Αγαπητή μαμά που έχεις δύο παιδιά: Όλα θα γίνουν πιο εύκολα πριν το αντιληφθείς

Πίστεψέ με!

Μία Μαμά
Αγαπητή μαμά που έχεις δύο παιδιά: Όλα θα γίνουν πιο εύκολα πριν το αντιληφθείς

Το έχεις. Πιστεύω πολύ σε εσένα. Όλα θα γίνουν πιο εύκολα... Όχι σε έναν χρόνο, όχι σε έξι μήνες, αλλά τον επόμενο μήνα. Την άλλη εβδομάδα. Αύριο.

Μία από τις καλύτερές μου φίλες απέκτησε το δεύτερο παιδί της πριν δύο εβδομάδες. Και ενώ είμαι και εγώ μητέρα δύο παιδιών, είναι απίστευτο πόσα πολλά μπορούν να σε διδάξουν αυτοί οι έξτρα δύο μήνες. Και λέω έξτρα μήνες, γιατί εγώ απέκτησα το δεύτερο παιδί μου πριν δυο μήνες και έμαθα πολλά.

Ανακάλυψα ότι εκείνες οι μαμάδες που το έχουν περάσει, τείνουν να εστιάζουν στα πράγματα που γίνονται καλύτερα καθώς ο καιρός περνά. "Απλά βγάλτα πέρα τον πρώτο χρόνο και όλα θα αρχίσουν να μοιάζουν καλύτερα. Ναι, ακούγεται πολύς ο καιρός".

Καλά μου ακούγονται όλα αυτά, αλλά για εγώ -χρειάζομαι να ακούσω τα πράγματα ότι θα γίνουν καλύτερα, σύντομα. Όπως, αρκετά γρήγορα. Αύριο. Την επόμενη εβδομάδα. Σε δύο εβδομάδες. Ίσως σε ένα μήνα, άντε δύο το πολύ.

Χρειάζομαι κάποιον να μου πει ότι κάπου υπάρχει ένα φως εκεί στην γωνία και να με διαβεβαιώσει ότι δεν βρίσκομαι μακριά από αυτό το φως. Γι' αυτό βρίσκομαι και εγώ εδώ τώρα φίλη μου. Για να σου πω αυτά που θες να ακούσεις. Όπως ήθελα να τα ακούσω και εγώ.

Σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες, δεν μπορείς να δεις μπροστά για το πώς θα μοιάζει ένας χρόνος ή έξι μήνες. Κάποιες μέρες, ακόμη και η ιδέα του "αύριο" είναι τρομακτική. Ξέρω ότι όλα θα περάσουν γρήγορα, αλλά όταν το ζεις, όταν είναι η καθημερινότητά σου, το δικό σου τώρα, τότε μετράς κάθε ώρα και αναρωτιέσαι πώς θα τα βγάλεις πέρα την επόμενη ώρα που θα ακολουθήσει.

Έτσι αγαπημένη μου και γλυκιά φίλη: Ορίστε. Είμαι εδώ. Μόνο οκτώ ή περισσότερες εβδομάδες μπροστά από εσένα και είμαι εδώ για να σου πω ότι όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Τον επόμενο μήνα θα γίνουν πιο εύκολα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πιο εύκολα. Όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Θέλω να ξέρεις ότι σε μερικές εβδομάδες από τώρα, τα πράγματα θα αλλάξουν. Κάποια από αυτά θα αλλάξουν αύριο. Κάποια από αυτά θα αλλάξουν σε μερικές ημέρες ή σε μερικές εβδομάδες. Κάποια άλλα πράγματα; Απλά χρειάζονται ακόμη έναν μήνα ή και πιο πολύ. Απλά κάνε για λίγο, υπομονή. Δεν είναι πολύ μακριά οι καλύτερες μέρες. Στο υπόσχομαι.

Ξέρω ότι αντιμετωπίζεις φυσικό πόνο αυτή τη στιγμή. Ξέρω ότι είσαι αγχωμένη για να αρχίσεις να νιώθεις ο εαυτός σου ξανά. Υπήρξες από εκείνες τις θαυμάσιες και δυνατές έγκυες που οι άνθρωποι κοίταζαν και σχολίαζαν για το πώς κατάφερνε να κουμαντάρει το νηπιάκι της, να κλείνει το καρότσι και να το βάζει στο λεωφορείο με την κοιλιά στο στόμα. Τώρα είναι όλα διαφορετικά. Το ξέρω. Ξέρω ότι κάποιες μέρες θα πονάς, θα καταρρέεις, θα προσπαθείς να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις σου. Κάποιες θα σκέφτεσαι πώς θα μπορέσεις να τρέξεις πίσω από το μικρό παιδί σου για να το πιάσεις πριν πέσει στο πάρκο ή πριν φύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση στο μανάβικο. Θα τα καταφέρεις. Στο υπόσχομαι. Πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύεις.

Ξέρεις, εκείνο το πράγμα που σήμερα φαντάζει απίθανο, αύριο δεν θα είναι.

Το μικρό σου μέρα με τη μέρα θα ερωτεύεται εκείνο το μικρό μωράκι, που έχετε στο σπίτι. Τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσεις να παρατηρείς πώς με αγωνία θα τρέχει στην κούνια να δει αν είναι καλά το μικρό του αδερφάκι, θα το αναζητά για να παίξει μαζί του και εσύ μέρα με τη μέρα θα νιώθεις και πιο ξεκούραστη. Σίγουρα, κάποια στιγμή θα γυρίσεις και θα δεις το μεγαλύτερο παιδί να κάθεται πάνω στο μωρό, αλλά σου λέω από την πείρα που έχω αποκτήσει πια, ότι το μωρό θα είναι μια χαρά. Οι αισθήσεις σου θα πολλαπλασιαστούν και θα αντιλαμβάνεσαι αμέσως όταν το μωρό πρέπει να σωθεί από τα χέρια του μεγαλύτερου παιδιού σου. Αυτό είναι περίεργο για να στο περιγράψω, αλλά θα καταλάβεις σιγά-σιγά τι εννοώ.

Ξέρω ότι νιώθεις πως δεν κάνεις πολλά για το μικρό σου παιδί. Άκουσέ με... είναι μια χαρά. Σταμάτα να ανησυχείς και σταμάτα να νιώθεις ενοχές. Εκείνο το όμορφο αγόρι είναι τόσο συνδεδεμένο μαζί σου και το κάνεις πολύ χαρούμενο. Έχει τόση αγάπη γύρω του και δεν θα έχει ποτέ καμιά αμφιβολία. Μέρα με τη μέρα η υπομονή του θα μεγαλώνει και θα περιμένει να θηλάσεις το μωρό. Θα αρχίσει να σε βοηθά περισσότερο. Θα γίνει περισσότερο ανεξάρτητο και θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι πότε μεγάλωσε και πώς πέρασε ο καιρός από τότε που το είχες και εκείνο μωρό στην αγκαλιά σου.

Τώρα, απλά περίμενε μέχρι να δεις το πρώτο χαμόγελο του μωρού σου στο μεγαλύτερο παιδί σου.

Αχ, καλή μου μαμά.

Δεν θέλω να σου πω παραπάνω πράγματα, γιατί όταν συμβούν, τότε θα καταλάβεις τι εννοώ. Θέλω να μου το πεις όταν γίνει, γιατί θέλω να κλάψω με δάκρυα χαράς μαζί σου.

Τον επόμενο μήνα ή λιγότερο, πιθανόν να περάσεις την πρώτη γεμάτη μέρα μόνη και με τα δύο παιδιά σου. Πάρε με τηλέφωνο αν χρειαστεί. Θα είμαι εκεί για να σε στηρίξω. Για να σου δώσω κουράγιο.

Πίστεψέ με, όταν λέω ότι το έχεις... το έχεις.

Έχω πίστη σε σένα και όλα θα γίνουν πιο εύκολα, όχι σε έναν χρόνο, όχι σε έξι μήνες αλλά τον επόμενο μήνα. Την επόμενη εβδομάδα. Αύριο.

Μια μαμά

πηγή: Mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved