«Νιώθω εξάντληση αλλά δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνω την εγκυμοσύνη μου»

Στο ποστ αυτής της μαμάς θα ανακαλύψετε μεγάλες αλήθειες.

Μία Μαμά
«Νιώθω εξάντληση αλλά δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνω την εγκυμοσύνη μου»
Instagram @ alishillingfit

Η Alex Shilling, είναι μια εργαζόμενη μαμά που μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράζεται πολλές στιγμές της καθημερινότητάς της, επαγγελματικής και προσωπικής, με τους ακολούθους της.

Τον περασμένο μήνα δημοσίευσε την ακόλουθη φωτογραφία γράφοντας για το πόσο κουρασμένη αισθάνεται – εξαντλημένη για την ακρίβεια – εξηγώντας παράλληλα ότι είναι ανθρώπινο ( άδικο έχει;).

alishillingfit

φώτο: Instagram @ alishillingfit

«Αυτή η φωτογραφία συνοψίζει πώς νιώθω τον τελευταίο καιρό. 6,5 μηνών έγκυος, στο μωρό νούμερο τρία και ( ναι) αισθάνομαι τα πάντα.

Ξέρω ότι κοιτάζοντας από έξω προς τα μέσα, είναι εύκολο να υποθέσω ότι το έχω «εύκολο» όταν πρόκειται για μια ακόμα εγκυμοσύνη.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κανείς δεν το έχει εύκολο. Τίποτα σχετικά με αυτό δεν είναι εύκολο. Και εγώ - όπως πολλές άλλες- , νιώθω τον τελευταίο καιρό, μια μεγάλη κόπωση.

Εξάντληση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνω την εγκυμοσύνη μου. Αυτό σημαίνει απλώς ότι είμαι άνθρωπος.

Η πειθαρχία είναι επιλογή.

Η ρουτίνα είναι επιλογή.

Το να παραμένω ενεργή είναι μια επιλογή.

Και είναι όλα ΔΥΣΚΟΛΑ!

Εναπόκειται σε εσάς να επιλέξετε τα δύσκολα.»

Κόπωση στην εγκυμοσύνη: Γιατί νοιώθω συνεχώς εξαντλημένη;

Πολλές γυναίκες εκπλήσσονται με το μέγεθος της κούρασης που αισθάνονται κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

Αυτό όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η κόπωση είναι το αποτέλεσμα των συνολικών μεταβολών που λαμβάνουν χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατακόρυφης αύξησης στα επίπεδα των ορμονών. Θα διαπιστώσετε ότι η εξάντληση θα υποχωρήσει από τη 12η ως την 14η εβδομάδα.

Στο διάστημα αυτό θα αισθανθείτε πιο ενεργητική και σχεδόν φυσιολογική έως την 30ή με 34η εβδομάδα που θα αισθανθείτε εκ νέου κόπωση. Σε αυτή τη φάση, όμως, η κόπωση, οφείλεται στο παραπανίσιο βάρος που φέρετε.

Προσπαθήστε λοιπόν να ξεκουράζεστε όποτε μπορείτε, περιορίστε τις δραστηριότητές σας και φροντίστε να κοιμάστε περισσότερο.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο;

Η κούραση και η εξάντληση σίγουρα σου χαλάνε τη διάθεση, όμως ενίοτε, η κούραση και η δυσκολία στον ύπνο θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα κατάθλιψης. Αν έχεις αισθήματα απελπισίας και έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου για τα πράγματα που σε έκαναν χαρούμενη, τότε συζήτησε το θέμα με τον γιατρό σου.

Η κόπωση και τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας θα μπορούσαν επίσης να είναι συμπτώματα αναιμίας, η οποία είναι συνήθης στην εγκυμοσύνη. Ο γιατρός που σε παρακολουθεί, θα ελέγξει το αίμα σου τόσο κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων σας συναντήσεων, όσο και αργότερα στην εγκυμοσύνη, σαν μέρος των εξετάσεων αίματος ρουτίνας.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε; Διαβάστε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved