρα σε όλη αυτή την καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

Είμαι άνθρωπος. Είμαστε άνθρωποι εμείς οι μαμάδες και δικαιούμαστε να έχουμε και αυτές τις δύσκολες μέρες στην καθημερινότητά μας.

Riaan και Avir σας αγαπώ. Σας αγαπάμε. Και ναι, όλοι αύριο θα είμαστε καλύτερα.

Δεν μοιράζομαι μαζί σας αυτή την ανάρτηση για να μαζέψω likes, σχόλια ή την προσοχή σας. Τη μοιράζομαι για να γνωρίζετε και εσείς -αν περνάτε ό,τι περνώ- ότι δεν είστε μόνες.

Όλες εσείς οι μαμάδες που έχουν μια δύσκολη και ατελείωτη μέρα, θυμωμένη μέρα, γεμάτη άγχος μέρα, σας παρακαλώ να θυμάστε: είναι απλά μια μέρα! Είμαστε καταπληκτικές. Θα τα καταφέρουμε. Ναι! Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

πηγή: Instagram @mom.on.her.yoga.mat

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved